پیام فارس
بازنشر
فارس ، پیشتاز درارائه خدمات بهورزی به مناطق عشایری
دوشنبه 10 مهر 1396 - 11:09:13 AM
ایرنا - اجتماعی
فارس آنلاین - شیراز - ایرنا - استان فارس برای نسختین بار در سطح کشور ایده ارائه خدمات بهورزی در مناطق ییلاقی و قشلاقی عشایر را کلید زده است و با شروع آموزش 20 بهورز عشایری افق جدیدی در توسعه خدمات سلامت در مناطق محروم این استان گشوده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، استان فارس از جمله استان هایی از کشور است که جمعیت قابل توجهی از عشایر در فصول گرم و سرد سال در مناطق ییلاقی و قشلاق این استان سکنی دارند، کوچ به عنوان شاخصه اصلی زندگی عشایری همچنان دراین مناطق جریان دارد.
دوری از مناطق شهری و مراکز عرضه خدمات سلامت برای این قشر زحمتکش شائبه های فراوان در مفهوم عدالت در سلامت به وجود می آورد، از این رو دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اجرای طرح بهورزی عشایری برای نخستین بار در کشور مفهوم عدالت را به سلامت نزدیک کرده و فصل جدیدی در توسعه خدمات بهداشتی درمانی دراین مناطق گشوده است.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره به کارگیری نیروی بهورزان عشایر دراستان فارس بیان داشت : در مرحله نخست ٢٠بهورز که 19 نفر از آنان زن و یک نفر مرد است برای فعالیت در ١٩ خانه بهداشت عشایری استان فارس برگزیده شده اند که آموزش های تخصصی را دراین زمینه خواهند دید.
دکتر سیروس وجدانیان با بیان اینکه خانه های بهداشت با حضور بهورزان به کانون اصلی ارائه خدمات سلامت تبدیل شده است گفت: دراستان فارس بیش از 900 خانه بهداشت فعال وجود دارد ، یک سوم از این خانه های بهداشت تک بهورزی، یک سوم دو بهورزی و یک سوم آنها بیش از دو بهورز دارند، استان فارس بیشترین عشایر را دارد و برای نخستین بار در کشور خانه های بهداشت ویژه عشایر مستقر شده است.
وی با بیان اینکه گروه نخست بهورزان عشایر به تعداد 20 نفر آموزش های بهورزی را گذرانده اند گفت: حدود 100 هزار نفر عشایر از جمعیت عشایری استان فارس از خدمات این بهورزان برخوردار می شوند ، این عشایر با کمک بهورزان خدمات بهداشتی مناسبی دریافت می کنند.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: با زحمات بهورزان، مرگ نوزادان کاهش یافته است؛ در بحث بیماری های واگیر، زحمات بهورزان قابل مشاهده است؛ بهورز محور سلامت و امید به زندگی مردم است.
دکتر وجدانیان همچنین با بیان اینکه استان فارس با داشتن 27 هزار خانوار و148 هزار نفر جمعیت عشایر یکی از قطب های بزرگ عشایر کشور محسوب می شود ارائه خدمات بهورزی عشایری به این قشر از جامعه را ضرورتی انکار ناپذیر دانست و گفت : فعال سازی تعدد 287 خانه بهداشت از 922 خانه بهداشت در سطح استان برای ارائه خدمات بهداشتی درمانی به عشایر سیار در استان در زمان کوچ انجام شده است.
وی با اشاره به وجود ایل خمسه، ایل قشقایی و ایل ممسنی و طوایف مستقل در مناطق عشایری استان فارس گفت : شهرستان های اقلید، آباده، خرمبید،سپیدان، بوانات، ارسنجان، پاسارگاد، مرودشت وشیراز در فصول ییلاق و شهرستان های داراب ، زرین دشت ، لامرد ، مهر ، خنج ، قیرو کارزین ، کازرون ، لارستان ، جهرم و فسا در فصول قشلاق و مناطقی از ممسنی ، فیروزآباد ، کوار ، خرامه ، سروستان و ارسنجان در دو فصل گرم و سرد سال از خدمات بهورزان عشایری برخوردارند.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین گفت : 49 خانه بهداشت عشایری برای ارائه خدمات بهداشتی درمانی به عشایر سیار در ییلاق وقشلاق توسط 87 بهورز عشایر در استان فارس پیش بینی ومصوب شده است.
وی اضافه کرد : همچنین پیگیری های لازم برای دریافت مجوز پذیرش تعداد 20 نفر بهورز عشایر برای خدمت در خانه های بهداشت عشایر انجام شده و آموزش تخصصی آنها کلید خورده است.
مهندس فرانک فتحی کارشناس مسئول امور بهورزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به کار گیری بهورزان عشایری را گامی برای توسعه خدمات سلامت در این مناطق دانست و گفت: مراقبت های ویژه برای زنان باردار، مراقبت های کودکان، مراقبت های سالمندان، مراقبت های میانسالان ، مراقبت های نوجوانان و جوانان، بهداشت محیط و حرفه ای، واکسیناسیون و خدمات مجاز درمانی و خدمات و مراقبت های نظام شبکه و خدماتی که در خانه بهداشت ها توسط بهورز ارایه می شود ، توسط بهورز عشایر ارایه می شود.
کارشناس مسئول امور بهورزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد : 19 بهورز زن و یک بهورز مرد از آبان سال ١٣٩٥ آموزشهای تخصصی را برای عزیمت به مناطق عشایری آغاز کرده اند و تا آبان ١٣٩٧ آموزش آنها تمام می شود و شروع به کار تخصصی خواهند کرد.
فتحی با بیان اینکه بهورزان عشایر جزو ایل و طایفه عشایری هستند گفت : آنها با ایل کوچ می کنند به ییلاق و قشلاق می روند و همراهی آنها با عشایر موجب می شود که خللی در ارائه خدمات به وجود نیاید.
مصاحبه کننده: نیکنام خشنودی ** انتشار دهنده:‌غلامرضا مالک زاده
6113 /1876

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/7095/فارس-،-پیشتاز-درارائه-خدمات-بهورزی-به-مناطق-عشایری
بستن   چاپ