پیام فارس
مدیر مرکز اسناد فارس:
مهدی فقیه برند شیراز در سینمای ایران است
دوشنبه 17 مهر 1396 - 4:40:46 PM
ایسنا - فرهنگی و هنری
فارس آنلاین - مدیر مركز اسناد وكتابخانه ملی استان فارس اعتقاد دارد مهدی فقیه، برند شیراز در سینمای ایران محسوبمی‌شود.
به گزارش ایسنا منطقه‌یفارس به نقل از روابط عمومی مركز اسناد و كتابخانه ملی فارس، در آخرین روز از فستیوالمروری بر سینمای دفاع مقدس كه به میزبانی سینما فرهنگ شیراز برگزار شد، طی مراسمی ازمهدی فقیه، بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون قدردانی به عمل آمد.
كوروش کمالی سروستانی، مدیرمركز اسناد وكتابخانه ملى فارس در این مراسم گفت: اگر به راستی تلفیق دستاوردهای ذوقیو تراوشات ذهنی و حسی انسانی در پرند رنگ رنگ شعر، موسیقی، نقاشی و تئاتر و سینما راهنر بی بدیل انسانی تلقی کنیم، هنری که خود حاصل تفکر و اندیشه است و توامان با تلاش‌هایسترگ و نستوه‌پذیر، که نسلی پسین را میراثدارو وامدار نسلی پیشین در این وادی می‌سازد وبر این باور پای بفشریم که هنر خود در تطور تاریخ و در فراز و نشیب رخدادها، رسالتیسترگ را بر دوشِ هوش می‌کشد؛ آنگاه می‌توان بر قامت برافراشته و نام بلند هنرمندان،تکریم و تعظیم در خور روا داشت. آنگاه می‌تواندانست که پویایی و تحرک و بالندگی خود آبشخوری جز هنر نمی‌تواند داشت .

او گفت: هنرمندان چیره‌دست،با خلق آثاری بدیع، عواطف و تجربیات خود را به گونه‌ای شگَرف، آشکاره می‌کنند تا درجهان معنایی مخاطب خویش رخنه کنند؛ در جانو ذهنشان خوش بنشینند و عواطفشان را برانگیزند و با زبانی مشترک و برخاسته از نیستانجان، پیوندی معنوی با آنان بیافرینند. می‌کوشند تا با خلق آثاری ماندنی، آنچهرا که دریافت ناکردنی است؛ در کالبُدی آراسته و دلنشین، برای همگان، قابل فهم سازند.از این روست که عکاسی، نقّاشی، مجسّمه‌سازی، موسیقی ، تئاتر، معماری، طرّاحی، و سینما، امروزه دیگر از مبانی تفکیک‌ناپذیر زندگانی جوامع انسانی شمردهمی‌شوند که تجربه زیباشناختی بشر از جهان را به تفسیر می‌نشینند. و چنانکه تولستویمی‌گوید:«مقصد و مقصود هنر؛ انتقال والاترین احساساتی است که انسان‌ها بدانها دست یافته‌اند ».
كمالی سروستانی ادامه داد:ما امروز خوشبخت مردمانیم که در سایه سار هنرمندانی زیست می‌کنیم که داستان هر یک شریطه‌ایاست مبسوط؛ هنرمندانی که با ذهن پویای خویش و علیرغم تفاوت‌های زبانی و فرهنگی ، آثاریبدیع می‌آفرینند تا دریچه‌ای از دنیایی متفاوت را در مقابل دیدگانمان بگشایند و معنا و مفهومی عمیق را از هستی برایمان به تفسیربنشینند؛ نشاط سرشار از این امر چنان است که در این پساهنگام خزانی ما را به میزبانی و تکریم رادمردی فراخوانده است که نامبلندش در تاریخ این سرزمین چون هنرمندی دوران ساز باقی خواهد ماند .
او اضافه كرد: استاد مهدیفقیه که بی‌شک در بطن هنری خویش، خوش زیسته و خوش در خشیده است. کارگردان، نویسنده،بازیگر و فرهنگوری است صاحب علم و تجربه توام با استعدادی ذاتی و ذوقی وافر. دلباختهفردوسی و سعدی و حافظ است و بازیگری است منعطف و چند وجهی. گویی از گاه زاده شدنش درمبارک سال 1324 شمسی تا به امروز که به قرار انفسی هفتاد و دو سالگی را پسِ پشت می‌نهد؛خمیر مایه او را به کیمیای هنر آغشته‌اند؛ تا اندیشه هنر توامان ذهن و زبانش گردد .
كمالی سروستانی گفت: تئاتردهه چهل در شیراز و ساختار فرهنگی و هنری آن و نیز تجربه آموزش در دانشگاه ونسن فرانسهاو را آماده نقش‌آفرینی ساخت؛ و بدین ترتیب از 1347 فعالیت‌های حرفه‌ایِ نمایشی خودرا آغاز نمود و نخستین بار در فرایند آفرینشی نو از تئاتر، در سال 1349 نمایش رستمو سهراب را همراه با نقال و بازیگر، در شهرها و روستاهای فارس به اجرا درآورد تا نامیماندگار با هنری مانا شود و بدین سان توان هنری او، از اقبالی عام برخوردار گردید .

او ادامه داد: افعی طلایی،نخستین پوستر هنری تئاتر شیراز را نیز او منتشر كرد و از آن پس دلباخته اجرای نمایش‌هایعروسکی شد و گرگین و خوب چهر، بستور، جیجی بیجی، پهلوان کچکلک و.... را به روی صحنهبرد . در نمایش‌های چهار صندوق،افعی طلایی، مستاجر، عکس 4 x 6 ، سایه‌ها نقش‌های به یاد ماندنی خود را اجرانمود و در سال 1368 اولین نقش‌آفرینی در فیلم سینمایی را تجربه کرد. در سال 1370 بابازی در فیلم هور در آتش ، بیش از پیش بر شهرت و محبوبیت خود افزود و بابا عقیل سینمایایران شد .
مدیر مركز اسناد وكتابخانه ملی فارس گفت: با مرور بر کارنامه سترگ مایه استاد مهدی فقیه، می‌توان تعهدو دلباختگی او را به رسالت هنری‌اش و در پیوستن به سینمای معنا گرا باز یافت. این باوراو را از زمره هنرمندانی ساخت که پس از انقلاب، کوشیدند تا با ایفای نقش‌هایی ماندگار؛تعهد خویش را به دین و باورهای مذهبی و انقلابی پدیدار سازند. بر این اساس با ورودبه این دنیای پیچیده و جادوئی و تاثیرات سحرآمیز آن در راستای پیشبرد اهداف و مقاصدخود بسیار کوشیده و ذهن و اندیشه و خلاقیتش را در این راستا نیز به کار گماشته است.اگر چه در دیگر نقش‌های اجتماعی و کمدی و عارفانه و عاشقانه خویش نیز خوش درخشیده‌استو با ‌چهره، هنر، زبان و لهجه دلنشین خود، برندی برای شیراز در سینمای امروز ایرانشده است .
او گفت: با نگاهی به کارنامهآثار خلق شده او‌، می‌توان بدین معنا راه یافت که استاد مهدی فقیه باورمندانه و آزادانه،اندیشه‌هایش را در راستای تفکرات و ایده‌های خاص خود به کار گرفته و در خلق آثار فاخرو به یادماندنی سربلند بوده ‌است .
|
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/7385/مهدی-فقیه-برند-شیراز-در-سینمای-ایران-است
بستن   چاپ