پیام فارس
مطالبه ای از مسئولان برای بزرگداشت بنیانگذار آموزش عشایری
دوشنبه 24 دی 1397 - 11:50:50 AM
ایرنا
پیام فارس- سکینه کیانی همسر این مرحوم اخیرا درگفت و گویی با خبرنگار ایرنا، از گام های عملی مسئولان برای پاسداشت این چهره فرهنگی سخن گفت و نیز از وعده هایی به سرانجام نرسیده درباره بزرگداشت وی.
با وجود همه خدمات بهمن‌ بیگی برای باسواد کردن جامعه عشایری و تربیت نخبگان، هنوز خیابانی در شیراز با نام این بنیان‌گذار آموزش عشایری وجود ندارد که کیانی در این باره می‌گوید: فقط یک کتابخانه در خیابان قدوسی شیراز با نام بهمن بیگی دایر شده است. یک کتابخانه بزرگ خیریه هم در یاسوج به نام اوست.
همسر مرحوم بهمن بیگی گفت: در مرودشت، فسا و سمیرم هم نامش را روی خیابان‌هایی گذاشته‌اند؛ البته ما بیش از هر چیز دوست داریم در کنار آرامگاهش بنایی برای عشایر بسازیم.
وی ادامه داد: طبق وصیت بهمن‌بیگی او را حافظیه دفن نکردیم، او می‌گفت اگر در حافظیه دفن شود، عشایر نمی توانند سر مزار او حاضر شوند، می‌گفت مرا در مسیر ایل دفن کنید. بچه‌های عشایری هم 2000 متر مربع زمین در شهر صدرا خریده بودند که قرار بود آرامگاه او باشد. وقتی حال بهمن‌بیگی خوب نبود، به دنبال تغییر کاربری زمین افتادیم، می‌خواستیم باغچه‌ای بسازیم؛ اما زمین در مسیر طرح قطار شهری بود و اگر بهمن‌بیگی آن‌جا دفن می‌شد، دیگر نمی‌توانستیم برایش بنای یادبودی بسازیم.
همسر استاد بهمن بیگی اظهار داشت: خیلی‌ها در شهر‌های مختلف باغ دادند، از سپیدان و هفت برم گرفته تا کوهمره سرخی؛ ولی این ها برای زنی که می خواهد غروب‌های پنجشنبه بر مزار همسرش حاضر شود، دشوار بود تا آنکه عشایر در شهرک کشن شیراز 300 متر مربع زمین از اوقاف خریداری کردند و پس از فوت او در اردیبهشت 89 او هم ‌اکنون در قبرستان عشایری در همین زمین دفن است
کیانی با اشاره به وعده علیرضا پاک‌ فطرت شهردار وقت شیراز مبنی بر تحویل دو هزار مترمربع زمین در جوار آرامگاه بهمن‌بیگی برای ساخت مکانی با نام این معلم عشایر گفت: زمینی که در جوار آرامگاه بهمن‌بیگی قرار دارد، هشت هزار متر مربع است که مقرر شد شهرداری 2 هزار مترمربع آن را تحویل عشایر دهد تا به یاد بهمن‌بیگی تالاری برای برنامه‌های فرهنگی ساخته شود، البته متولی‌اش باید شهرداری باشد چراکه ما همیشه نیستیم و بنا باید به یادگار بماند.
این معلم عشایر افزود: دوست داریم کتابخانه‌ای هم در آنجا درست کنند،امثال ابراهیم گلستان، ناصر امامی، مرحوم زین‌العابدین بلادی و داریوش نویدگویی کتاب‌هایی را برای ساخت کتابخانه بهمن‌بیگی سپردند؛ ‌همچنین باید مکانی برای آموزش و نمایش دست‌بافته‌های عشایری داشته باشیم؛ به هر روی زمین را واگذار کرده‌اند و هر زمان اجازه ساخت بدهند، این ساختمان را می‌سازیم.
آیین گرامیداشت یاد استاد محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش عشایری شامگاه چهارشنبه 12 اردیبهشت ماه گذشته نیز با طرح پیشنهادهایی همچون نامگذاری خیابان به نام این چهره تاثیرگذار در جامعه همراه بود.
مسئول کانون فرهنگی هنری استاد محمد بهمن بیگی در حاشیه این آیین به خبرنگاران گفت: هواداران و دانش آموختگان مکتب بهمن بیگی به پاس خدمات زیادی که وی در زمینه علمی، آموزشی و ... داشته، انتظار دارند گام های بیشتری در سطح جامعه برای گرامیداشت نام وی برداشته شود.
مهران نامداری افزود: انتظار می رود مقبره درخور و شایسته و همچنین مجتمع فرهنگی در کنار مزار استاد بهمن بیگی احداث شود و خیابان یا میدان مهمی در شهر شیراز به نام این استاد نامگذاری شود.
زنده یاد محمد بهمن بیگی در سال 1298 در ایل قشقایی از تیره بهمن بیگلو بهنگام کوچ در فیروزآباد به دنیا آمد و از هشت سالگی شروع به تحصیل کرد. دوسال بعد خانواده اش به تهران تبعید شدند و در آنجا نیز تحصیلات خود را به سختی ادامه داد .
وی سپس از تهران، به شیراز برگشت و دیپلم دبیرستان را از مدرسه ادبی سلطانی در شیراز دریافت کرد و وارد دانشگاه حقوق دانشگاه تهران وارد شد و دورهٔ کارشناسی حقوق را در سال 1321 به پایان رساند.
بهمن بیگی طرح احداث مدارس عشایری در فارس را راه اندازی کرد. وی در دوران فعالیت خود 500 هزار نفر از عشایر فارس را باسواد و دبیرستان عشایری و دانشسرای عشایری را در شیراز تاسیس کرد.
وی یازدهم اردبیبهشت ماه 1389 در شیراز در سن 91 سالگی درگذشت.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/73861/مطالبه-ای-از-مسئولان-برای-بزرگداشت-بنیانگذار-آموزش-عشایری
بستن   چاپ