پیام فارس
ششمین سمپوزیوم خانواده و کودک کم شنوا در شیراز/ انجام 1500 عمل کاشت حلزون شنوایی
سه شنبه 18 مهر 1396 - 5:28:38 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
فارس آنلاین - همزمان با هفته جهانی ناشنوایان، ششمین سمپوزیوم علمی فرهنگی خانواده و کودک کم شنوا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اداره کل بهزیستی فارس، به میزبانی شیراز آغاز به کار کرد .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز سه‌شنبه 18 مهر در نخستین روز برگزاری این سمپوزیوم، گفت: بحث ناشنوایی و کم شنوایی یکی از معضلات مردم به ویژه کودکان است، از هر هزار نفری که در فارس متولد می شوند 2 تا 3 نفر مشکل کم شنوایی یا ناشنوایی دارند و یک نفر هم به عمل کاشت حلزون شنوایی نیاز پیدا می کند.
دکتر "محمدهادی ایمانیه" افزود: تا امروز حدود 1500 کاشت حلزون شنوایی در استان فارس انجام شده است و در این عرصه یکی از مراکز مهم کشور هستیم و در عرصه شنوایی سنجی و گفتار درمانی نیز با ایجاد رشته گفتار درمانی از سال 88 و شنوایی سنجی از سال جاری، توانستیم تلاش های خود را به نتیجه برسانیم .
او اضافه کرد: همچنین به تازگی بحث تشخیص بیماری های ژنتیک در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز شده است و امیدواریم بتوانیم هر چه زودتر مرکز ژنتیک دانشگاه را به دستگاه NGS مجهز کنیم تا بتوانیم نقشه ژنتیک انسان ها را داشته باشیم تا شاید بتوانیم جلوی وقوع برخی بیماری هایی که منجر به کم شنوایی و ناشنوایی می شوند و بیماری های ژنتیکی هستند را بگیریم .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ادامه داد: با تلاش و همت دکتر "ملک‌زاده" معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بحث ژن درمانی و ژن تراپی را در شیراز خواهیم داشت و کمکی است برای بیماری‌های ژنتیکی که مسایل کم شنوایی و ناشنوایی نیز از این بیماری ها هستند .
ایمانیه، بیان کرد: باید هر چه می توانیم برای پیشگیری از وقوع ناشنوایی و کم شنوایی یا تشخیص زودرس این بیماری ها تلاش کنیم، دانشگاه علوم پزشکی شیراز آماده است تا در کنار بهزیستی، با استفاده از گروه عظیم پزشکان خانواده و مراقبانی که در کنار آنها هستند که لشکری حدود 3000 نفر هستند، در این زمینه آموزش ببینند تا بتوانیم تشخیص زودرس داشته باشیم و در صورت نیاز برای کاشت حلزون شنوایی اقدام شود .
او افزود: بیماران پس از کاشت حلزون شنوایی یا در مواردی بدون کاشت حلزون شنوایی، نیاز به شنوایی سنجی و گفتار درمانی دارند که این موارد به خوبی در حال انجام است، به تازگی با همکاری بیناد شهید استان مرکزی که در باغ جنت شیراز ایجاد شده است، در حال تبدیل شدن به مرکز جامع توانبخشی است و به زودی کار پذیرش بیماران در این مرکز آغاز می شود .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: همچنین تصمیم گرفته شده تا مرکز جدیدی در کنار بیمارستان شهید دکتر فقیهی، به این منظور راه اندازی و تجهیز شود.
ایمانیه، با تاکید بر بحث پیشگیری و تشخیص زودرس، اضافه کرد: اهمیت برگزاری این همایش این است که خانواده ها که دلسوزترین افراد برای فرزندان هستند، به دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بهزیستی کمک کنند تا در صورت وقوع کم شنوایی و ناشنوایی با مراجعه زودرس به مراکز مربوطه بتوانیم از عوارضی که ممکن است قابل برگشت نباشند، پیشگیری کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با تلاشی گروهی و تیمی که در استان در حال انجام است، سلامت مردم فارس ارتقاء بیشتری پیدا کند .
اقدامات توانبخشی باید خانواده محور باشد
مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور، گفت: این سمپوزیوم دو ویژگی دارد، یکی بخش خانواده است زیرا نمی توانیم اقدامات توانبخشی برای خانواده ها را فقط به صورت متخصص محور انجام دهیم، اگر اقدامات در این زمینه تنها متخصص محور باشد، نمی توانیم در خدمات توانبخشی که طولانی مدت است موفق باشیم .
دکتر "زهرا نوپرست" افزود: پزشک کار درمانی را می تواند انجام دهد اما بارها مشاهده شده است که در بخش درمان نیز اگر خانواده ها همراهی نکنند ناموفق خواهیم بود اگر بهترین درمان ها را به کار ببریم؛ این مورد در توانبخشی پیچیده تر است، یک معلولیت مدتها در کنار فرد وجود دارد و گاهی تا پایان عمر با بیمار همراه است و این همراهی را نیاز دارد تا بتوانیم اقدامات توانبخشی که آهسته آهسته توانمندی را برمی گرداند را به خوبی انجام دهیم؛ این گروه از خدمات باید مبتنی بر خانواده باشد و بخش دوم این سمپوزیوم بر این نکته تاکید دارد .
او اضافه کرد: بحث غربالگری شنوایی از سال 84 در سازمان بهزیستی به صورت جدی پیگیری شد، در سال های نخست پوشش این مورد 10 درصد بود اما در حال حاضر پوشش این طرح به بالای 70 درصد رسیده است .
مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: شایع ترین معلولیت آن هم به صورت پنهان، معلولیت شنوایی است؛ اگر در سنین زیر سه ماه و به ویژه در یک ماهگی این مساله شناسایی نشود بچه قادر نخواهد بود تکلم طبیعی داشته باشد، درک گفتاری مناسب نخواهد داشت و هر چه خدمات توانبخشی دیرتر به کودک برسد، عمق مشکل بیشتر می شود.
دکتر نوپرست، بیان کرد: در دهه های گذشته کمتر کودک کم شنوای نوجوان یا بزرگسالی داشتیم که بتواند به مدرسه عادی یا دانشگاه برود اما در حال حاضر سازمان بهزیستی سه هزار و 900 دانشجوی کم شنوا دارد که در رشته های مختلف مانند دکترا مشغول تحصیل هستند و این مساله به دلیل تشخیص زودرس و ارایه خدمات بهتر به این افراد است؛ همچنین عمل پروتز کاشت نیز سبب شده است تا اینگونه افراد در کنار افراد عادی و سالم به مدرسه و دانشگاه بروند .
او در ادامه، با اشاره به اینکه روزانه 20 کودک اختلال شنوایی در ایران متولد می شود، گفت: اگر مداخله انجام نشود و خدمات به این افراد ارایه نشود دچار مشکلات زیادی می شوند، نیمی از این بیماری ها ژنتیکی هستند، 35 درصد شیوع این بیماری ها در ایران بر اثر ازدواج های فامیلی است و این ازدواج ها به عنوان یکی از ریزفاکتورهای اختلالات ژنتیکی مطرح می شود .
مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور، افزود: امسال در برنامه ششم توسعه به بحث غربالگری های ژنتیک نیز توجه شده است و امیدواریم با تصویب آن بتوانیم این مشکل را در کودکان کمتر مشاهده کنیم.
نوپرست اضافه کرد: این سمپوزیوم در سه بخش شامل بخش تبادل اطلاعات، بخش معرفی توانمندی مراکز کم شنوایی و ناشنوایی و بخش برقراری ارتباط تعاملی با وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش، اجرا می شود .
او بیان کرد: 75 مرکز کودک کم شنوا در کشور داریم و تیمی شامل گفتار درمانی، شنوایی، مددکاری و روان شناسی در این مراکز حضور دارند و تلاش می کنند تا کودک به شرایط طبیعی برگردد.
نوپرست گفت: 90 درصد ترخیص موفق در این مراکز انجام می شود و کودکان به مهد یا مدرسه عادی می روند؛ 102 کلینیک گفتار درمانی و شنوایی داریم و 190 هزار نفر در سال گذشته از خدمات این مراکز استفاده کرده اند، شش هزار و 100 نفر کمک هزینه کاشت را که خانواده ها باید پرداخت کنند از سوی سازمان بهزیستی با تفاهم نامه ای که داریم پرداخت شده است؛ حدود سیزده درصد تمام دانشجویان کشور که مورد حمایت سازمان هستند و هزینه های تحصیل آنها پرداخت می شود از افرادی هستند که دچار اختلال شنوایی هستند .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/7421/ششمین-سمپوزیوم-خانواده-و-کودک-کم-شنوا-در-شیراز--انجام-1500-عمل-کاشت-حلزون-شنوایی
بستن   چاپ