پیام فارس
مدیرعامل شرکت عمران صدرا:
هویت مهمترین دغدغه سیاست گذاران شهرهای جدید کشور است
شنبه 29 دي 1397 - 15:58:20
پیام فارس - شیراز- مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید صدرا چالش هویت را مهمترین دغدغه سیاست گذاران شهرهای جدید کشور دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت عمران شهر جدید صدرا، خلیل حاجی پور با اشاره به اینکه نخستین نمایشگاه بین المللی مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری، همزمان با نخستین نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند، به‌عنوان تخصصی‌ترین نمایشگاه حوزه مسکن و شهرسازی کشور به کار خود پایان داد، گفت: این نمایشگاه بزرگ‌ترین رویداد تجاری در حوزه فناوری‌ها، تولیدات و خدمات حوزه مسکن و شهرسازی کشور بود که آخرین دستاوردها و توانمندی‌های نهادها، سازمان‌ها و بخش خصوصی در زمینه انبوه سازان، پیمانکاران و مهندسان مشاور، شهرداری‌ها، پروژه‌های بازآفرینی شهری و خدمات شهری را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داد.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید صدرا در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به مقوله هویت بخشی به شهرهای جدید خاطرنشان کرد: چالش هویت از مهمترین دغدغه های سیاست گذاران و برنامه ریزان حوزه شهرهای جدید کشور بوده است.
وی افزود: هویت موضوعی نیست که در یک بازه زمانی بیست یا سی ساله اتفاق بیافتد؛ بلکه لازم است شبکه ای از روابط اجتماعی شکل بگیرد تا مردم به مکانی احساس تعلق کنند.
حاجی پور ادامه داد: در چند سال اخیر علی الخصوص در دولت تدبیر و امید توجه خاصی به مقوله کیفیت سکونت و هویت بخشی به شهرهای جدید صورت گرفته است و تلاش شده است در قالب رویدادهایی مانند برگزاری جشنواره ها و مناسبت های فرهنگی و خلق مکان و فضای شهری این حس تقویت شود.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید صدرا ضمن اشاره به پیشینه تاریخی شیراز و هویت معماری اسلامی این کلانشهر گفت: شهرهای جدید باید تلفیقی از الگوهای معماری سنتی و مدرن را در خود جای دهند.
وی افزود: در شهرهای جدید ما با بستری بکر و ظرفیتی بی نظیر مواجه هستیم که محمل بروز عرصه های خلاقانه در حوزه معماری و شهرسازی را بالا برده است و این بستر میتواند پرداخت مدرنی از الگوهای معماری سنتی در قالب سبک های معماری جدید باشد.
حاجی پور ضمن اشاره به نیاز شهرهای جدید به سیما و نمای شهری یکپارچه خاطرنشان کرد: در حوزه ضوابط و انضباط شهری اگر چه تلاشهایی در خصوص تدوین دستورالعمل هایی ویژه صورت گرفته است اما تا زمانی که به مقررات ملی ساختمان تبدیل نشده اند و جنبه الزام آور نداشته باشند از اثربخشی کافی برخوردار نخواهد بود. از این رو لازم است این ضوابط در قالب مقررات ملی ساختمان از طریق سازمان نظام مهندسی به شهرداری ها ابلاغ شوند.
وی افزود: در حال حاضر در شهرهای جدید ضوابطی سلبی و ایجابی وجود دارد اما هنوز بصورت یکپارچه در نیامده و بصورت موردی مورد عمل قرار گرفته است.
حاجی پور اضافه کرد: در حوزه سیما و نمای شهری، نهادهای سیاست گذار علی الخصوص شورایعالی معماری و شهرسازی، ساختمان نظام مهندسی و دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی می توانند از طریق تدوین و ابلاغ ضوابط برای یکپارچگی سیاست ها نقش کلیدی داشته باشند.
در این نمایشگاه 211 شرکت دستاوردهای نوین خود را در حوزه ساخت و ساز با موضوع بازآفرینی شهری و نوسازی بافت‌های فرسوده عرضه نمودند و کلیه شهرهای جدید کشور در این نمایشگاه به علاقه‌مندان معرفی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در آن‌ها به معرض نمایش گذاشته شد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/75186/هویت-مهمترین-دغدغه-سیاست-گذاران-شهرهای-جدید-کشور-است
بستن   چاپ