پیام فارس
برگزاری همایش عربی‌نویسان و عربی‌سرایان در شیراز
چهارشنبه 26 مهر 1396 - 3:07:05 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
فارس آنلاین - همایش بین‌المللی نقش و جایگاه عربی نویسان و عربی سرایان ایرانی در رشد و شكوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی،‌ با حضور اندیشمندان و دانشگاهیان ایرانی و خارجی در شیراز آغاز به‌كار كرد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، سرپرست دانشگاه شیراز چهارشنبه 26 مهر در آئین افتتاحیه همایش بین‌المللی نقش و جایگاه عربی‌نویسان و عربی‌سرایان ایرانی، گفت: دیپلماسی علمی یک اصل اساسی در نظام جمهوری اسلامی است.
ابراهیم گشتاسبی‌راد با اشاره به اهمیت دیپلماسی علمی با کشورهای عربی و همسایه مدعی شد كه تمدن و فرهنگ ما به شدت با كشورهای عربی خصوصا كشورهای عربی همسایه پیوند خورده است.
گشتاسبی‌راد قرآن را نقطه مشترک كشورهای مسلمان جهان و عامل اصلی در پیوند بین این كشورها دانست و تاكید كرد كه قرآن به‌‌عنوان نقطه ثقل این پیوند می‌تواند محور وحدت جامعه اسلامی باشد.
وی با اشاره به تلاش‌های كشورهای استكباری برای ممانعت از برقراری پیوند و ارتباط بین كشورهای اسلامی، برگزاری همایش‌های بین‌المللی را زمینه‌ساز ارتقاء دیپلماسی علمی و توسعه‌ی روابط بین كشورها دانست.
سرپرست دانشگاه شیراز با اشاره به علاقه‌مندی كشورهای عربی نظیر كویت، امارات، عمان، مصر و اردن برای راه‌اندازی شعب دانشگاه شیراز در كشور خود، گفت: ما نیز علاقه‌مند به توسعه روابط علمی با تمام كشورها خصوصا كشورهای مسلمان هستیم.
رئیس بخش زبان و ادبیات عرب دانشگاه شیراز نیز گفت: بعد از انتشار فراخوان همایش، 327 مقاله به دبیرخانه رسید كه از این میان 146 مقاله و 95 چكیده مقاله پذیرفته شد.
كیانی رویكرد پژوهشگران ارائه كننده مقاله در این همایش بین‌المللی را ادبی و زبانی و آسیب‌شناسی و روش‌شناسی برشمرد و گفت: این همایش با هدف تاكید بر روابط ایران و جهان عرب و همچنین بررسی نقش ایرانیان عربی نویس و خدمت آنها به فرهنگ و تمدن اسلامی امروز در دانشگاه شیراز و با حضور اساتیدی از داخل و خارج كشور آغاز شده و به مدت 2 روز ادامه دارد.
محمدعلی آذرشب استاد عربی دانشگاه تهران، برگزاری این همایش‌ها را در وحدت جهان اسلام موثر دانست و گفت: كشورهای اسلامی اگرچه حوزه‌ی تمدنی واحدی هستند اما به دلیل فشارهای بین‌المللی حركت جدی به سمت وحدت این حوزه تمدنی جهان اسلام نداشته‌اند.
این استاد دانشگاه اعتقاد دارد كه اگر كشورهای اسلامی به تمدن نوین اسلامی نرسند مشكلات جهان اسلام، نظیر داعش و گروه‌های تكفیری، همچنان باقی می‌ماند.
وی با اشاره به نقش قرآن در تمدن سازی گفت : در گذشته قرآن محور فعالیت‌های فرهنگی بود و فرهنگ‌ساز، ما امروز هم برای فرهنگ‌سازی به قرآن و محوریت قرآن نیازمندیم.
این استاد دانشگاه عزت را یكی از جنبه‌های تاریخ ساز و فرهنگ ساز دانست و با اشاره به گفته‌ای از "فوكو" برگرفته از كتاب "پایان تاریخ و انسان اخیر" گفت: فوكو می‌گوید یكی از عوامل پیشرفت ملت‌ها در تاریخ، رغبت ملل به پذیرش از سوی سایر ملل است، این همان عزت محسوب می‌شود.
آذرشب تعامل را به عنوان یكی دیگر از عوامل فرهنگ ساز قرآن برشمرد و گفت: علاقه‌مندی عربی سرایان و عربی نویسان فارس به زبان عربی، به‌عنوان زبانی تمدن‌ساز بوده است نه به عنوان زبانی قومیتی. ما در شیراز نشانه‌هایی از وجود این تعامل در گذشته، حال و آینده داریم.
این استاد دانشگاه با اشاره به جایگاه شنونده و مخاطب در تولید آثار علمی و ادبی اضافه كرد: همیشه باید جایگاه مخاطب و شنونده را مهم دانست و از خودمحوری و منیت دور ماند.
آذرشب اعتقاد دارد كه باید به قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه و حتی سعدی به عنوان بیاناتی تمدن ساز نگریست.
به گزارش ایسنا، در این مراسم مجموعه‌ی مقالات ارائه شده در این همایش در قالب 5 جلد کتاب رونمایی شد.
در این همایش بین‌المللی دانشمندان و صاحب‌نظرانی از كشورهای تونس، اردن و عمان حضور و سخنرانی خواهند داشت.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/7755/برگزاری-همایش-عربی‌نویسان-و-عربی‌سرایان-در-شیراز
بستن   چاپ