پیام فارس
محرومیت زدایی و توسعه روستایی در سایه انقلاب اسلامی
شنبه 6 بهمن 1397 - 10:10:05 AM
ایرنا
پیام فارس - شیراز - چهل سالگی انقلاب و دهه فجر فرصتی برای یاد آوری بخشی از خدمات انقلاب در حوزه محرومیت زدایی و توسعه روستایی است، خدماتی که چراغ آن با دستان امام راحل در 21 فروردین ماه سال 58 روشن شد و در سالهای گذشته با تداوم خدمت در روستاها همچنان افروخته ماند.
با پیروزی انقلاب اسلامی نوری پر فروغ در دل‌های مستضعفین تابیدن گرفت. رهبر انقلاب اسلامی، خود داعیه‌دار حمایت از مستضعفین بودند و این را در عمل به خوبی ثابت کردند.
در جریان نهضت انقلابی ملت ایران، مستضعفین بودند که لشکر خمینی (ره) را تشکیل دادند و با حماسه‌های خود نقاب از چهره‌ طاغوت برگرفتند.
گفتار و عمل معمار کبیر انقلاب مبین نگاه دینی به مقوله‌ محرومیت زدایی و خدمت به مردم در مناطق روستایی به عنوان شریف ترین اقشار جامعه و صاحبان اصلی انقلاب اسلامی است.
هدف اولیه و مستمر انقلاب اسلامی این بوده است که فقرا و مستضعفان را از زیر بار مستکبران پایین بکشد و به محرومان خدمت کند لذا تشکیل سازمان های جهادی و نهاد هایی مانند بسیج مستضعفین، کمیته امداد امام خمینی (ره)، جهاد سازندگی، بنیاد مسکن و هسته های جهادی محرومیت زدایی اقداماتی در این راستا بوده است.
امام (ره) مردم طبقه محروم را ولی نعمت مسئولان معرفی و مدیران و کارگزاران و روحانیون را موظف کردند که با فقرا، مستمندان و پابرهنگان ارتباط داشته باشند و این را افتخاری بزرگ می دانستند.
** فارس پیشتاز در خدمت به مناطق روستایی و محرومیت زدایی
مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس با گرامیداشت چهل سالگی طلوع خورشید انقلاب و دمیدن بهار آزادی  به بیان برخی از خدمات توسعه روستایی در چهل سال فعالیت این نهاد پرداخت و اظهار داشت: در همه این سالها استان فارس فارس پیشتاز در خدمت به مناطق روستایی و محرومیت زدایی بوده است.
عطا الله زمانی با بیان اینکه بعد از پیروزی با شکوه انقلاب اسلامی دولت ها برنامه های ویژه ای را در جهت محرومیت زدائی در روستاها اجرا کرده اند گفت: اغلب این برنامه ها با محوریت بنیاد مسکن شامل اعطای تسهیلات کم بهره و کمک های بلاعوض و هدایت جمعی به سمت توسعه روستایی است که خود گامی مهم در جهت توسعه و مشارکت برا ی محرومیت زدایی روستاها است.
زمانی، اجرای طرح های هادی را یکی از برنامه های محوری و کلیدی در جهت محرومیت زدایی دانست و گفت:برای 100 درصد روستاهای بالای 20 خانوار دراستان فارس طرح هادی تهیه شده است ، شاخص تهیه طرح هادی در کشور 96 درصد است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس گفت: این طرح ها در 2 هزار و 338 روستا در استان فارس تهیه و در یک هزار و 264 روستا در استان فارس اجرا شده است، فارس در 54 درصد از روستاهای مشمول طرح هادی را اجرا کرده در حالیکه شاخص کشوری دراین زمینه حدود 49 درصد است.
زمانی همچنین به صدور اسناد مالکیت شهری و روستایی در استان فارس به عنوان یکی دیگر از شاخص های توسعه اشاره کرد و گفت: صدور اسناد مالکیت شهری در شهرهای زیر 25 هزار نفر دراستان فارس از ابتدا تاکنون به بیش از 27 هزار جلد رسیده است، شاخص استان فارس دراین زمینه حدود 15 درصد است.
وی با ارائه آماری از صدور اسناد در مناطق روستایی نیز گفت: دراین مناطق 269 هزار سند مالکیت روستایی صادر شده و فار س را به شاخص 64.8 درصد رسانده است ، این شاخص در سطح کشور حدود 42 درصد است .
** قانونمند شدن معاملات با صدور اسناد مالکیت
مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس ادامه داد: اعطای اسناد مالکیت، موجب قانونمند شدن معاملات و جلوگیری از تخلفات و ایجاد انگیزه برای رونق اقتصادی در مناطق شهری و روستایی شده است.
وی اظهار داشت: تضمین مالکیت و ارزش دادن به تثبیت مالکیت خانه‌های مسکونی، جلوگیری از تعارض مالکان، وجود وثیقه‌ای مطمئن برای اخذ تسهیلات، جلوگیری از مهاجرت جامعه روستایی به شهرها، برنامه‌ریزی موثر در بازار خرید و فروش و قانونمند کردن این فعالیت و همچنین تسریع در امر آموزش و بهداشت، از نتایج اجرای این طرح است.
زمانی، فقدان اسناد املاک را باعث ایجاد مشکل در برنامه‌ریزی اجتماعی و اقتصادی دانست و گفت: نبود مستندات در املاک و مستغلات، موجب می‌شود که معاملات به صورت غیررسمی صورت گیرد و همچنین به دلیل وجود اطلاعات ناقص، افرادی در فروش املاک ایجاد خدشه کنند.
وی اضافه کرد: گردش پول در این بخش از اقتصاد اگر قانونمند نباشد چه بسا موجب ایجاد فساد شود و باید توجه داشت که مدیریت مالی و نظارت بر معاملات با وجود سند و مستندات امکان پذیر است و می تواند جلوی آثار سوء حرکت های غیر قانونی در حوزه مسکن را بگیرد.
** مقاوم سازی مسکن روستایی گامی در جهت ایجاد عدالت در توسعه
مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس مقاوم سازی مسکن روستایی را یکی دیگر از برکات نظام اسلامی دانست که با پیروزی انقلاب خدمات آن مشمول روستاها شد و آن را گامی در جهت ایجاد عدالت در توسعه توصیف کرد.
این مقام مسئول در این باره گفت: 228هزار 842 واحد مسکونی یعنی 55 درصد از واحد های مسکونی روستاهای استان فارس تاکنون مقاوم سازی شده و این شاخص در کشور حدود 47 درصد است.
وی با بیان اینکه بنیاد مسکن با اعطای تسهیلات برای مقاوم سازی واحد های مسکونی در جهت ایجاد تحول در چهره روستاها گام برداشته است گفت: از سال 92 تا کنون بیش از هفت هزار میلیارد ریال دراین عرصه از محل تسهیلات کم بهره سرمایه گذاری و هزینه شده است.
***تامین مسکن شهری منطبق با سطوح درآمدی مردم
مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس تامین مسکن شهری منطبق با سطوح درآمدی مردم را از دیگر جنبه های خدمت به مردم دانست و گفت: 4 هزار و 730 واحد مسکونی تا کنون احداث و به متقاضیان که عمدتا از اقشار کم درآمد جامعه هستند واگذار شده است، بنیاد مسکن همچنین در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت نیز به احداث و واگذاری 27 هزار و 442 واحد مسکن مهر اقدام کرده است.
زمانی گفت: از سال 92 تاکنون بیش از یک هزار و 302 میلیارد ریال در زمینه تامین مسکن شهری مناسب و افزون بر هفت هزار و 425 میلیارد ریال در زمینه تامین مسکن مهر سرمایه گذاری و هزینه شده است.
6113/ 2027

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/78543/محرومیت-زدایی-و-توسعه-روستایی-در-سایه-انقلاب-اسلامی
بستن   چاپ