پیام فارس
بیست و پنجمین همایش اپتیک و فوتونیک ایران در شیراز آغاز شد
چهارشنبه 10 بهمن 1397 - 12:41:14 PM
ایرنا
پیام فارس- دبیر کمیته اجرایی بیست و پنجمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و یازدهمین کنفرانس مهندسی و فناوری فوتونیک کشور که  در سالن کنفرانس مرکز منطقه ای و اطلاع رسانی علوم و فناوری آغاز شد، گفت: این کنفرانس با ربع قرن سابقه تا یازدهم بهمن ماه جاری در 17 محور ادامه دارد.
محمود حسینی فرزاد، افزود: از روز هشتم بهمن ماه با برگزاری کارگاه در بخش فیزیک واقع در پردیس ارم دانشگاه شیراز، در باره چهار نرم افزار مهم در زمینه شبیه‌سازی برهم کنش نور و اینتراکشن، 6 کارگاه با حضور دستکم 70 نفر آغاز شد.
وی ادامه داد: 2 کارگاه دیگر در زمینه عکسبرداری سلول های سرطانی در حوزه بیوفیزیک، بیوفوتونیک، سلول های خورشیدی و فناوری های نوین و یک کارگاه در شیوه استفاده مواد در `ال.ای.دی ها` در این کنفرانس سه روزه برگزار خواهد شد.
دانشیار بخش فیزیک دانشگاه شیراز، محورهای این کنفرانس را چنین برشمرد: اپتیک هندسی، غیرخطی، کوانتومی، جو، بیو فوتونیک، نوری، سلول های خورشیدی، افزاره های فرامواد، افزاره(Device)های پلاسمونی، افزاره های فیبر نوری، افزاره های بلور فوتونی، افزاره های نوری تراهرتز، افزاره های نوری گرافنی، افزاره های نوری نیمه رسانا، افزاره های نوری آلی و پلیمری، نانوساختارهای نوری و پلاسمونی و تصویربرداری سه بعدی (هولوگرافی).
دبیر کمیته اجرایی بیست و پنجمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران با بیان اینکه این رویداد علمی به همت انجمن ملی اپتیک و فوتونیک ایران در حال برگزاری است، اظهار داشت: کمیته علمی کنفرانس به دبیری دکتر محمدکاظم توسلی با حضور 8 چهره علمی و دانشگاهی به بررسی مقاله های رسیده پرداختند و در نهایت 309 مقاله پذیرفته شد که 240 مورد آن در قالب پوستر در 2 نشست ارایه می شود.
وی بیان کرد: 120 پوستر نیز روز هشتم بهمن ماه با حضور استادان و دانشجویان بخش فیزیک دانشگاه شیراز ارایه شد و در ادامه همایش نیز 120 پوستر دیگر روز دهم بهمن ماه جاری بررسی می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با اشاره به جایگاه ایران در رتبه بندی جهانی عرصه اپتیک و فوتونیک، گفت: بخش عمده ای از ماهواره هایی که ایران می سازد، حاصل پیشرفت دانش فوتونیک است، همچنین عکسبرداری و سامانه های لیزری این ماهواره ها بر اساس علم یادشده ساخته شده است.

** پیشرفت علم اپتیک و فوتونیک پس از انقلاب شایان توجه است
حسینی فرزاد، به پیشرفت علم اپتیک و فوتونیک پس از پیروزی انقلاب اشاره و بیان کرد: در سال های اخیر تعداد شرکت های دانش بنیان در زمینه اپتیک و فوتونیک افزایش یافته، اما با این وجود، پیشرفت هر چه بیشتر این علم نیازمند اهتمام دولت و سیاستمداران و سرمایه گذاری در این زمینه است.
وی، پیشینه دانش اپتیک و فوتونیک در ایران را مرهون تلاش های زنده یاد دکتر محمود حسابی دانست و گفت: دکتر حسابی به عنوان پدر علم فیزیک ایران، نخستین درس های اپتیک را در دانشگاه‌ ارایه کرد.
استاد فیزیک دانشگاه شیراز افزود: اکنون شمار آزمایشگاه هایی که در زمینه اپتیک و فوتونیک در دانشگاه های کشور وجود دارد در مقایسه با پیش از انقلاب افزایش چشمگیری یافته است اما در مقایسه با پیشرفت جهانی باید با شتاب بیشتری کار کنیم.
در برگزاری این رویداد علمی پژوهشی که همزمان با یازدهمین کنفرانس مهندسی و فناوری فوتونیک ایران در شیراز در حال برگزاری است، بنیاد ثبوتی، مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران و سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همکاری می کنند.
فوتونیک (photonics) شاخه‌ای از فیزیک و مهندسی است که به گسیل، عبور، تقویت و ثبت نور به‌ وسیله ابزار نوری می‌پردازد. با اختراع لیزر، و پس از آن، با ساخت فیبر نوری شاخه اپتیک در علم فیزیک آنقدر گسترده و کاربردهای آن زیاد شد که زمینه‌ای جدید موسوم به فوتونیک در علوم مهندسی متولد شد که در سه گرایش الکترونیک، مخابرات، و فیزیک کاربرد دارد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/78858/بیست-و-پنجمین-همایش-اپتیک-و-فوتونیک-ایران-در-شیراز-آغاز-شد
بستن   چاپ