پیام فارس
هشدار عضو شورا در خصوص لزوم مدیریت آب و فاضلاب شیراز؛ نیاز به احداث 150 هزار مترمكعب مخزن آب
يکشنبه 30 مهر 1396 - 5:07:21 PM
ایسنا - اقتصادی
فارس آنلاین - عضو شورای اسلامی شیراز با این اعتقاد كه مشكل اصلی امروز شیراز در مدیریت آب و اعتنا به مسائل زیست محیطی است، تاكید دارد تداوم این مشكلات شهر زیبای شیراز را در سال‌های آتی دچار مسائل عدیده خواهد كرد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، سیروس پاك‌فطرت عصر دوشنبه 30 مهر در نطق قبل از دستور خود در جلسه‌ی علنی شورای اسلامی شیراز، گفت: شیراز اولین شهر ایران بود كه به همت والای مرحوم محمد نمازی مجهز به سیستم لوله‌كشی آب آشامیدنی شد اما امروز مشكل اساسی این شهر در مقوله مدیریت آب و اعتنا به مسائل زیست‌محیطی است.
او با بیان اینكه شورا و شهرداری در ادوار سوم و چهارم اقداماتی در راستای ترمیم بخشی از مشكلات ناشی از كمبود آب و مسائل مرتبط با فاضلاب انجام داده‌اند، گفت: برای رسیدن به شرایطی استاندارد باید گام‌های استوارتری در این زمینه برداشت.
پاك‌فطرت با بیان اینكه شیراز با جمعیت یك میلیون و 800 هزار نفری دومین نرخ رشد را در ایران دارد، گفت: این هم یك مزیت و هم چالش به شمار می‌رود كه مهمترین چالش آن معضل كمبود آب است؛ شیراز نیاز به حداقل 150 هزار مترمكعب مخزن ذخیره و اصلاح و توسعه 1 هزار و 460 كیلومتر خط انتقال و توزیع آب است.
این عضو شورای شیراز با بیان اینكه چاه و سد 2 منبع تامین كننده آب شیراز به‌شمار می‌رود، گفت: 77 درصد از آب این شهر را چاه‌ها و 23 درصد آن را سد درودزن تامین می‌كند و با توجه به افت شدید سفره‌های زیرزمینی، عمق چاه‌های آب شیراز از 150 به 300 متر افزایش یافته و بیم آن وجود دارد كه این عمق به 450 متر هم برسد.
به گفته او، بروز چنین مسئله‌ای، ضمن تحمیل هزینه‌های سنگین برای تامین آب، مشكلات عدیده‌ دیگری هم به همراه دارد، گفت: از سال 68 به بعد با افزایش نیاز آبی شیراز موضوع افزایش ظرفیت خط اول و احداث خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درودزن مد نظر قرار گرفته و اكنون هم این موضوع به عنوان یك نیاز اساسی محسوب می‌شود.
عضو شورای شیراز با اشاره به اینكه شهر گل و بلبل به‌عنوان وجه تسمیه شیراز، اكنون در خطر فراموشی قرار دارد، گفت: اکنون آب مورد نیاز فضای سبز شهری به میزان 70 میلیون متر مکعب و با استفاده ار 140 حلقه چاه تامین می‌شود و باید برای جایگزین كردن آن تدبیری اندیشید تا از تهدید بیشتر محیط زیست و ... جلوگیری شود.
پاك‌فطرت با تاكید براینكه در زمینه توسعه‌ی شبكه‌های فاضلاب و تصفیه‌خانه‌ها با استفاده از بودجه‌های دولتی و وام‌های بانك جهانی اقداماتی انجام و 54 درصد شیراز تحت پوشش قرار گرفته است، گفت: هنوز برای رسیدن به نقطه مطلوب كه پوشش 100 درصدی جمعیت است فاصله داریم و باید 1500 كیلومتر شبكه و 6 مدول تصفیه‌خانه احداث شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز خواستار توجه به اختصاص اعتباراتی در بودجه عمرانی شیراز در بخش آب و فاضلاب شد و گفت: باید با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، توسعه مشاركت‌های مردمی را در تامین منابع از محل همیاری‌های مردم و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، تدبیری اندیشید.
پاك‌فطرت نبود شبكه‌های جمع‌آوری و تصفیه‌خانه مناسب فاضلاب به خصوص در شهرك‌های اقماری را یكی از دلایل مهم روان‌آب‌ها هنگام بارندگی برشمرد و تاكید كرد كه نبود این امكانات، ما را از ظرفیت استفاده‌ی آب‌های خاكستری برای آبیاری فضای سبز محروم كرده است.
به گفته‌ی این عضو شورای شیراز، وارد شدن شوك هیدرولیكی، آلودگی قنات‌ها، چشمه‌ها، ایجاد گندآب‌های متعفن و بروز مخاطرات بهداشتی و احتمال بروز بیماری‌های مختلف، هدررفت روان‌آبهای ناشی از بارندگی و ... را از عواقب نبود شبكه‌های مناسب و تصفیه‌خانه‌های كافی فاضلاب برشمرد و خواستار اندیشیدن و اجرای راهكارهای مناسب در این زمینه شد.
او تاكید كرد: دسترسی شهروندان شیرازی به آب شرب بهداشتی، تامین مالی برای اجرای طرح‌های مرتبط با آب و فاضلاب، لزوم احداث 150 هزار مترمكعب مخزن آب و اصلاح و توسعه شبكه و خط انتقال آب به میزان یك هزار و 500 كیلومتر، كاهش برداشت از منابع آب‌های زیرزمینی و جایگزینی پساب‌های تصفیه فاضلاب برای استفاده در آبیاری فضای سبز و مصارف غیرشرب و سرعت بخشیدن به احداث 1500 كیلومتر شبكه و تكمیل مدول‌های فاضلاب در شیراز، خلاصه‌ی خواسته‌های شهروندان شیراز در این زمینه است.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/7897/هشدار-عضو-شورا-در-خصوص-لزوم-مدیریت-آب-و-فاضلاب-شیراز؛-نیاز-به-احداث-150-هزار-مترمكعب-مخزن-آب
بستن   چاپ