پیام فارس
مدیرکل اوقاف فارس:
12 هزار و 523 موقوفه فارس در سایه انقلاب احیا شد
يکشنبه 21 بهمن 1397 - 08:17:06
پیام فارس - شیراز- مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس گفت: در استان فارس 14 هزار و 609 موقوفه وجود دارد که 12 هزار و 523 موقوفه پس از انقلاب احیا شده است.
حجت الاسلام سید عباس موسوی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ثبت دو هزار وقف جدید با نیاتی متناسب با نیازهای روز جامعه از جمله دستاوردهای چهل سال انقلاب اسلامی در این استان است.
وی ادامه داد:اسناد مالکیت تعداد 18 هزار 167 رقبه استان اخذ شده و بعد از احیای موقوفات خدمات بسیار ارزشمندی در حوزه های مختلف به مردم که قشر نیازمند را هم شامل می شود ارائه شد.
موسوی عنوان کرد:ثبت موقوفه حاج محمد حسن کاظمی شیرازی به عنوان بزرگترین موقوفه کشور در این استان یکی از دستاوردها انقلاب اسلامی است.
**سرمایه گذاری در موقوفات فارس
موسوی بیان کرد: سرمایه گذاری در موقوفات این استان با زیربنای 160 هزار مترمربع در دست اقدام است که تا پایان سال جاری 253 واحد تجاری، خدماتی، مسکونی به بهره برداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: انجام 135 هزار مترمربع فعالیت های عمرانی شامل تکمیل و توسعه، تعمیر و مرمت در امکان متبرکه استان و ایجاد زیر ساختهای اساسی به منظور خدمت رسانی مطلوب به زائران و در نهایت تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی در سراسر استان در حال انجام است.
وی احداث و بهره برداری از 35 باب مسجد در مناطق محروم و فاقد مسجد استان و آغاز عملیات عمرانی ساخت 20 باب مسجد دیگر که طی پنج ماهه آینده با کمک خیرین به بهره برداری می رسد را از جمله اقدامات این اداره کل در سال جاری دانست.
وی در پاسخ به سوالی درباره موانع موجود در انجام مأموریت های سازمانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس گفت: متاسفانه در برنامه‌های عملیاتی، کمیت محوری مورد توجه بوده و همین امر موجب شده تا فراتر از انتظار و توان اجرایی فعالیت های متعددی بر ادارات اجرایی تحمیل شود.
**معطوف شدن نگاه واقفین به نیازهای روز
موسوی بر این مساله که این اداره کل در سال های اخیر موفق شده نیات واقفین را به سوی نیازهای روز جامعه سوق دهد تاکید کرد و اظهار داشت: بیش از 70 درصد نیات واقفین در گذشته در زمینه مراسم روضه خوانی و اطعام بوده و درصد کمی از کل وقف‌ها به بخش هایی نظیر امور قرآنی، بهداشت ، سلامت و علم و فن آوری اختصاص داشته است.
وی اضافه کرد:با تلاش های صورت گرفته در سالهای اخیر ،اوقاف فارس موفق شده تا حدودی نگاه واقفین جدید را معطوف به نیازهای روز جامعه کند و هم اکنون این فعالیت ها نتیجه داده و وقف های بزرگی در بحث علم ،پژوهش و آموزش و فناوری ثبت شده و بخشی از وقف ها نیز که از قبل وجود داشت با نیازهای روز جامعه و مثلا در حوزه سلامت هماهنگ شده است.
**اداره اقتصادی املاک اوقافی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس اقتصادی اداره کردن املاک اوقافی را از جمله دستاوردهای این مجموعه دانست و افزود: سرمایه گذاری و ساخت پنج هزار واحد مسکونی، تجاری، اداری و همچنین احداث و تاسیس شرکت موقوفه آب معدنی اطهر آب با ظرفیت ماهانه 200 هزار شل آب معدنی از دیگر دستاوردهای حوزه سرمایه گذاری در چهار دهه گذشته است.
وی اظهار داشت: موقوفه دانش سلامت کوثر فارس به عنوان اولین شرکت تولید کننده تجهیزات پزشکی و ایمپلنت های ارتوپدی از جنس تیتانیوم هم اکنون در عرصه تولید تجهیزات پزشکی در کشور فعال است و سالانه بیش از 240 نوع قطعه پزشکی تولید می کند.
**احداث 35 مسجد بین راهی بعد از انقلاب
این مقام مسئول ادامه داد: احداث مسجد در مناطق محروم و فاقد مسجد استان فارس با جذب مشارکتهای خیرین به نحوی است که به طور متوسط و سالانه 60 باب مسجد در استان فارس احداث می شود و همچنین کمک به تعمیر و مرمت سالیانه 500 مسجد ،احداث مسجد بین راهی در تمامی محورهای مواصلاتی فارس جهت ارائه خدمات به مسافرین نیز از دیگر اقدامات در این حوزه به شمار می آید در صورتی که پیش از انقلاب اسلامی، هیچ مسجد بین راهی در استان فارس وجود نداشت و اکنون 35 مسجد بین راهی در محورهای مختلف سراسر استان در حال خدمت به مردم است.
وی وجود اراضی اختلافی میان دو سازمان اوقاف و منابع طبیعی را باعث سواستفاده و بروز مسئله زمین خواری در گذشته عنوان کرد و گفت: با تشکیل کارگروه های مشترک بین این دو سازمان که از سال 90 آغاز شد و تا سال 95 ادامه داشت و همچنین تدوین آیین نامه رفع اختلاف توسط هیئت دولت،بسیاری از مشکلات در این حوزه حل شده است.
این مقام مسول اظهار داشت: در بررسی های اولیه بالغ بر 500 هزار هکتار اراضی اختلافی در استان فارس مشاهده شده که در مرحله اول حدود 15 هزار هکتار از این اراضی به نفع موقوفه رفع اختلاف و تا پایان سال 93 اسناد آن اخذ شد و از سال 95 نیز با ادامه فعالیت کارگروه مشترک میزان اراضی رفع اختلاف شده در مجموع به 52 هزار و 620 هکتار کاهش یافت که پیش‌بینی می‌شود این روند تا تعیین تکلیف نهایی اراضی ادامه خواهد داشت.
**ارتباط وقف و گردشگری
وی در پاسخ به بیان ارزیابی خود از وضعیت گردشگری مذهبی(موقوفات و بقاع شاخص تاریخی) استان را با توجه به اقتضائات فرهنگی و اقلیمی گفت: موقوفات بسیاری در این استان وجود دارند که باید از ظرفیت آن ها برای اشتغال زایی استفاده کرد به گونه‌ای که برخی از اراضی کشاورزی و همچنین اماکن تاریخی مانند حمام و کاروانسراها وخانه های تاریخی وقفی که جنبه گردشگری دارند باید در این موضوع مورد توجه قرار بگیرند.
موسوی ادامه داد: در بحث گردشگری مذهبی ظرفیت های گسترده وجود دارد و اگر چه تاکنون اقدامات شایسته ای در مورد جذب گردشگران انجام اما در حوزه فرهنگی، مذهبی ضعیف عمل شده و با توجه به رویکرد غالب بازدید از اماکن تاریخی، هیچ محتوای تبلیغی و فرهنگی جهت ارائه به گردشگران تدارک دیده نشده و گردشگران بیشتر خودشان و نه بر اساس تبلیغات در این اماکن حضور پیدا می کنند.
وی اضافه کرد: با این حال در دو سال اخیر مجموعه گردشگری مذهبی و امور بین الملل حرم مطهر علی ابن حمزه(ع) شیراز و همچنین مسجد تاریخی نصیر الملک راه اندازی شده است که علاوه بر راهنمایی گردشگران در حوزه های تمدن، اطلاعات ارزشمندی نیز در حوزه های فرهنگی مذهبی عقاید واعتقادات شیعی و به طور کلی تبلیغ و معرفی اسلام به گردشگران خارجی ارائه می شود.
9873 /1876

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/79620/12-هزار-و-523-موقوفه-فارس-در-سایه-انقلاب-احیا-شد
بستن   چاپ