پیام فارس
نخستین همایش ملی "ادبیات معاصر ایران" در شیراز برگزار شد
يکشنبه 28 بهمن 1397 - 17:03:04
پیام فارس - نخستین همایش ملی "ادبیات معاصر ایران" با حضور پژوهشگران ادبی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی شیراز برگزار شد .
به گزارش ایسنا منطقه فارس، یک پژوهشگر ادبی یکشنبه 28 بهمن در این همایش بیان کرد: در جریان‌های ادبی دهه چهل تا پنجاه، نویسنده گرایش به زبان جمع دارد و در دهه هفتاد و هشتاد نویسنده به ادبیات و شگردهایی ادبی در داستان توجه می‌کند .
حسن میرعابدینی با تصریح بر اینکه جریان‌های نئورئالیستی معاصر خیلی زود دچار روزمرگی شدند، افزود: نوشتن روزمرگی‌ها موجب سهل الوصول شدن نویسندگی و این امر خود باعث شده تا هر کسی خود را نویسنده بپندارد .
این پژوهشگر ادامه داد: رمان‌های معاصر اغلب رمان‌های آپارتمانی هستند که مانند داستان‌های ریموند کارور به لایه‌های زیرین داستان نمی‌رسند .
میرعابدینی خاطرنشان کرد: رمان ایرانی ارزش دارد و اگر دنیا می‌خواهد ایران را بشناسد، باید رمان‌های ایرانی را بشناسد .
ابوتراب خسروی، نویسنده اهل فارس نیز در این همایش به داستان‌های پیش و پس از انقلاب اشاره و عنوان کرد: داستان زمانی پدید می‌آید که جامعه متکثر می‌شود .
وی که وجه اصلی رمان مفاهمه می‌داند و وجه دیگر را تفریح و تفنن، بیان کرد: این دو نافی یکدیگر نیستند .
این نویسنده اهل فارس با بیان اینکه در دهه 20-50 داستان شدیداً ایدیولوژیک بود که نوعی ادبیات متعهد را القا می‌کرد، گفت: در این نوع ادبیات عقاید سوسیالیستی حزب توده مؤثر بود و به طور کلی ادبیاتی را که درد و رنج را منتقل نمی‌کرد به رسمیت نمی‌شناخت .
به گفته خسروی، نویسنده مانند نویسندگان زمان گذشته حکیم نیست بلکه نویسنده وضعیت را می‌نویسد و مخاطب را در سوالی که ایجاد می‌شود، شریک می‌کند .
وی ادامه داد: پس از انقلاب نویسندگان از موضع‌گیری در ایجاد پیام در داستان‌هایشان به سمت شرح وضعیت سوق یافتند .
نویسنده مجموعه داستان کتاب ویران معتقد است که ادبیات امروز در حال شدن و تحول است و این تغییر و تحول سبک، تابعی از اجتماع است .
خسروی آینده ادبیات داستانی ایران را در حال تغییر توصیف کرد و گفت: صدای پای نسل نوین داستان ایران را می‌توان در داستان‌هایی دید که این روزها در مجلات منتشر و یا در فستیوال‌های مختلف ارائه می‌شود که اعتبار و شرایط بهتری را برای ادبیات ایجاد می‌کند .
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس نیز به تببین جریان داستان نویسی فارس پرداخت و پس از تقسیم بندی نسلی نویسندگان ادبیات استان، گفت: ستاره‌های نسل اول نویسندگان فارس سیمین دانشور و ابراهیم گلستان و پس از آن محمد بهمن بیگی هستند .
کورورش کمالی سروستانی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی ایران بر اساس سن امین فقیری در نسل دوم مطرح ترین در زمینه ادبیات اقلیمی است، افزود: کتاب «دهکده پر ملال» این نویسنده بزرگ در این ژانر برجسته می‌شود.
وی با بیان اینکه صدای ادبیات شیراز توسط نسل سوم مطرح شد، گفت: ژانر دیگری بعد از سال 78 خورشیدی شکل می‌گیرد که به ادبیات پایداری شناخته شده است .
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس یادآور شد: شیراز از پس زمینه در ادبیات داستانی جلوتر نیامده است و منتظر داستان نویسانی است که از پس زمینه آن را بیرون بیاورند .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/80137/نخستین-همایش-ملی-"ادبیات-معاصر-ایران"-در-شیراز-برگزار-شد
بستن   چاپ