پیام فارس
رئیس دانشکده کشاورزی داراب:
بخش کشاورزی باید علمی شود
سه شنبه 14 اسفند 1397 - 16:17:20
پیام فارس - رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب با بیان اینکه علمی شدن کشاورزی زمینه ارتقاء بهره‌وری را فراهم می‌کند، تاکید کرد که بخش کشاورزی و منابع طبیعی ناگزیر است برای پیشرفت و توسعه منطقی، علمی شود.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، حسین امین عصر دوشنبه 13 اسفند در آیین گرامیداشت هفته منابع طبیعی گفت: اگر کشاورزی مبتنی بر علم باشد، می‌تواند بهره وری را بالا برده و از هدر روی منابع جلوگیری کرد و معیشت مردم را بهبود بخشد.
او با اعلام آمادگی دانشکده کشاورزی برای همکاری برای پیشرفت و توسعه کشاورزی در داراب، گفت: فرهنگ حاکم بر کشاورزی سنتی است، بنابراین تلاش جامعه علمی باید به برای علمی شدن فعالیت‌های کشاورزی باشد.
امین به اهمیت دانشگاه‌ها در حفظ و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی نیز اشاره و اضافه کرد: فرهنگ حفظ و حراست از منابع طبیعی می‌تواند از دل دانشگاه‌ها و مراکز علمی بیرون بیاید و اگر کشاورزان الگوی مناسب کشت و بهره برداری از آب را آموزش ببینند می‌تواند در حفظ منابع و ذخایر این مرز و بوم کمک کنند.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب ضمن گلایه از استقبال نکردن کشاورزان از آزمایشگاه ‌ های این دانشکده، گفت: متأسفانه علی‌رغم وجود امکانات آزمایشگاهی بسیار پیشرفته در حوزه‌های مختلف مورد نیاز کشاورزان در این دانشکده، برخی آزمایش ‌ های مربوط به حوزه کشاورزی نظیر خاکشناسی، آبیاری و آفات و بیماری‌ها و مشاوره‌های کشاورزی به خارج از شهرستان ارسال می‌شود.
به گزارش ایسنا، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان داراب نیز گفت: 430 هزار هکتار از اراضی داراب مرتع و 123 هزار هکتار جنگل است.
قاسمی با بیان اینکه از 15 تا 21 اسفند به نام هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است، شعار امسال هفته منابع طبیعی را "منابع طبیعی بزرگترین سرمایه ملی" اعلام و اضافه کرد: نواختن زنگ سبز در روز 15 اسفند، غبارروبی قبور شهدا، توزیع 30 هزار نهال، کاشت نهال و غرس درخت و ... از برنامه‌های این هفته خواهد بود.
او با اشاره به ایجاد پارک جنگلی داراب به وسعت 100 هکتار، از کاشت درخت در 60 هکتار این عرصه خبر داد و گفت: امسال نیز درختکاری را با غرس 1523 نهال به یاد شهدا، جانبازان و سرداران شهید در همین مجموعه خواهیم داشت.
قاسمی همچنین گفت: اعتبارات آبخیزداری شهرستان داراب تا قبل از سال 88 در حد صفر بود اما امسال با پیگیری‌های نماینده محترم مردم در مجلس و فرماندار شهرستان دو پروژه در این بخش اجرایی شده که اکنون مراحل پایانی را طی می‌کند.
او این دو پروژه را شامل بند سنگ و سیمانی سده و شاهمرز در بخش فورگ با اعتباری بالغ بر 660 میلیون تومان و بند خاکی فتح آباد با اعتباری بالغ بر 2.5 میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: بند سده و شاهمرز 97 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در بارندگی امسال آبگیری شد و بند خاکی فتح آباد با طول 890 متر نیز در حوزه سد خسویه مراحل ساخت را طی می‌کند و امیدواریم تا پایان سال افتتاح شود.
قاسمی همچنین گفت: احداث کمربند حفاظتی به طول 3 کیلومتر، اخذ سند اراضی ملی به میزان 50 هزار هکتار به نام دولت، رفع تصرف از 85 هکتار از عرصه‌های ملی، تولید 30 هزار نهال جنگلی و مقاوم به خشکی که در هفته منابع طبیعی توزیع خواهد شد.
مدیر منابع طبیعی داراب در ادامه از کاهش حجم آتش‌سوزی در اراضی جنگلی این شهرستان طی سال 97 خبر داد و گفت: سال 93 بالغ بر 1400 هکتار از عرصه‌های جنگلی بکر و دست نخورده داراب طعمه حریق شد، اما امسال با جذب نیروهای قرقبان افتخاری، تنها شاهد یک مورد آتش‌سوزی بودیم.
قاسمی با تاکید براینکه هرجا کار به مردم سپرده شد، پیشرفت را شاهد بودیم، گفت: فعالیت‌های مربوط به حفاظت و حراست از عرصه‌های طبیعی و جنگلی در این اداره برون‌سپاری می‌شود.
به گزارش ایسنا، در حاشیه این مراسم نمایشگاه دائمی گیاهان دارویی دانشکده کشاورزی با بیش 35 نوع گیاه دارویی آغاز به کار کرد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/82169/بخش-کشاورزی-باید-علمی-شود
بستن   چاپ