پیام فارس
در گفتگو با مهر مطرح شد:
خانواده ها فرزندان را برای همسر بودن تربیت نمی کنند
چهارشنبه 15 اسفند 1397 - 12:45:33 PM
مهر
پیام فارس - شیراز- یک کارشناس خانواده گفت: خانواده ها فرزندانشان را برای همسر بودن تربیت نمی کنند.

سمیه نمازی در خصوص آسیب‌هایی که همواره زوجین را تهدید می‌کند، گفت: عدم انتخاب صحیح، عدم مهارت لازم، عدم شناخت صحیح و همچنین عدم ارتباط صحیح و گفتگو مؤثر از جمله این آسیب‌ها است.
وی با اشاره به اینکه خانواده‌های ما فرزندانشان را برای همسر بودن تربیت نمی‌کنند، گفت: ریشه اصلی این مشکلات به خانواده بر می‌گردد.
این کارشناس امور خانواده اظهار داشت: انتخاب یکی از عوامل مؤثر در کاهش آسیب‌های بین زوجین است، امروزه افراد چه در ازدواج‌های مدرن و چه در ازدواج‌های سنتی شناخت و آگاهی لازم را از یکدیگر ندارند.
وی با اشاره به اینکه در ازدواج‌های مدرن آشنایی طرفین قبل از علنی شدن رابطه انجام شده افزود: در چنین روابطی آشنایی و علاقه از فقظ در چهارچوب احساسات است.
مشاور مرکز بهارنکو شیراز ادامه داد: در برخی از ازدواج‌های سنتی نیز زمان لازم برای شناخت زوجین در نظر گرفته نمی‌شود.
نمازی گفت: عدم شناخت لازم از یکدیگر و همچنین خانواده‌ها چالش‌ها و نتش های زیادی را بین زوجین به وجود می‌آورد.
وی بیان کرد: اگر شخص در ابتدا از شناخت خود در همه زمینه‌ها شروع کند و درصدد رفع عیب‌های خود باشد و نیازها و خواسته‌های خود را شناسایی کند رابطه بهتری را می‌تواند شروع کند.
این مشاور خانواده عدم وجود مهارت را یکی دیگر از آسیب‌های بین زوجین معرفی و افزود: درصد بالای از فرزندان ما مهارت‌های لازم برای همسر بودن را درک نکرده و یاد نگرفته‌اند.
نمازی تصریح کرد: فرزندان ما باید مسئولیت پذیری، شناختی از نقش‌ها و تفاوت‌های همسر بودن را درک کرده و یاد بگیرند.
وی تاکید کرد: درصد بالایی از زوجین مهارت‌های لازم را برای ارتباط، گفتگو و شناخت کسب نکرده‌اند و باید روی این مسائل کار شده تا برای آنها تبدیل به الگو شود.
این کارشناس خانواده ادامه داد: توجه به نیازهای یکدیگر از لحاظ جسمی و روحی که بدون شناخت به رابطه لطمه وارد کرده و تنفر و دوری را به آنها وارد می‌کند.
نمازی با بیان اینکه برخی خانواده‌ها یا زوجین به دنبال آموزش و راهکارهای غلط می‌روند، اظهار داشت: آموزش از راه‌های متفاوت و غلط چالش بین همسران را افزایش می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه آموزش‌های نادرست شاید به صورت مقطعی مشکلات را حل کند اما راه گشا نیست، تاکید کرد: رفع نادرست نیازهای روحیعدم گفتگوی درست، برقراری ارتباط اشتباه با یکدیگر، و غیره بین زوجین فاصله ایجاد می‌کند.
نمازی یکی از راهکارهای مؤثر در رفع چالش‌های بین زوجین افزایش قدرت گفتگو شامل مهارت کلامی، گوش دادن مؤثر معرفی کرد.
این مشاور خانواده با بیان این مکه در گفتگوی بین زوجین مهارت کلامی مهمترین عنصر به شمار می‌رود، گفت: در ارتباط کلامی؛ مهارت کلامی شامل پیامی است که ما می‌دهیم، منظوری که از پیام داده شده و همچنین منظوری که طرف مقابل دریافت می‌کند.
وی ادامه داد: این سه عنصر برای یک گفتگو و گوش دادن مؤثر لازم بوده و اگر به درستی اجرا نشود باعث ایجاد تنش می‌شود.
نمازی اظهار داشت: شرایط شنونده، زبان بدن، مهارت شنوایی و شنیدن و همچنین مهارت گوش دادن در گفتگو کلامی مؤثر است اما این امر مهم در بین هیچکدام از زوجین ما دیده نمی‌شود.
وی با تصریح اینکه به جای اینکه طرفین جرأت مندی را در ابراز احساسات، نیاز و خواسته‌های خود پیدا کنند، افزود: در حل مشکلات بین طرفین آنها یا سکوت می‌کنند که در جایی انفجار آنی و عظیم رخ داده یا اگر صحبت کنند گفتگوی پرخاشگرانه دارند.
مشاور مرکز بهارنکو شیراز گفت: برخی زوجین گمان می‌کنند که اکثر گفتگو های بین خود، شخص حتماً باید قانع شده و صحبت‌های طرف دیگر را بپذیرد چراکه آنها زندگی را شبیه به میدان جنگ می‌دانند و میگویند اگر الان توانستم به طرف مقابل بفهمانم که حق با من است که هیچ اگر نه دیگر نمی‌توانم.
نمازی تاکید کرد: این امر اشتباه ترین کار بین زوجین و خانواده‌های آنهاست، زیرا آین کار قدرت گفتگو و همچنین گوش دادن و ارتباط مؤثر را از بین برده و باعث تنش بیشتر می‌شود.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/82224/خانواده-ها-فرزندان-را-برای-همسر-بودن-تربیت-نمی-کنند
بستن   چاپ