هنگام خرید محصول به برچسب آن دقت کنید
سه شنبه 21 اسفند 1397 - 12:19:53 PM
ایرنا
|
|
پیام فارس- زهرا مجدی اظهار داشت: این موارد شامل نوع فرآورده و نام
تجاری و شماره پروانه بهداشتی ساخت یا شماره شناسه نظارت کارگاهی، تاریخ
تولید و انقضا، وزن خالص، شماره سری ساخت، ترکیبات یا مواد تشکیل دهنده،
نام و نشانی تولید کننده یا بسته بندی کننده، شرایط نگهداری محصول،
هشدارها( در صورت لزوم)، نحوه مصرف و عبارت ` ساخت ایران` و جدول نشانگر
رنگی تغذیه ای برای مواد غذایی و آشامیدنی است. وی ادامه داد: از خرید
مواد غذایی فله ای و یا محصولات دارای بسته بندی فاقد مشخصات فوق پرهیز
کنید، چرا که ممکن است در شرایط غیر بهداشتی و بدون رعایت استانداردهای
مربوط تولید شده باشد و در صورت بروز مشکل پیگیری قانونی امکانپذیر نیست و
همچنین به دلیل نداشتن بسته بندی مناسب در معرض آلودگی ثانویه قرار دارد. مجدی
با بیان اینکه همه فرآورده های غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی خارجی
باید دارای برچسب ردیابی، کنترل اصالت و سلامت کالا باشند گفت: مواردی که
روی برچسب مشاهده می گردد شاملGTN (شناسه تجاری فرآورده): شماره 14 رقمی که
برای هر نوع فرآورده در سطح جهان اختصاصی است،UID ( شناسه ردیابی و
رهگیری): شماره ای 20 رقمی که برای هر واحد فرآورده بر اساس استاندارد
اختصاص داده شده است،LOT( سری ساخت): شماره ای است که شرکت تولید کننده به
هر سری ساخت محصول اختصاص می دهد،EXP( تاریخ انقضا): بصورت روز/ ماه
/سال،کد 16 رقمی : که زیر لایه اسکرچ وجود دارد و برای هر کالا اختصاصی است
و بارکد دوبعدی: جهت امنیت برچسب لحاظ شده و با بارکد خوان ویژه بازرسین
خوانده می شود میباشد. وی با اشاره به نشانگر رنگی تغذیه ای بیان کرد:
این نشانگر راهنمایی مطمئن برای ارتقای سلامتی است و کمک می کند تا بتوانید
با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی، بیماری های احتمالی و نیازهای فردی،
انتخاب مناسبی از یک محصول غذایی داشته باشید. چراغ راهنمای تغذیه ای میزان
5 شاخص مهم مؤثر در سلامتی شامل میزان انرژی ( برحسب کیلوکالری)، میزان
قند، چربی کل، نمک و اسیدهای چرب ترانس ( برحسب گرم ) را در هر سهم محصول
مورد نظر به شما می دهد. وی با بیان اینکه میزان شاخص های مذکور با سه
رنگ قرمز، نارنجی و سبز مشخص می شود، گفت: رنگ سبز شما را به یک انتخاب
مطمئن و سالم راهنمایی می کند و نشان می دهد آن شاخص در مقادیر مناسب
سلامتی در محصول وجود دارد و مصرف آن مشکل ساز نیست. رنگ نارنجی نشان می
دهد محصول میزان متوسطی از شاخص مورد نظر دارد و شما را به یک انتخاب نسبتا
خوب راهنمایی می کند. رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن شاخص مورد نظر در
محصول است و در مصرف آن ، مخصوصا برای افراد دارای مشکل، احتیاط لازم است و
باید دقت کنید با توجه به فعالیت فیزیکی و شرایط جسمانی چه وقت و چه مقدار
از محصول مصرف کنید.
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/82495/هنگام-خرید-محصول-به-برچسب-آن-دقت-کنید
|