پیام فارس
لزوم حمایت صنایع خصوصا صنعت نفت از ورزش فارس
سه شنبه 21 اسفند 1397 - 12:26:38 PM
ایسنا

پیام فارس- سرمایه گذاری شرکت‌هایی مثل فولاد خوزستان، سپاهان و ذوب آهن اصفهان و سایپا و ... در زمینه ورزش خصوصا ورزش‌های پرطرفداری نظیر فوتبال، از گذشته دور تاکنون جاری و ساری بوده است .

فولاد خوزستان یکی از 4 تیم خوزستانی لیگ برتر فوتبال ایران است که قهرمانی لیگ برتر را نیز در کارنامه دارد؛ حال آنکه امسال پنجمین فصلی است که فارس در لیگ برتر فوتبال حتی یک نماینده هم ندارد؛ اگرچه فارسی‌ها بیش از 134 تیم لیگی در تمام رشته‌ها، جز فوتبال، دارند !!

ورزش شامل بخش‌های مختلفی است؛ قهرمانی، حرفه‌ای، همگانی و تربیتی، از حوزه‌های مختلف ورزش محسوب می‌شود فارس در این سال‌ها اگرچه در ورزش قهرمانی و همگانی و تربیتی، سرآمد کشور بوده است، اما در حوزه ورزش حرفه‌ای، جایی که حضور حامیان خصوصا صنایع تاثیرگذار محسوب می‌شود، فارس از کورس کشوری بازمانده است .

گواه موفقیت فارس در حوزه ورزش قهرمانی، کسب 10 درصد از مدال‌های بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی و کسب موفقیت‌هایی در المپیک جوانان بوینس آیرس و .... توسط ورزشکاران فارسی بوده است .

محمدعلی و محمدرضا گرایی، سعیده جعفری، راحله نادری، محمد حسن زاده و علی الله وردی در بازی های آسیایی جاکارتا 3 طلا، یک نقره و دو برنز بدست آوردند، البته نباید موفقیت فرانک پرتو آذر و سعیدرضا کیخا را که هر دو چهارم شدند فراموش کرد .

در المپیک جوانان امیر ده بزرگی و نوید محمدی دو طلای ایران را بدست آوردند  کاروان ایران با 7مدال طلا، 3 نقره و 4 برنز و صعود 17 پله‌ای نسبت به دوره قبل در رده هفتم این مسابقات جای گرفت. در پاراآسیایی جاکارتا دوازده مدال برابر نه درصد مدال های ایران (دوازده مدال ) توسط ورزشکاران شیرازی بدست آمد .

ساره جوانمردی دو مدال طلا در رشته تیر اندازی، امید ظریف یک ‌طلا و ‌دو برنز در رشته های 400 متر، دویست متر و صد متر، آرزو رحیمی یک‌ طلا در دو و میدانی پرتاب وزنه، علی اصغر جوانمردی یک نقره در رشته پرتاب وزنه، محمد الوان پور یک نقره در پرتاب نیزه، زهرا محمدی راد دو مدال نقره در شطرنج، سمیرا ارم یک مدال نقره در رشته تیر اندازی، علی اکبر غریب شی یک مدال نقره در رشته وزنه برداری، مدال آوران ایران در عرصه‌های ملی و بین المللی به شمار می‌روند .

علی رغم تمام این توفقیات، باید پذیرفت که فارس در بخش حرفه‌ای، خصوصا در سال‌های اخیر، از دیگر استان‌ها عقب ماند و نتوانست در کورس رقابت جای گیرد؛ حال آنکه طی هفت دهه گذشته، فارس همواره تیم‌های خوبی را در ورزش حرفه‌ای داشته که به عنوان مدعی در هر دوره ظاهر شده بودند .

از نگاه صاحب نظران، نبود اسپانسر اصلی‌ترین مشکل ورزش حرفه‌ای استان فارس است، افول فوتبال فارس از زمانی آغاز شد که حمایت شرکت برق منطقه‌ای از تیم برق شیراز دریغ و این تیم واگذار شد!! از طرفی کاهش حمایت‌های مالی از تیم فجر شهید سپاسی و دوخته شدن چشم مدیران به حمایت‌های دولتی، عواملی موثر در تداوم افول به شمار می‌رود .

صنایع نفت از مهمترین حامیان ورزش حرفه‌ای به شمار می‌رود اما فارس، با وجود آنکه سال‌ها قبل پتروشیمی و پالایشگاه در آن راه اندازی شده و امروزه بخش اعظمی از گاز کشور را تولید می‌کند، از این خوان نعمت بی نصیب بوده است .

پالایشگاه شیراز جزو قدیمی‌ترین پالایشگاه‌های ایران به شمار می‌رود، یک مرکز مهم صنعتی که از ابتدای دهه پنجاه در بیست و دو کیلومتری شیراز فعالیت خود را آغاز کرد، اگر چه در ابتدا سهامی خاص بود اما از اواخر دهه هشتاد به سهامی عام تبدیل شد .

شركت پتروشیمی شیراز نیز به‌عنوان اولین واحد تولیدی صنایع پتروشیمی ایران نیز ابتدای دهه چهل فعالیتش را در منطقه‌ای کشاورزی خیز، آغاز کرد؛ در جوار رودخانه‌ی ‌کر، صنعتی که در ابتدا خاص بود و اواخر دهه هشتاد، به سهامی عامل بدل شد.

این دو صنعت فعال در حوزه نفت و پتروشیمی، جز اینکه باری از آلودگی را برای فارس و شهرهای مجاور خود، نظیر زرقان، شیراز، مرودشت، خرامه و ... به ارمغان آوردند، کمتر عایداتش به این مناطق رسید و هیچ زمانی تلاشی برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های عام المنفعه‌ای نظیر ورزش، از سوی مدیران و تصمیم گیران آنها مشاهده نشد.

اگرچه شاید هر یک از این شرکت‌ها به شکلی داخلی و محدود، به ورزش هم پرداختند!!

اینکه چرا این شرکت‌ها یا دیگر صنایع بزرگ ایجاد شده و فعال در فارس تمایلی به حضور در عرصه ورزش حرفه‌ای و تیمداری ندارند و چرا هیچ زمانی بخش اندکی از درآمدهای سرشار کسب شده از منابع عمومی را برای استان یا شهرستانی که تنها تبعات منفی حضور صنایع بر آنها تحمیل شده است، به فعالیت‌های اجتماعی خصوصا ورزش تخصیص نیافته و اگر هم بوده به شکلی مقطعی و غیرمستقیم بوده است؟

امروز برای کمک به ورزش فارس و بازگرداندن ورزش حرفه‌ای این استان که همواره مهد پرورش استعدادهای ناب در رشته‌های مختلف بوده است، نیازمند همراهی صنایع مختلف خصوصا صنایع فعال در بخش خصوصی هستیم، صنایع سیمان، نفت و گاز، پتروشیمی، فولاد، موادغذایی و ..... و در این مسیر شاید نمایندگان مردم در مجلس بهترین و بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشند.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/82498/لزوم-حمایت-صنایع-خصوصا-صنعت-نفت-از-ورزش-فارس
بستن   چاپ