پیام فارس
دژگاه فارس، ایستگاه پرورش شترهای سرمایه گذار خارجی
سه شنبه 27 فروردین 1398 - 1:29:32 PM
ایرنا
پیام فارس- اما ورود این گله شترهای قطری، شکایت و گله برخی از اهالی بومی منطقه را در پی داشته، گلایه هایی که مسئولان مربوط می گویند جای نگرانی ندارد و توسعه منطقه را درپی خواهد داشت.

** شایعه در فصل داغ
بازار شایعات داغ در تابستان 97 در زمینه ورود گله‌های شتر قطری رونق گرفت و اینک تایید شده که این شترها از حدود دو و نیم ماه پیش در شهرستان فراشبند منطقه دژگاه و مرتع دوکی اشکو مستقر شده اند.
تیرماه 97 با انتشار تصاویری در فضای مجازی مبنی بر نمایش کلیپ رمه‌های شتر متعلق به قطری ها و انتقال آنها به استان فارس، شایعات در این زمینه بالا گرفت و حساسیت‌هایی را در زمینه وارد آوردن خسارت به منابع طبیعی این استان برانگیخت.
تبلیغات منفی در زمینه ورود سرمایه گذار خارجی برای پرورش شتر در استان فارس در حالی در تابستان داغ 97 بالا گرفت که مسئولان این استان در آن زمان اظهار داشتند که هنوز این طرح در مرحله بررسی و مطالعه قرار دارد و تاکنون هیچ شتر قطری وارد فارس نشده است.

** سرمایه گذاری خارجی و دیدگاه محلی ها
برخی افراد ورود این شترها به فارس را در قالب جذب سرمایه گذار خارجی ارزیابی می کنند و معتقدند در هر منطقه‌ای می تواند دستاوردهای مثبتی برای مردم داشته باشد.
طبق این دیدگاه، ورود سرمایه گذار خارجی در عرصه تولید از جهت اقتصادی و سیاسی اهمیت ویژه ای دارد و کشورهایی که امنیت مالی و جاذبه‌های اقتصادی بیشتری دارند در جذب سرمایه خارجی نیز موفق تر هستند.
قبل از این، برخی افراد دید نه چندان مثبتی در زمینه ورود سرمایه‌های خارجی به ایران داشتند که این تفکر به مرور زمان رنگ باخت و اکنون اغلب کارشناسان، مسئولان و مردم بر اینکه یکی از راه های برون رفت از تنگناهای اقتصادی و حتی سیاسی، ورود سرمایه های خارجی به کشور و هدایت آن در مسیر اشتغالزایی و تولید است اتفاق نظر دارند.
برخی اما از ابتدای طرح تولید و پرورش شتر توسط قطری ها در فارس با آن به مخالفت پرداختند در صورتی که بارها مزایای این طرح را مسئولان بیان کردند و طی کردن روال اداری آن مورد تاکید قرار گرفت.
برخی اهالی محلی در منطقه دژگاه فراشبند نیز اکنون بعد از استقرار این شترها درخواست هایی‌ را مطرح می کنند و می گویند در به کارگیری نیروی کار از مردم محلی این منطقه بیشتر استفاده شود و در پرداخت حقوق و مزایای آنها نیز با توجه به سختی این کار، تجدید نظر شود.
شهاب بهرامی فرزند یکی از مرتع داران شهرستان فراشبند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مرتع ‌داران این شهرستان پیش از آمدن شترها در جلسه مشترکی با حضور فرماندار و رئیس منابع طبیعی فراشبند شرکت کردند که در این جلسه مسئولان اعلام کردند با آمدن این شترها آبادانی و رفاه به منطقه می آید اما اکنون که این موضوع محقق شده مرتع داران و عشایر این محدوده بیکار شده اند و به دلیل نداشتن مرتع، دام های خود را نیز فروخته اند و برخی آنها به ناچار از منطقه به حاشیه شهرهایی مانند شیراز کوچ کرده اند.
وی ادامه داد: حدود 30 نفر بطور مستقیم در این منطقه مشغول کار بودند و حدود سه هزار راس دام داشتند و سالیانه نیز حدود سه هزار بره تولید می کردند که اکنون این افراد بیکار و خانه نشین شده اند.
این فرد ساکن در شهرستان فراشبند فارس ادامه داد: از بعد از واگذاری این مراتع به طرف قطری تاکنون ده ها بار برای پیگیری وعده اشتغال جایگزین به فرمانداری شهرستان فراشبند مراجعه کرده‌ایم اما ترتیب اثری در این باره داده نشده در صورتی که شرکت قطری کارکنان و کارگران از اتباع یک کشور عربی آفریقایی را به کار گرفته است.
وی اضافه کرد: هر مرتعدار در طول سال 250 تا 350 دام پرورش می داد و به فروش می رساند و درآمد خوبی داشت که کفاف زندگی پرجمعیتشان را می داد در صورتی که اکنون اغلب این افراد بیکار شده اند و یا در نهایت اگر شانس بیاورند و در طرح پرورش شترهای قطری بکارگیری شوند باید با حقوق یک و نیم میلیون تومان زندگی را به سختی بگذرانند.

**330 شتر / حقوق اهالی پرداخت شده
فرماندار فراشبند اعلام کرد: حدود دو ماه و نیم است که 330 شتر متعلق به کشور قطر در منطقه دژگاه شهرستان فراشبند مستقر شده است.
صادق فروغی با اشاره به اینکه این طرح تمام مراحل قانونی سرمایه گذاری خارجی را طی و در چارچون قوانین به مرحله اجرا رسیده است، اظهار داشت: 10 مرتع دار در این منطقه سهم داشته اند که کارشناسان منابع طبیعی سهم هر یک را محاسبه کرده اند و با توجه به استقبال این اشخاص حقوق قانونی آنها نقدا به این افراد پرداخت شده است.
وی ادامه داد: در جلساتی هم که با اهالی این منطقه برگزار شده این وعده به آنها داده شد که در صورت نیاز به نیروی انسانی،از ساکنین بومی این منطقه استفاده شود و اکنون هم در حدود 10 نیرو از اهالی محلی در اجرای این طرح به کار گرفته شده است.
فرماندار فراشبند در پاسخ به این سوال که آیا نیروها و کارگران خارجی در این طرح بکارگیری شده است؟ گفت: شترهای قطری از کشور سودان به ایران و استان فارس آورده شد و در ابتدای کار نیاز بود که یکسری نیروهای آشنا به کار که دو نفر نیز هستند در محل حاضر باشند و بعد آموزش به نیروهای بومی، جایگزین این دو نفر هم دو نفر از اهالی منطقه خواهد شد.
فروغی با بیان این مطلب که ورود سرمایه گذاری به هر منطقه ای اگر در چارچوب قوانین انجام شود به رونق اقتصادی و اشتغالزایی منطقه و استان کمک خواهد کرد گفت: هر استان و کشوری برای طی کردن مراحل توسعه پایدار به ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری خصوصی داخلی و خارجی نیازمند است.
وی اظهار داشت: این طرح به تازگی شروع به کار کرده و اکنون در حال طی مراحل حصار کشی و ... است و قطعا در آینده و با بهره برداری کامل این زنجیره تولید مردم منطقه و اهالی شهرستان فراشبند از مزایای آن در حوزه اشتغالزایی و توسعه منطقه بهره مند خواهند شد.
فرماندار فراشبند اضافه کرد: شایعاتی که در این خصوص مطرح می شود هیچ پایه و اساسی ندارد و قطعا به منفعت منطقه نیز نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه شرکتی که برای فعالیت این طرح به ثبت رسیده در چارچوب قوانین داخل کشور و نام شرکت نیز ایرانی تعیین شده است، گفت: حقوق های پرداختی به کارکنان و کارگرانی که در این طرح بکارگیری می شوند بر مبنای قوانین مرتبط در جمهوری اسلامی خواهد بود.

** همه جوانب لحاظ شده
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس پیش‌ تر گفت: طرح پرورش شتر و ایجاد زنجیره تولید آن کاملا در چارچوب قوانین سرمایه گذاری کشور انجام خواهد شد.
یدالله رحمانی افزود: این طرح سال گذشته در سفر هیات استان فارس به کشور قطر و پیرو ارتباط دیرینه دو کشور از طرف قطری ها مطرح شد.
رحمانی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از هموطنان ایرانی در کشور قطر ساکن هستند و روابط و مشترکات فرهنگی بسیار زیادی بین دو کشور وجود دارد،بیان کرد: وقتی در خصوص موضوعی اظهارنظر می شود باید همه جوانب آن سنجیده و لحاظ شود.
وی ادامه داد: تعاملات بین المللی ابعاد مختلفی دارد که باید مدنظر قرار گیرد و جذب سرمایه گذاری خارجی خصوصا در شرایط اقتصادی کنونی کشور بسیار اهمیت دارد که طرح پرورش دام که نقطه شروع سرمایه گذاری قطرها در فارس است نیز اگر براساس بررسی ها و قوانین ما به سرانجام برسد منافع بسیاری برای این استان در پی دارد.
رحمانی با اشاره به اینکه از ابتدای مکان یابی این طرح تمام جوانب آن از جمله موضوع آب مدنظر بوده،افزود: در تمام جلسات تشکیل شده برای بررسی این طرح،مسئولان دستگاه های مرتبط نظیر جهاد کشاورزی ،منابع طبیعی و محیط زیست نیز حضور داشته اند و نظرات آنها نیز اعمال شده است.

**حق و حقوق ذینفعان تامین می شود
معاون استاندار فارس اظهار داشت: در تمام محدوده هایی که توسط کارشناسان برای اجرای این طرح شناسایی شده اگر حق و حقوقی متعلق به دامداران و مالکان در این مناطق وجود داشته باشد منابع آن تامین و با آنها توافق خواهد شد.
رحمانی ضمن تاکید بر اینکه برای اجرای این طرح فضاهای محصوری ایجاد می شود،اظهار داشت: طرح پرورش شتر با سرمایه گذاری خارجی در قالب یک مجتمع مخصوص و زنجیره ای کامل برای تولید احداث می شود که شامل محل پرورش شتر، کشتارگاه، بیمارستان دام و ... است.
وی ادامه داد: 96 درصد اشتغال حاصل از این طرح متعلق به طرف ایرانی و قطعا مردم مناطق محلی خواهد بود.
رحمانی گفت: این طرح در قالب دو الی سه مجموعه اجرا می شود.

** پرورش شتر سودمندتر از کشت ذرت
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری فارس  گفت: با توجه به خشکسالی سالیان گذشته در استان فارس ضروری است که اقدامات و طرح های تولیدی کم آب بر بیشتر مورد توجه و حمایت قرار گیرد.
هاله فولادفر به مطالعات و مقایسه کارشناسان استان فارس بین کاشت ذرت و پرورش شتر اشاره کرد و گفت: براساس این تحقیقات مشخص شد که میزان آب مورد نیاز برای پرورش هر 10 هزار شتر معادل آب مصرفی یک مزرعه چهار هکتاری کشت ذرت طی چهار ماه است که اگر این مقایسه در خصوص ظرفیت اشتغال نیز مدنظر قرار گیرد اجرای طرح پرورش شتر با اشتغال بالا منطقی و عقلانی تر به نظر می رسد.
شهرستان فراشبند در فاصله 164کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/84728/دژگاه-فارس،-ایستگاه-پرورش-شترهای-سرمایه-گذار-خارجی
بستن   چاپ