پیام فارس
کلیشه بودن سریال های مناسبتی
یکشنبه 29 اردیبهشت 1398 - 8:58:24 AM
روزنامه سبحان
پیام فارس - روزنامه سبحان در شماره 4876 در مطلبی با عنوان " کلیشه بودن سریال های مناسبتی" زمان ماه مبارک رمضان برای پخش سریال های مناسبتی را به بحث گذاشت و ضمن کلیشه ای خواندن موضوع اغلب سریال ها داستان این سریال ها را تکراری و نیازمند به تغییر و تحول خواند.
در این نوشتار به قلم لیلا غضنفری آمده است: جایگاه سریال های ویژه ماه مبارک رمضان نزد مخاطبان سیما به گونه ای است که تماشای این سریال ها، به بخشی از عادات فرهنگی مردم ایران در این شب های مبارک تبدیل شده است.
یکی از دلایل چنین گرایشی نزد مردم، همزمان بودن پخش این سریال ها با لحظات خاص پس از افطار است که همه اعضای خانواده گردهم می آیند و فضایی پر از نشاط و معنویت در خانه ها حاکم می شود.
دلیل دیگر، خاطرات خوش به جا مانده از این گونه سریال ها در سال های قبل است. به همین دلایل، موقعیت زمانی ماه مبارک رمضان و به خصوص حد فاصل افطار تا نیمه شب، فرصت مناسب رسانه ای و فرهنگی برای صداوسیما را پیش آورده است.
سه سریال در شبکه های سه گانه یک، دو و سه بعد از افطار پخش می شود. شبکه یک سیما برای ماه مبارک رمضان مجموعه تلویزیونی «از یادها رفته » که روایتی تاریخی دارد را پخش می کند. قصه ای که در دل تاریخ معاصر و دوران پهلوی اول می گذرد.
داستان این سریال درباره دختری جوان در سال 1319 است که به دلیل نداشتن شناخت از وضعیت کشور و آداب و رسوم دچار بحران شدیدی می شود اما کشف حقایق و واقعیت هایی، موجب تحول زندگی او می شود.
شبکه دو، مجموعه تلویزیونی «دلدار » را به عنوان سریال مناسبتی خود در ماه مبارک رمضان برگزیده است. این سریال به کارگردانی برادران محمودی تولید شده است.
دلدار سریالی در قالب یک ملودرام عاشقانه و با مضمونی اجتماعی است و در دل نمایش یک داستان عشقی، به مسائل و چالش های امروز نسل جوان هم می پردازد.
چالش هایی چون ازدواج، اشتغال و انحراف که دغدغه های جوان امروز جامعه ماست و سریال شبکه دو نیز به آسیب شناسی آنها توجه کرده است.
شبکه سوم سیما مجموعه «برادر جان » را پخش می کند؛ برادرجان، یک ملودرام خانوادگی و با مضمونی اجتماعی و مذهبی است.
موضوع اصلی فیلم حق الناس است. شاید این فیلم به دلیل نوع محتوا کمی مناسبتی تر باشد اما در نوع چگونگی برملا شدن ماجرا بسیار کلیشه ای و قابل حدس عمل کرده است.
اکنون بعد از گذشت 11 قسمت از این سریال های مناسبتی این سؤال برای مخاطبان پیش آمده است که تلویزیون با قصه های تکراری تنها به دنبال سرگرم کردن مردم است و جعبه جادویی در این روزگار که مردم با مشکلات اقتصادی و اجتماعی درگیر هستند چگونه می تواند مسائل مذهبی را با برنامه های کلیشه ای به مخاطبان روزه دار خود ارائه دهد!
منبع : روزنامه سبحان
6113

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/86478/کلیشه-بودن-سریال-های-مناسبتی
بستن   چاپ