نوشیدن بیش از حد چای سبز توصیه نمیشود
سه شنبه 16 آبان 1396 - 11:31:34 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
|
|
فارس آنلاین - علیرغم توصیههایی كه برای استفاده از چای سبز بهعنوان یك نوشیدنی با خواص دارویی، به افراد مختلف وجود دارد اما هیچ یك از متخصصان تغذیه، اسراف در شرب این نوشیدنی را توصیه نمیكنند . به گزارش ایسنا منطقهی فارس یك كارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شیراز با تایید این نكته كه چای سبز دارای خواص آنتیاكسیدان قوی بوده و میتواند خطر بروز سرطان در افراد را كاهش دهد، تاكید دارد كه این نوشیدنی با بسیاری از داروها تداخل دارد و استفاده از آن باید متناسب و متعادل باشد . عاطفه كهنسال گفت: چای سبز دارای آنتی اکسیدانهایی قوی به نام "كاتچن" ست که انسان را در برابر سرطان محافظت میكند . او با بیان اینكه بروز سرطان در افرادیكه چای سبز مینوشند در مقایسه با افرادی كه از این نوشیدنی استفاده نمیكنند، كمتر است، گفت: چای سبز میتواند در برابر سرطان پروستات و پستان که هر دو به ترتیب شایعترین سرطان در مردان و زنان است محافظت کند؛ همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش میدهد و به کاهش وزن کمک کند . این كارشناس تغذیه گفت: کافئین و کاتچین موجود در چای سبز متابولیسم را افزایش می دهد و باعث سوزاندن چربی می شود؛ به طور کلی مصرف چای سبز می تواند در مصرف روزانه 75 تا 100 کالری در روز کمک کند . این کارشناس تغذیه اضافه کرد: نوشیدن چای سبز باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد مغز،بهبود سلامت دندان و کاهش خطر ابتلا به بیماری آرتریت، آلزایمر و پارکینسون می شود . او ادامه داد: شواهد متضادی در مورد مصرف چای سبز وجود دارد؛ بعضی از مطالعات مزایای سلامتی را در افرادی که یک فنجان در روز بنوشند مطرح می کند در حالی که سایر مطالعات پنج یا چند فنجان در روز را به عنوان مطلوب نشان می دهد، با این حال، مقدار مناسب برای نوشیدن ممکن است به بیماری بستگی داشته باشد . كهنسال ضمن اشاره به فواید كافئین و كاتچین، تاكید دارد كه مصرف بیش از اندازه این مواد پیامدهای جانبی را برای برخی از مصرفكنندگان بهدنبال دارد؛ پیامدهایی نظیر احساس اضطراب، دخالت در خواب، ایجاد اختلالات معدهای و بروز سردرد . این كارشناس تغذیه با تصریح اینكه مصرف مقدار زیاد کافئین در دوران بارداری حتی ممکن است خطر نقصهای زایمان و سقط جنین را افزایش دهد، ادامه داد: مقدار کافئین در یک فنجان چای سبز، بسته به مقدار مصرف چای و مدت زمان خیساندن برگها متفاوت است . کهنسال اضافه کرد: کاتچین ها در چای سبز ممکن است توانایی برای جذب آهن از غذاها را کاهش دهد؛ در حقیقت مصرف مواد دارای کاتچین در مقادیر زیاد ممکن است به کم خونی فقر آهن منجر شود . او در حالیكه تاكید دارد استفاده منظم و روزانه چای سبز برای بسیاری از افراد هیچ مشكلی به همراه ندارد، به افراد در معرض خطر كمبود آهن توصیه كرد كه این نوشیدنی را با فاصلهی یكساعته از زمان مصرف وعدههای غذایی صرف كنند . كارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شیراز گفت: کاتچین موجود در چای سبز میتواند بر داروهای خاص تاثیرگذار بوده و اثربخشی آنها را كاهش دهد؛ مطالعات نشان میدهد كه چای سبز امكان دارد اثربخشی برخی داروهای قلبی و فشارخون را مهار كرده و اثر برخی داروهای افسردگی و اضطراب را كاهش دهد. به گزارش ایسنا، چای سبز از برگ گیاه Camellia sinensis مشتق شده است؛ این ماده را میتوان به شكل دمنوش گرم یا سرد یا به شكل پودر مصرف كرد. انتهای پیام
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/8748/نوشیدن-بیش-از-حد-چای-سبز-توصیه-نمیشود
|