پیام فارس
در دانشگاه شیراز آغاز شد؛
تعاملات و تبادلات فرهنگی و دینی در فلات ایران با حضور آلمانی ها
شنبه 25 خرداد 1398 - 12:35:06
پیام فارس - شیراز- نشست های علمی تعاملات و تبادلات فرهنگی و دینی در فلات ایران با حضور استادان و اندیشه ورزان مرکز مطالعات ادیان دانشگاه بوخوم آلمان و دانشگاه شیراز آغاز شد.

رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز در حاشیه نشست های نخستین روز این رویداد فرهنگی و دینی که در تالار علامه جعفری دانشگاه شیراز از صبح شنبه آغاز شد، به خبرنگار مهر ، گفت: راسل پینتکا-هینتس از دانشگاه بوخوم با موضوع «١000-3000 قبل از میلاد مسیح: ارتباط بینا فرهنگی بین غرب ایران و بین النهرین، یک ارزیابی مجدد» سخنرانی کرد.
فرخ حاجیانی در ادامه افزود: سپس کامیار عبدی، استاد مدعو در دانشگاه شیراز پیرامون «بین النهرین در لوای ایرانیان: شاهنشاهی های گوناگون، استراتژی های گوناگون» به سخنرانی پرداخت. این درحالی بود که در بخش نخست نشست های روز اول علیرضا عسگری با موضوع «دروازه ایشتار در پارسه، پرسپولیس» به ارایه پرداخت.
وی ادامه داد: در جلسه دوم تعاملات و تبادلات فرهنگی و دینی در فلات ایران که «ادوارد ایریچینشی» از دانشگاه بوخوم سخنرانی داشت به قالب های مانوی بیان هنری در ایران دوره ساسانی اشاره شد، سپس محمد شکری فومشی از دانشگاه تهران درخصوص آوازهای کلیسایی مانوی: رویکردی متن شناسانه به قطعه دستنویس های تورفان در مجموعه برلین پرداخت.
حاجیانی، بیان کرد: «زبان شناسی پیکره ای و مطالعات زرتشتی» عنوان سومین نشستی بود که پیش از ظهر شنبه در دانشگاه شیراز برگزار شد و کیانوش رضانیا از مرکز مطالعات ادیان دانشگاه بوخوم آلمان، ادبیات پهلوی از طریق زبان شناسی پیکره ای را بررسی کرد.
به گفته رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز، همچنین در ادامه این نشست، «طراحی و تولید نخستین پیکره برچسب خورده صرفی، نحوی و معنایی فارسی باستان ١» توسط حسین نجاری به کنکاش گذاشته شد، سپس امیرمسعود مولودی به بخش دوم این موضوع اشاره کرد.
وی افزود: این درحالی بود که در نشست چهارم روز نخست «تعاملات و تبادلات فرهنگی و دینی در فلات ایران» که به آسیای میانه اختصاص داشت، «کارمن ماینرت» پیرامون «فرآیندهای دگرگونی در امتداد جاده ابریشم در آسیای میانهِ قرون وسطا، از سده ششم تا چهاردهم» به سخنرانی پرداخت، سپس عوامل آشکار و پنهان ضعف و فروپاشی سامانی ها توسط ابوالقاسم فروزانی بررسی شد.
حاجیانی اظهار کرد: همچنین در این نشست، عبدالرسول خیراندیش، پژوهشگر و استاد بخش تاریخ دانشگاه شیراز به بررسی تاریخ از ایلخان تا ایلخانی پرداخت.
به گزارش خبرنگار مهر ، نشست علمی دانشگاه شیراز و مرکز مطالعات ادیان دانشگاه بوخوم آلمان روز یکشنبه 26 خرداد جاری در دانشکده ادبیات و علوم انسانی ادامه می یابد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/89619/تعاملات-و-تبادلات-فرهنگی-و-دینی-در-فلات-ایران-با-حضور-آلمانی-ها
بستن   چاپ