پیام فارس
سخنگو و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:
کمبود دارو در ایران کمتر از شاخص های جهانی است
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 18:27:25
پیام فارس - شیراز - معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کمبود دارو در ایران کمتر از شاخص های جهانی است گفت: اقداماتی برای تامین داروی مورد نیاز مردم انجام شده ، در شرایط فعلی کمبود دارویی در کشور ما کمتر از یک درصد است و با کمبود شدیدی در این زمینه مواجه نیستیم.

دکتر ایرج حریرچی روز چهارشنبه در نشست مسئولان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تبیین سیاست‌های کلان وزارت بهداشت اظهارداشت: سازمان جهانی بهداشت، یک تا یک و نیم درصد کمبود دارو را در تمامی نقاط دنیا تایید می‌کند، این میزان در ایران نیز با وجود تمام تحریم‌ها کمتر ازیک و نیم درصد از مجموع سه هزار و 600 قلم دارو است.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: به عنوان یک معیار، در همه دنیا و حتی کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی یک تا یک و نیم درصد کمبود دارو اجتناب ناپذیر می‌دانند. در حال حاضر و با توجه به شرایطی که کشور با آن مواجه است، کمبود دارویی ما کمتر از یک درصد است.
به گفته این مقام مسوول البته کمبود هر یک قلم دارو هم می‌تواند تعدادی از هموطنان را به مشکل بیندازد اما با توجه به وضعیت کشورهای دیگر این وضعیت قابل قبول است.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: یکی از برنامه‌هایوزارت بهداشت در این حوزه این است که در حال حاضر اجازه ورود مشابه خارجی داروهای تولید داخل داده نمی‌شود، ضمن اینکه ممکن است گاهی تجویز شود و یا برخی از مردم انتظار تأمین این داروها را داشته باشند.
حریرچی افزود: هر داروی تولید داخل که وارد بازار دارویی می‌شود و تاییدیه وزارت بهداشت را دارد، از تمام استانداردهای لازم برخوردار با کیفیت و اثربخشی لازم است، بنابراین واردات داروهای مشابه تولید داخل، خط قرمز وزارت بهداشت است.
وی گفت: با وجود مشکلات ارزی و فشارهای تحمیلی علیه کشور و با توجه به ضرورت تحقق اقتصاد مقاومتی، سیاست وزارت بهداشت به گونه‌ای تبیین شده که داروهایی که نمونه ایرانی دارد، وارد نشود.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: عمده داروهای مصرفی بیماران خاص تولید داخل است و چهار داروی جدید نیز در روزهای اخیر به مجموعه دارویی اضافه شده، بعضی داروهای این بیماران هنوز در کشور تولید نشده‌اند یا نسبت به میزان مصرفی که دارند تولید آنها توجیه اقتصادی ندارد.
وی همچنین بیا داشت: در سایر حوزه‌ها نیز نهضت خدمات‌رسانی به مردم همسو با اهداف طرح تحول نظام سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم و گسترش خدمات‌رسانی به مردم با کمترین تعرفه دولتی ادامه دارد و در زمینه خدمات سرپایی و بستری، بخش دولتی بیش از پیش خود را آماده کرده و امکانات به نحوی بسیج شده تا کمترین تعرفه‌ها لحاظ شود.
حریرچی اضافه کرد: بخش خصوصی نیز با وجود تورم با وزارت بهداشت و دولت همدلی داشته و امسال شاهد افزایش جزئی تعرفه‌ها در این بخش بوده‌ایم.
وی با تشریح برخی از اهداف طرح تحول سلامت گفت: در سال 91 با وجود تورم شدید در کشور و در چند سال منتهی به طرح تحول سلامت پرداختی از جیب مردم 54 تا 58 درصد بود که در حال حاضر این میزان به 35 درصد رسیده است، هدف گذاری دراین عرصه این است که حتی از پرداختی ها به میزان 5 درصد کاهش دهیم.
این مقام وزارت بهداشت درباره هزیه‌های طرح تحول سلامت افزود: با تامین هزینه‌های طرح تحول سلامت، حمایت مالی از بیماران و عدم ارجاع آنها به خارج از بیمارستان و تامین پزشکان متخصص برای مناطق محروم با توجه به تعهد دولت و مجلس انجام خواهد شد.
معاون کل وزیر بهداشت با تقدیر از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این دانشگاه در اجرای سیاست‌های جدید وزارت بهداشت، یکی از موفق‌ترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است که به همین منظور تلاش داریم برای ارزیابی بیشتر از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز و الگوبرداری از برخی برنامه‌های آن برخی از برنامه‌های عملیاتی این دانشگاه را در کشور اجرایی کنیم.
حریرچی در این نشست دانشگاه علوم پزشکی شیراز را یکی از بزرگترین دانشگاه‌های کشور خواند که علاوه بر خدمات‌رسانی در حوزه بهداشت و درمان فارس و جنوب کشور در برخی موارد در سطح کشوری یاری‌رسانی می‌کند.
6113

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/90030/کمبود-دارو-در-ایران-کمتر-از-شاخص-های-جهانی-است
بستن   چاپ