پیام فارس
تحلیل های برگزیده مطبوعات فارس در هفته ای که گذشت
پنجشنبه 30 خرداد 1398 - 12:14:45
پیام فارس - شیراز- هشت روزنامه در حال انتشار به مرکزیت شیراز با وجود آنچه دشواری های ناشی از تهیه کاغذ و بهای بالای آن اشاره کرده اند، در هفته ای که گذشت با مطالب و گزارش های مختلفی روی دکه رفتند.

روزنامه های خبرجنوب، عصرمردم، سبحان، تماشا، طلوع، افسانه، نیم نگاه و شیرازنوین نشریات روزانه شهر شیراز هستند.
در این مطلب، مروری داریم بر برگزیده تحلیل ها و یادداشت های این نشریات در هفته ای که گذشت.
خبرجنوب / برای وطن مان چه کرده ایم؟
روزنامه خبرجنوب در شماره 11121 در ستون سخن روز، مطلبی با عنوان "برای وطن مان چه کرده ایم" منتشر کرد. در این مطلب به قلم جعفر محمدی آمده است: از وقتی که رامبد جوان با همسر باردارش نگار جواهریان راهی کانادا شده است تا فرزندشان در آنجا بدنیا بیاد، موجی علیه این زوج به راه افتاد و حتی کار به پخش گزارش تلویزیونی علیه رامبد جوان کشیده شد.
در بخش پایانی این مطلب آمده است: "اصلاً بیایید رامبد و همسرش را ممنوع التصویر کنیم و حتی ممنوع الورود به کشور تا دل کسانی که این روزها هرچه ناسزا گفتند خنک شود؛ ولی آیا مشکل ما این است یا سوء تدبیر کسانی که وضعیت کشور بزرگ و پرظرفیت ایران را به اینجا رسانده اند که ده ها میلیون ایرانی یا از کشور رفته اند یا در حال رفتن هستند یا در آرزو و حسرت رفتن از این سرزمین هستند. به جای سرک کشیدن در زندگی این و آن و دم از وطن پرستی زدن، ببینیم هریک از ما برای وطن مان چه کرده ایم؟ واقعاً چه کرده ایم؟ و واقعاً چه کرده ایم؟ "
عصرمردم / جهاد کشاورزی، بایدها و نبایدها
روزنامه عصرمردم در شماره 6651 یادداشتی با عنوان "جهاد کشاورزی، بایدها و نبایدها" منتشر کرد. در این مطلب به قلم محمد عسلی صاحب امتیاز و مدیرمسئول این روزنامه به مناسبت 27 خرداد سالروز شکل گیری جهاد سازندگی آمده است: با توجه به رشد جمعیت سه برابری کشور نسبت به قبل انقلاب، مصرف شکر و قند افزایش یافته و می طلبد وزارت جهاد کشاورزی برنامه ریزی جامع تری را برای تولید بیشتر چغندر قند داشته باشد.
در این یادداشت آمده است: "به دلیل راهبردی بودن گندم که خوراک عمده مردم از آن تهیه می شود در طول 40 سال گذشته سعی شده است بیشترین زمین های کشاورزی به کاشت گندم اختصاص یابد که این امر موجب تعطیلی برخی کارخانجات قند شده است."
در بخش پایانی این یادداشت آمده است: "آنچه بیشتر از همه به ویژِه در استان فارس محسوس است، عدم توجه به گسترش و احداث باغ های میوه است و متاسفانه به دلایل خاصی از جمله ساخت و سازهای بی رویه، باغ های بسیاری تخریب شده و جای درختان کهن، تیرآهن های آسمان سای از زمین و از دل باغات درآمده اند و جهاد کشاورزی نتوانسته به جای باغات تخریب شده و به حسب نیاز باغداران را تشویق و ترغیب به غرس درختان میوه کند."
تماشا / بازی دو سر سود خودروسازان با مردم
روزنامه تماشا دیگر روزنامه چاپ شیراز نیز در شماره 1839 یادداشتی با عنوان " بازی دو سر سود خودروسازان با مردم" منتشر کرده است. در این یادداشت به قلم سیدمحی‌الدین حسینی ارسنجانی آمده است: "خودروسازان داخلی در سال‌های اخیر ظلم مضاعفی را به مردم و متقاضیان خودروهای ایرانی روا داشته اند. آنان از یک سو با نگاهداشت پول مردم و خریداران خودرو در حساب هایشان و انباشت سرمایه های آنان در بانک ها اقدام به تأمین قطعات و ساخت و تولید محصولات خود می‌کنند و از سوی دیگرعلاوه بر سود قبلی، در زمان فروش نیز سود مضاعفی را از مردم مطالبه می کنند.
در این مطلب آمده است: "معامله یا به عبارتی دیگر بازی دو سر سود شرکت های خودروسازی با مردمِ متقاضی خودرو که بعضاً با اخذ وام های بانکی با سودهای آنچنانی اقدام به تهیه خودرو می کنند، مصیبتی است بزرگ که باید در یک اقدام انقلابی به آن پایان داده شود." در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: " اطلاق لفظ خودروساز داخلی هم اشتباه است. زیرا بسیاری از قطعات خودروهای تولید داخل از خارج از کشور تأمین می‌شود و البته نوسانات ارزی و بالا رفتن قیمت دلار بر افزایش خودروهای داخلی نیز تأثیر عجیبی داشته است. احتکار خودرو و عدم تمکین خودروسازان و نمایندگی های فروش و عرضه تولیدات شرکت های خودروسازی داخلی باعث شده است تا نوعی اخلال اقتصادی در کشور به وجود آید اما گویی مدیران عامل خودروسازی و دست اندرکاران امر عرضه و فروش خودرو در کشور از حاشیه های امن حقوقی و قضایی برخوردارند؟!"
افسانه / سلبریتی های ناهمسو
روزنامه افسانه پنجشنبه 30 خرداد 98 در شماره 3893 گزارشی با عنوان "سلبریتی های ناهمسو" منتشر کرده است. در این مطلب به قلم احسان اکبرپور آمده است: "سرمایه های صداوسیما، یکی یکی از قاب تصویر حذف می شوند وجای آنها را برنامه های سیاسی با اجرای چهره های اصولگرا می گیرند. پس از خداحافظی اجباری "نود" و عادل فردوسی پور پس از 20 سال از شبکه 3، مدیر 33 ساله این شبکه رضا رشیدپور و برنامه صبحگاهی محبوبش "حالا خورشید" را هم از کنداکتور سیما حذف کرد. دایره حذف چهره هایی که سرمایه اجتماعی صداوسیما محسوب می شدند، به اینجا ختم نشد و به تازگی مهران مدیری و رامبد جوان و برنامه های دورهمی و خندوانه نیز از فهرست برنامه های صداوسیما حذف شده اند."
در ادامه این مطلب آمده است: "جالب اینجاست که مدیران صداوسیما هیچ دلیل یا حتی توضیح مشخصی هم برای تعطیلی این برنامه ها که از جمله محبوب ترین و پربیننده ترین برنامه های تلویزیون هستند، به افکار عمومی نمی دهند یا شاید ضرورتی برای این کار نمی بینند."
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: "نبود برنامه های تعاملی، گفت و گو محور و انتقادی مانند نود، حالا خورشید و در قالب دیگر دورهمی، سبب کاهش اعتماد مخاطبان به صداوسیمایی می شود که سوگیری سیاسی اش بیشتر به یک جناح سیاسی کشور نزدیک است. "
گزارشگر افسانه افزوده است: "حذف چنین برنامه های پربیننده ای برای صدا و سیمایی که همواره گلایه اش از آن است که با وجود بهره مندی از بودجه مستقیم چند هزار میلیاردی، وضع مالی مساعدی ندارد، ضرر و زیانی هنگفت را به لحاظ مالی این سازمان که مهم ترین درآمد مستقیمش پخش آگهی در بازه زمانی پخش برنامه های پربیننده است، وارد می کند. "
طلوع / تلاش برای کاهش مهریه به 14 سکه
روزنامه طلوع نیز پنجشنبه 30 خرداد در شماره 2541 تحلیلی بر اظهارات یک نماینده مجلس مبنی بر تلاش برای کاهش قانون مهریه از 110 سکه به 14 سکه منتشر کرده است. در این مطلب آمده است: "گاهی برخی نمایندگان مجلس طرح هایی در مجلس ارائه می دهند که نمی تواند مشکلی از مشکلات را حل کند بلکه به زایش و تولد مشکلات جدید منجر خواهد شد. طرح کاهش قانون مهریه از 110 به 14 سکه و از طرف دیگر طرح تصویب قانون نصف کردن اموال پس از ازدواج یا طلاق، دو مسیر متفاوت را می پیماید. "
در ادامه این مطلب آمده است: "مسیر اول و کاهش 110 به 14 سکه ظاهراً می تواند جلوی زندانی شدن بسیاری از مردان در هنگام طلاق را بگیرد اما مسیر دوم خود باعث اختلافات جدیدی بین زوجین شده و مجدداً زمینه ای برای درگیری و سوء استفاده مالی در خانواده و نهایتاً طرح طلاق و جدایی فراهم می آورد."
در بخش پایانی این مطلب آمده است: به نظر می رسد همان روشی که در 50 سال گذشته به قبل، پیرامون میزان مهریه بود، کارسازتر و عقلانی تر بود و آمار اندک طلاق در آن زمان ها، گواه و موید این نظر است.
سبحان / اعتیاد دانش آموزان واقعیتی تلخ
روزنامه سبحان چاپ شیراز نیز پنجشنبه 30 خرداد در شماره 4901 یادداشتی با عنوان "اعتیاد دانش آموزان واقعیتی تلخ در جامعه" منتشر کرده است. در این یادداشت به قلم سمیه رعیتی آمده است: "اعتیاد پدیده نوظهوری نیست اما اینکه این پدیده را در
بین دانش آموزان مدارس جستجو کنیم در این وسعت و اندازه اندکی جدید به نظر می رسد، مساله ای که عامل اصلی آن را در بسیاری از موضوعات باید یافت.
در این مطلب آمده است: " به نظر می رسد فقدان برنامه ریزی مشخص در بحث آسیب های اجتماعی در ساختار آموزشی و ناکارآمدی در مهار شیوع انواع بزهکاری ها در میان دانش آموزان از عوامل اصلی مخالفت با ارائه آمار اعتیاد در میان دانش آموزان و پنهان کاری است."
نیم نگاه / زنگ خطر مصرف سیگار در سریال ها
روزنامه نیم نگاه چاپ شیراز نیز پنجشنبه 30 خرداد در شماره 6151 در مطلبی با عنوان "زنگ خطر مصرف سیگار در سریال ها" نوشت: این روزها شاید اغلب استعمال دخانیات در سریال های تلویزیونی نهایتاً به نمایش فندکی خلاصه شود که برای روشن کردن سیگار، خراب است و البته برعکس این اتفاق را در سینما و سریال های شبکه نمایش خانگی شاهد هستیم که پخش صحنه ها و تصاویر مربوط به استعمال دخانیات بیداد می کند، هرچند که نمایش این تصاویر گاه با توجهیاتی از این دست همراه می شود که استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی در راستای نقد شخصیت منفی کار است."
در ادامه این مطلب آمده است: در یکی از سریال های پربیننده شبکه نمایش خانگی، از همان اولین قسمت ها، سکانس های بسیار زیادی از سیگار کشیدن شخصیت های اصلی اش نشان داده شد و هرچه این سریال جلوتر رفت، تعداد و میزان سیگار کشیدن ها بیشتر شد. اغراق در دود کردن سیگار شخصیت ها در این سریال در قسمت های انتهایی به حدی بود که در هر قسمت چندین بار یکی از بازیگرهای اصلی را در حال کشیدن سیگار دیدیم.
شیرازنوین / ضرورت رویکرد علمی برای حل معضل قاچاق
روزنامه شیرازنوین چاپ شیراز نیز در شماره 729 در یادداشتی با عنوان "بر مدار قانون"، اتخاذ رویکرد عملی برای حل معضل قاچاق را خواستار شد.
در این نوشتار به قلم فرزاد وثوقی آمده است: "طبق آمار بیشترین چیزی که از کشور خارج می‌شود سوخت است و بیشتری چیزی که وارد کشور می شود پوشاک است. هم سوخت و هم پوشاک قاچاق، سود قابل ملاحظه‌ای درغیبت پرداخت مالیات عاید افراد خاص می‌کنند."
یادداشت نویس شیرازنوین با اشاره به اینکه قانونی در راستای مبارزه با قاچاق در حال تصویب است، تحقق این هدف را در گروی انقلابی فرهنگی در این حوزه دانسته است. وی افزوده است: "دولت‌ها دراین گیروداد سیاست‌زدگی و احضارهای پی‌درپی قضایی مفسدان اقتصادی و گرفتاری‌های اختلاس باید رویکردی علم محور داشته باشند و از وجود پژوهشگران و اساتید دانشگاهی بدون نگاه‌های سیاسی و حزبی استفاده کنند تا امور برمدار مطلوب قرار بگیرد. ما امیدواریم امور برمدار قانون ومطلوب قرار بگیرد و نتایج مؤثر آن نصیب ملت شود."
9873/ 2027

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/90078/تحلیل-های-برگزیده-مطبوعات-فارس-در-هفته-ای-که-گذشت
بستن   چاپ