پیام فارس
حدادعادل:
تحول در علوم انسانی نیاز به حركتی گسترده در حوزه و دانشگاه دارد
چهارشنبه 24 آبان 1396 - 1:25:24 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
فارس آنلاین - رئیس شورای تحول در علوم انسانی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، معتقد است كه تحول در حوزه‌ی علوم انسانی نیازمند یك حركت عمومی و گسترده در عرصه حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها دارد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس غلامعلی حدادعادل چهارشنبه 24 آبان در همایش چیستی و چگونگی تحول در علوم انسانی كه به همت دانشگاه شیراز در حال برگزاری است، گفت: تحول در علوم انسانی بدون ورود همدلانه و گسترده‌ی دانشگاهیان امكان‌پذیر نیست.
او هدف شورای تحول در علوم انسانی را تسری دست‌آوردهای فكری چنین همایش‌هایی به كلاس‌های درس، پایان‌نامه‌ها و كتاب‌ها عنوان و تشكیل این شورا را آخرین گام در مسیر ایجاد تحول در علوم انسانی برشمرد.
حدادعادل گفت: شورای تحول در علوم انسانی با عضویت 20 شخصیت حقوقی و حقیقی از حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها ایجاد شد و اكنون هشت سال از تشكیل آن می‌گذرد و بیش از 140 جلسه تشكیل شده است.
وی با بیان اینکه در میان رشته‌های علوم انسانی به 16 رشته اولویت داده شده است، گفت: این رشته‌ها شامل اقتصاد، علوم ‌اجتماعی، علوم سیاسی، علوم تربیتی، حقوق، روانشناسی، تاریخ، هنر، معماری، ارتباطات، مدیریت، زبان‌های خارجی، مطالعات زنان، فلسفه، فلسفه‌ی دین، مشاوره و راهنمایی است.
عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینكه تلاش بر این است که در هر رشته امر تحول به استادان و روحانیون معتقد به تحول واگذار شود، افزود: جمع همکاران انتخاب شده تاكنون به حدود 300 نفر رسیده است.
حدادعادل با اشاره به اینکه 16 کارگروه ذیل شورای تحول در علوم انسانی مشغول به کار هستند، افزود: تاکنون بیش از 2 هزار جلسه برگزار شده و 4 موضع اختیار کرده و به 4 موضوع وارد شده‌ایم.
رئیس شورای تحول در علوم انسانی چهار موضع اتخاذ شده را شامل اسلامی‌سازی، بومی‌سازی، كارآمدی و روزآمدی دانست و گفت: چهار موضوع مد نظر نیز شامل برنامه آموزشی، درسی و کتاب درسی، استاد، دانشجو و سامان بخشیدن به پایان نامه‌ها و مجلات آموزشی است.
حدادعادل گفت: دبیرخانه شورا 5 معاونت شامل كارگروه‌ها، استادان، تالیف، دانشجویی و ارتباط با حوزه را ایجاد كرده است.
عضو شورای پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی كشور گفت: تاکنون 60 برنامه درسی به شورا ارائه و تصویب شده است و 300 كتاب نیز در خط تولید قرار دارد كه به‌تدریج جزو كتب درسی خواهد شد.
حدادعادل مشکلات و موانع موجود در این کار را ضعف نظریه پردازی، برداشت نادرست از اسلامی شدن، مخالفت جریان‌های سیاسی غرب‌گرا با تحول در علوم انسانی، فقدان امکانات و بودجه و تلقی نادرست بعضی افراد دانست.
به گزارش ایسنا، همایش چیستی و چگونگی تحول در علوم انسانی، از صبح چهارشنبه 24 آبان و به همت دانشگاه شیراز آغاز به‌كار كرده است.
در این همایش كه با برنامه‌های علمی، كارگاه‌ها و نمایشگاه تخصصی همراه است، تعدادی از اندیشمندان علوم انسانی به ارائه مقالات خود پرداخته و صاحب‌نظران نیز طرح دیدگاه‌ها و تبادل نظر پیرامون راهكارهای تحول در علوم انسانی را به اشتراك می‌گذارند.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/9098/تحول-در-علوم-انسانی-نیاز-به-حركتی-گسترده-در-حوزه-و-دانشگاه-دارد
بستن   چاپ