پیام فارس
فلسفه نامگذاری سومین حرم اهل بیت از نگاه تولیت آستان شاهچراغ (ع)
دوشنبه 17 تیر 1398 - 2:47:08 PM
ایرنا

پیام فارس- حرم مطهر شاهچراغ (ع) همان جایی است که دل های عاشقان اهل بیت از شهر شیراز و دیگر شهرهای ایران و جهان روانه آن می شود و وجود این بارگاه نورانی و دیگر فرزندان و نوادگان امامان معصوم (ع) برای این شهر برکات بسیاری به همراه داشته است.
رهبر معظم انقلاب در سفر اردیبهشت ماه سال 1387 به استان فارس، شیراز را به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی معرفی کردند، نامگذاری که به واسطه قرار داشتن بارگاه نورانی امامزادگان والا مقام از جمله حضرت شاهچراغ (ع) صورت گرفت.

شاهچراغ (ع)، فرزند بلافصل امام معصوم
تولیت آستان مقدس حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) گفت: حضرت شاهچراغ (ع) از مبرزترین چهره ها و امامزادگانی هستند که بلافصل هستند و فرزند بی واسطه حضرت موسی بن جعفر (ع) محسوب می شوند که بسیار مورد توجه پدر بزرگوارشان قرار داشتند.
آیت الله سید علی اصغر دستغیب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آغاز دهه کرامت افزود: دهه کرامت از اول ذی القعده با ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز و با ولادت حضرت امام رضا (ع) پایان می یابد و ششم ذی القعده نیز به عنوان روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) است که برنامه های ویژه ای به این مناسبت برگزار می شود.
وی ادامه داد: نامگذاری این دهه سزاوار این سه بزرگوار است که دارای الگوهای کرامت انسانی هستند.
تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) گفت: در بحث کرامت همه انسان ها استعداد ذاتی دارند، همانطور که استعداد نسبت به فراگیری علم دارند اما لازم است این استعداد شکوفا شود، یعنی شکوفا شدن آنچه در ذات هر انسانی است و نقش این کرامت و شخصیت انسانی نیز در بازدارندگی از آسیب ها بسیار مهم و اساسی است.
آیت الله دستغیب اظهارکرد: در روایت داریم کسی که کرامت نفس بر او ثابت باشد، این کرامت او را خوار و ذلیل نمی‌کند یا شهوات در نظر او سبک می شود.
وی با بیان اینکه حضرت معصومه (س)، حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) و حضرت علی بن موسی رضا (ع) و دیگر اعضای خاندان نبوت الگوهای کرامت انسانی هستند، یادآور شد: حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) از مبرزترین چهره‌ها و امامزادگانی هستند که بلافصل هستند و فرزند بی واسطه حضرت موسی بن جعفر (ع) محسوب می‌شوند که بسیار مورد توجه ایشان بوده‌اند.
وی اضافه کرد: مرحوم شیخ مفید نقل کرده است که حضرت احمد موسی شاهچراغ (ع) انسان کریمی، با جلالت، بزرگ و دارای تقوا بود و پدر بزرگوارشان، ایشان را دوست می‌داشتند و بر دیگران مقدم می‌داشت.

حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) امین ولایت بود
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مشهور بودن حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) به امین ولایت، گفت: خیلی‌ها بعد از شهادت حضرت موسی بن جعفر (ع) برای بیعت با ایشان آمدند چون هم سن ایشان بالاتر بود و هم دارای مقامات عالیه بودند اما حضرت فرمودند شما همراه من بیایید تا جانشین پدر را معرفی کنم و آنها پیش امام رضا (ع) آوردند و گفتند امام شما بعد از پدر ایشان است و من در بیعت ایشان هستم و بر شما لازم است با ایشان بیعت کنید.
آیت الله دستغیب افزود: امام رضا (ع) نیز درباره ایشان اینگونه دعا کردند، همچنان که حق من را ضایع نکردی خداوند حق تو را ضایع نکند.
وی همچنین با اشاره به نامگذاری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب، بیان کرد: این عنوان از آن جهت سزاوار شیراز و فارس است که در بیشترین تعداد امامزاده در این شهر و استان قرار دارد و از نظر کیفیت امامزادگانی بزرگواری مثل احمد بن موسی (ع) و دیگر امامزادگان همچون حضرت سید محمد (ع) و حضرت سید علاء الدین حسین (ع) در این شهر هستند که اینها بی واسطه امامزاده هستند و هر کدام در مقام و مرتبه والایی قرار دارند.

نامگذاری شایسته شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت در ایران اسلامی
تولیت آستان مقدس شاهچراغ (ع) گفت: حضرت احمد بن موسی (ع) علاوه بر امامزاده بودن، شهید بزرگ خاندان نبوت نیز هستند بنابراین نامگذاری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) یک نامگذاری صحیح و شایسته بوده که از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام شد.
آیت الله دستغیب افزود: البته در طول قرن‌ها مردم علاقه و ارادت خود را به ساحت مقدس حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) ابراز می‌داشتند اما پس از سفارش و توصیه رهبر معظم انقلاب در معرفی این شخصیت عالی مقام، این امامزاده عظیم شان در سراسر میهن اسلامی و خارج از ایران در کشورهای اسلامی شهرت بیشتر و بالاتری پیدا کرد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/91408/فلسفه-نامگذاری-سومین-حرم-اهل-بیت-از-نگاه-تولیت-آستان-شاهچراغ-(ع)
بستن   چاپ