پیام فارس
نکوداشت طاهره ایبد نویسنده و مرتضی خسرونژاد برگزار شد
چهارشنبه 19 تیر 1398 - 12:40:33 PM
مهر
پیام فارس- در این مراسم که سه شنبه شب در باغ جهان نما شیراز برگزار شد، معاون فرهنگی شهرداری شیراز گفت: کسانی که ادبیات کودک را پیشه کرده‌اند و در این حوزه قلم می‌زنند کار سختی دارند زیرا آنان باید خود را با تفکر کودک تطبیق دهند.

گشتاسبی راد با بیان اینکه نوع نگاه کودکان ساده است و ساده بیان می‌کند، ادامه داد: کودکانه نوشتن سخت است و لغت‌های ثقیل ما آنگونه است که نمی‌تواند با قلم و سخن با کودک ارتباط برقرار کند.

در ستایش عشق و اندیشه ورزی خسرونژاد

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز هم در این برنامه با عنوان «در ستایش عشق و اندیشه ورزی» به سخنرانی پرداخت و گفت: همه وجود دکتر مرتضی خسرو نژاد به گواه استادان و فعالان ادبیات، عاشق کودکان و نوجوانان و اندیشه ورزی و مهرورزی است.

حسام پور ادامه داد: او حق بسیاری بر گردن ادبیات این کشور دارد و هرچه این بزرگداشت‌ها تکرار بشود نمی‌تواند حق مطلب را در ارتباط با دکتر خسرونژاد بیان کند؛ در بیان ویژگی مربیان بزرگ می رسیم به نام‌هایی چون او و جبار باغچه بان. گاهی وقت‌ها آدم‌ها در حوزه آفرینش و گسترش دهنده مستند و پرورانده هستند و تمام، اما در ویژگی یک مربی بزرگ به این سه چیز خواهیم رسید.

وی با بیان اینکه قرار گرفتن ویژگی‌های آفرینش گری و پرورش دهندگی و گستراننده بودن در یک نفر سخت است، افزود: از آن آغاز تلاش خسرونژاد برای تعمیق بخشیدن به مفهوم ادبیات کود به نگارش کتاب «معصومیت و تجربه» ختم شد.

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک با تصریح اینکه دیگر آثار خسرونژاد دقیقاً مسیری بود برای فراهم کردن زیرساختهای در جهت استحکام ادبیات کودک، عنوان کرد: مجموعه کتاب‌های فکری و آموزش تفکر به کودکان که توسط وی نوشته شد نشانگر استادی او در حوزه آفرینش گری و تلاش برای به بار نشستن نهال ادبیات کودک بود.

حسام پور ادامه داد: او برای حوزه ادبیات کتاب کودک خون دل خورد و نتیجه آن مرکز مطالعات بود که راه اندازی شد و بعد از آن رشته ادبیات کودک در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به همت وی و دکتر پورگیو و کاووس حسن لی راه اندازی شد تا به سوی علمی شدن ادبیات کودک برویم.

این استاد تمام بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، افزود: جای خالی حوزه علمی، پژوهشی در دانشگاه‌ها خالی بود که نشریه علمی پژوهشی «در قلمرو ادبیات کودک» به همت دکتر خسرونژاد راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه پرورش دادن کسانی که عاشق ادبیات کودک باشند دیگر وجه دکتر خسرونژاد است، افزود: او به هیچ وجه شعار نمی‌دهد و عمل می‌کند.

شیراز در مسیر شهرخلاق ادبی قرار گیرد

رئیس کمیسیون زیارتی و گردشگری شورای شهر شیراز هم در این برنامه ابراز امیدواری کرد که شیراز به شهر خلاق ادبی گام بگذارد و برنامه‌های این چنینی در این شهر به عنوان مرکز فرهنگ و ادب کشور با شدت و قوت بیشتر برگزار شود.

سولماز دهقانی با اعلام اینکه دو اتفاق خیلی خوب در شیراز در مدیریت شهری روی داده، گفت: شهر دوستدار کودک با تلاش همکاران ما در آینده نزدیک اتفاق می‌افتد تا شهری مناسب کودکان داشته باشیم.

وی پیوستن شیراز به شبکه شهرهای خلاق ادبی را با شکل گیری خانه خلاقیت را از رویدادهای امیدوارکننده دانست تا بهانه‌ای برای اهمیت دادن به ادبیات باشد.

دهقانی وجود مرکز مطالعات ادبیات کودک در دانشگاه شیراز را فرصت غنیمتی برای دست یافتن به این موضوعات ارزیابی کرد.

در ادامه توسط سمیرا نیک اندیش قصه گوی «خانه شهروند کوچولوی» فرهنگسرای جوان شیراز قصه «موش گرسنه» نوشته مصطفی رحمان دوست خوانده شد.

همچنین دیگر عضو شورای شهر شیراز، گفت: نامگذاری یک روز برای ادبیات کودک آن هم با اتکا به نام آذر یزدی کاری ستودنی است.

جایگاه ادبیات کودک در شیراز ارزنده و ستودنی است

لیلا دودمان با بیان اینکه جایگاه ادبیات کودک در شیراز ارزنده و ستودنی است، افزود: حضور نویسندگان مطرح و ملی و انجمن‌های ادبی مانند «انگشت جادویی» و چهره‌های برجسته ای چون طاهره ایبد و احمد اکبرپور به همراه وجود مرکز مطالعات ادبیات کودک شهرمان رابه یکی از قطب‌های ادبیات کودک تبدیل کرده است.

وی با بیان اینکه زیبایی در ادبیات کودک شکل تلطیف شده ادبیات است، گفت: ادبیات کودک و نوجوان نقش موثری در تعلیم و تربیت دارد و شکوفایی آن زمینه ساز بالندگی آینده سازان کشور است بنابر این، تاثیرگذاری و کارآمد بودن آن باید مورد توجه صاحب نظران این حوزه قرار بگیرد.

دودمان با اعلام اینکه اداره شهر دوستدار کودک در شهرداری شیراز و دبیرخانه آن، ارایه طرح جشنواره‌های مختلف و بخصوص استفاده از ظرفیت‌های این حوزه را اولویت خود دانسته و از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد و پذیرای هر ایده‌ای در این زمینه است.

به گفته این عضو شورای شهر شیراز، روز سه شنبه در جریان برپایی گرامیداشت روز ادبیات کودک در کانون پرورش فکری فارس طرحی با همکاری شورای شهر به تصویب رسید که طی آن فراخوان جشنواره منطقه‌ای «نگاه کودکان به شهر از طریق داستان و نقاشی» به زودی در راستای پیوستن به شبکه شهرهای خلاق ادبی و تحقق شهر دوستدار کودک فراخوان آن منتشر می‌شود.

احمد اکبرپور هم بخشی از رمان «خانواده آقای چرخشی» نوشته طاهره ایبد از انتشارات کانون پرورش فکری را که به چاپ هفتم رسیده، خواند.

طاهره ایبد، نویسنده پرکار که 61 اثر نوشته است هم در این مراسم، گفت: امیدوارم با همکاری انجمن‌های ادبی و شورای شهر این پتانسیل‌ها معرفی شود و در حوزه شهر خلاق ادبی نمود بیاید.

وی اضافه کرد: چقدر خوب است که نکوداشت مرتضی خسرونژاد برگزار می‌شود؛ او کسی است که تلاش کرد خلاء حوزه ادبیات کودک را در کشور با تلاش پرکند و دانشگاه شیراز به واسطه ایشان گام ارزنده‌ای با راه اندازی مرکز مطالعات ادبیات کودک برداشت.

ادبیات مهارت زندگی را در کودکان پرورش می‌دهد

وی درباره ضرورت ادبیات کودک گفت: این ادبیات نیازی است که لذت خواندن را به کودکان می بخشد و بچه‌هایی که مطالعه می‌کنند در آینده دارای ذهن عمیق می‌شوند؛ ادبیات مهارت زندگی را در کودکان پرورش می‌دهد.

ایبد ابراز امیدواری کرد که همکاری کانون پرورش فکری فارس، شورای شهر شیراز و فرهنگ و ارشاد استان منجر به موفقیت شیراز در حوزه شهر خلاق ادبی و شهر دوستدار کودک شود.

وی سپس بخشی از داستان کوتاه «خاله پیره و خاله پیرتره» که توسط نشر پیدایش منتشر شده بر اساس تجربه زیسته خود خواند و سپس از طاهره ایبد، نویسنده شیرازی تقدیر شد.

 طاهره ایبد، نویسنده کودک و نوجوان، متولد سال 1342 در شیراز حدود 65 عنوان کتاب دارد که 4 مجموعه داستان و رمان برای بزرگسالان است و بقیه، رمان و مجموعه داستان‌هایی برای کودک ونوجوان و خردسال است.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/91496/نکوداشت-طاهره-ایبد-نویسنده-و-مرتضی-خسرونژاد-برگزار-شد
بستن   چاپ