پیام فارس
عضو شورای اسلامی شهر شیراز:
زلزله کرمانشاه فرصتی برای اصلاح قوانین و عملکردها است
دوشنبه 29 آبان 1396 - 4:13:00 PM
ایسنا - اجتماعی
فارس آنلاین - عضو شورای اسلامی شهر شیراز اعتقاد دارد که زلزله کرمانشاه با تمام تلخی‌هایش باید فرصتی برای اصلاح قوانین، عملکرد و فرآیندهای مرتبط با ساخت و ساز باشد؛ کاری که هنوز با گذشت 27 سال از زلزله رودبار و منجیل محقق نشده است .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، نواب قائدی در نطق قبل از دستور خود در جلسه‌ی علنی عصر دوشنبه 29 آبان شورای شهر شیراز گفت: استان فارس و در راس آن شهر شیراز، به لحاظ زمین شناختى و وجود گسل هاى فراوان در منطقه، از ریسك بالایى برخوردار بوده و زلزله هاى بزرگ مخربى را نیز تجربه كرده است.
او اضافه کرد: وجود گسل‌هایى در حاشیه شمالى شهر صدرا، محدوده میانى شهر شیراز و دو گسل بزرگ سبزپوشان (به طول بیش از ٥٣ كیلومتر كه از محدوده ى تنگ سرخ شروع و تا كوه‌هاى میمند و فیروزآباد ادامه دارد) پتانسیل وقوع زلزله‌هاى شدید در منطقه را افزایش مى دهد.
قائدی اضافه کرد: زلزله بزرگ میمند كه در تابستان سال ٧٣ در ظهر روز عاشورا به وقوع پیوست و منجر به خرابى هاى ١٠٠‏ درصدى در اكثر روستاهاى منطقه و وارد شدن خسارات زیادى به شهرهاى فیروزآباد و میمند شد، را نباید از یاد برد .
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: حدود ١٦٩٠ هكتار بافت فرسوده مصوب در شهر شیراز وجود دارد که مستعد خرابی در هنگام وقوع زلزله و نیازمند تمهیدات ویژه برای نوسازی و مقاوم سازی ساختمان‌های واقع در این بافت است.
قائدی خاطرنشان کرد: با توجه به موارد فوق، می طلبد که اداره راه و شهرسازى با مشاركت شهردارى موضوع ریزپهنه بندى شهر شیراز را هر چه سریع تر به صورت دقیق تهیه کند.
این عضو شورای شیراز گفت: كاهش خطرپذیری، تقویت و بهسازی بافت های فرسوده، كنترل ساخت و ساز در شهر و استفاده از مصالح استاندارد، اهمیت توجه به اجرای سازه های مقاوم در برابر زلزله و لزوم اعمال آیین‌نامه 2800 و مقررات ملی ساختمان در طرح و اجرای ساختمان‌ها، نكاتی است که با هدف تبدیل شهر به مکانی ایمن، مد نظر قرار دهد.
قائدی گفت: ایمن سازی سازه و اجزای غیرسازه ای باید در یك عملكرد مشترك و دوسویه نگریسته شود، ولی نه تنها در فرهنگ عمومی؛ بلكه در فرهنگ متخصصان و مهندسان نیز به ایمن سازی اجزای غیرسازه ای توجه لازم نشده و همین مسئله از عوامل اصلی خرابی های زلزله کرمانشاه نیز بوده است .
او گفت: به باور بسیاری از کارشناسان، در حال حاضر اساسا مشکل اصلی صنعت ساختمان، نبود قانون جامع کنترل ساختمان است و آیین‌نامه موسوم به کنترل ساختمان هم قادر نخواهد بود در جایگاه یک قانون جامع، ایفای نقش کند. در بالاترین سطح از مشکلات کیفی‌سازی ساختمان‌ها، نقص قوانین و مقررات مطرح است.
به اعتقاد قائدی گفت: نبود شفافیت و چندپارگی مسئولیت کنترل ساختمان میان سازمان‌های مسئول نظیر شهرداری و سازمان نظام مهندسی، امکان ارائه خدمات صوری از سوی برخی مهندسان به دلیل عدم احتساب شغل برای خدمات ایشان، بکار نگرفتن مجریان ذیصلاح در ساختمان سازی، نبود تناسب میان خدمات مهندسی و مسئولیت مهندسان با حق‌الزحمه ایشان و تعریف ساز وکارهای کنترلی به‌صورت ناکارآمد از موارد نقص قوانین و مقررات است.
او اضافه کرد: در بررسی کیفیت ساخت‌و‌سازها، نشانه گرفتن انگشت اتهام به سمت مهندسان و نادیده گرفتن نقش سایر عوامل نظیر کارفرما، پیمانکار، کارگر، تولیدکننده مصالح، ساز وکار نظارتی دولت (متولی بخش مسکن و ساختمان) و همچنین شهرداری‌ها به همراه مسئولیت سازمان‌های نظام مهندسی، نمی‌تواند کمکی به رفع این نقایص و ارتقاء کیفی ساخت و سازها کند.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز اعتقاد دارد که زلزله کرمانشاه با تمام تلخی‌هایش باید فرصتی برای اصلاح قوانین، عملکرد و فرآیندهای مرتبط با ساخت و ساز باشد؛ کاری که هنوز با گذشت 27 سال از زلزله رودبار و منجیل محقق نشده است .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/9273/زلزله-کرمانشاه-فرصتی-برای-اصلاح-قوانین-و-عملکردها-است
بستن   چاپ