پیام فارس
آغاز به کار یازدهمین کنگره میکروب شناسی بالینی در شیراز/ مقاومت میكروارگانیسم‌ها به آنتی‌بیوتیك تهدیدی جهانی
سه شنبه 30 آبان 1396 - 4:58:41 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
فارس آنلاین - یازدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی بالینی، با تاکید بر استفاده مناسب و بهینه از آنتی بیوتیک ها در ارتقای سلامت جامعه، در شیراز آغاز به کار کرد .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سه‌شنبه 30 آبان در افتتاحیه یازدهمین كنگره میكروب‌شناسی بالینی در شیراز، موضوع مقاومت میکروارگانیسم ها نسبت به آنتی بیوتیک ها را یكی از مباحث دارای اهمیت عنوان كرد.
محمدمهدی گویا با تصریح اینكه مقاومت میكروارگانیسم‌ها در برابر آنتی‌بیوتیك‌ها، به موضوعی امنیتی در حوزه سلامت بدل شده است، این مبحث را یكی از مباحث هفت‌گانه در رابطه با امنیت سلامت جهانی معرفی و اضافه كرد: در سال‌های گذشته این موضوع در حد تهدید مطرح بود اما امروز از مرز تهدید گذشته و به یك واقعیت بدل شده كه تاثیرات سوء خود را روز به روز بیشتر نشان می‌دهد.
او با تصریح اینكه امروز بشر با عفونت‌هایی مواجه است كه درمانی ندارد، لزوم تحقیقات ساماندهی شده و گسترده در خصوص داروهای جدید را یادآور شد.
رییس یازدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی نیز گفت: این کنگره در سه سال نخست در شیراز برگزار و پس از آن مقرر شد تا به صورت یک سال در میان در شهرهای مختلف ایران برگزار شود تا تمام دانشگاه های کشور برای برگزاری این کنفرانس ها تشویق شوند و بتوانیم دردهای مشترک را با هم در میان بگذاریم و در سال های گذشته موفق شدیم این کنفرانس را ادامه دهیم .
عبدالوهاب البرزی با بیان اینکه حضور و استقبال شرکت کنندگان از این کنفرانس باعث ایجاد انرژی بیشتر برای برگزارکنندگان است و باعث می شود تا برگزاری مرتب این کنفرانس را پیگیری کنیم، افزود: در این مدت متوجه شدیم که این کنفرانس باعث شده است پیوند افراد کلینیکال و پاراکلینیکال خیلی نزدیک شود، متوجه شدیم بدون کمک علوم پایه امکان ندارد بتوانیم بیماران را به خوبی درمان کنیم .
رییس یازدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی، ادامه داد: امروزه در دنیا نسل سوم دانشگاه ها در حال به وجود آمدن است، نسل سوم دانشگاه ها علمی را یاد می گیرند باید به عمل برگردانند؛ در ایران جوانان بسیار با فکر و با انرژی و پویا داریم، تنها مشکلی که در جوانان مشاهده می شود این است که میزان انگیزه آنها کمی ضعیف است؛ مسوولان باید این مورد را بررسی و علت یابی کنند و انگیزه قوی در جوانان ایجاد کنند تا بتوانند کار مفید انجام دهند؛ باید بتوانیم به جوانان کمک کنیم تا مسایل مملکت را حل کنند و بی نیاز شویم .
این استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: در ایران مکان ها و افراد دانشمندی هستند که معضلات را به خوبی می توانند رفع کنند و این در صورتی است که همدیگر را بشناسیم و دست در دست هم بدهیم و ایران را آباد کنیم .
رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: در برگزاری همایش ها باید به این نکته توجه کنیم که تا چه اندازه به اهداف اصلی برگزاری دست می یابیم.
محمدهادی ایمانیه گسترش روابط علمی با شرکت کنندگان را به عنوان یکی از اهداف مشترک برگزاری رویدادهای علمی برشمرد و ادامه داد: برگزارکنندگان همایش ها باید یکی از اهدافشان این باشد که در پایان برگزاری همایش ها ارتباطات جدیدی با سایر مراکز علمی کشور یا بین المللی ایجاد شود و این که روش های برقراری این ارتباطات به چه صورت خواهد بود .
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز، یکی دیگر از اهداف چنین رویدادهایی را ورود فن آوری های جدید برشمرد و افزود: علم به ویژه علم پزشکی، ساعت به ساعت در حال پیشرفت است، هر دو تا سه سال می گویند که تمام علم پزشکی دو برابر می شود، هر چه بدویم به گرد پای پیشرفت علم نمی رسیم، اما به هر حال یکی از اهداف برگزاری همایش ها، همین ورود فناوری ها، تکنولوژی ها و مهارت های جدید همراه با انتقال فناوری ها است، همچنین انتقال ساخت تجهیزات نیز می تواند یکی از اهداف باشد .
مشاور وزیر بهداشت در امور دانشگاه های علوم پزشکی، در زمینه بحث جذب نسل جوان برای شرکت در این کنگره‌ها، گفت: دانشجویان علوم پزشکی دنبال بعضی از اساتید ملی و بین المللی هستند و حضور برخی اساتید، موجب ایجاد انگیزه برای جذب جوانان می شود .
دبیر علمی یازدهمین كنگره میكروب‌شناسی بالینی نیز گفت: حرف اصلی این نشست سه روزه بحث استفاده مناسب و بهینه از آنتی بیوتیک ها است.
آناهیتا سنایی دشتی افزود: مباحث کاربردی مانند مننژیت باکتریال، مننژیت ویروسی و بیماری بسیار مهم کاواساکی در این همایش بحث و بررسی می شود.
رییس واحد کنترل عفونت بیمارستان نمازی شیراز، با بیان اینکه سعی شده تا در میزگردها از دیدگاه ها و نظرات مختلف استفاده شود، گفت: برای یازدهمین کنگره میکروب شناسی بالینی، از بین حدود 300 مقاله دریافتی 270 مقاله پذیرفته شد كه 10 مقاله در قالب سخنرانی ارائه خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/9321/آغاز-به-کار-یازدهمین-کنگره-میکروب-شناسی-بالینی-در-شیراز--مقاومت-میكروارگانیسم‌ها-به-آنتی‌بیوتیك-تهدیدی-جهانی
بستن   چاپ