پیام فارس
پویانمایی کودکان شیرازی با الهام از نمادهای «زنگبار»
سه شنبه 8 مرداد 1398 - 11:46:40
پیام فارس - شیراز- بخشی از کودکان شیرازی در راستای آموزش فیلمسازی توسط نماینده «سیفژ» ایران و داور جشنواره بین المللی فیلم زنگبار با الهام از نمادهای کشور تانزانیا به ساخت پویانمایی پرداختند.

به گزارش خبرنگار مهر ، تعدادی از کودکان شیرازی در گالری سروناز در ادامه یکی از روزهای کارگاه های فیلم و انیمیشن کودکان در زنگبار که توسط «سیفژ» و جشنواره بین المللی فیلم زنگبار «ZIFF» برگزار گردید، یکی از پروژه ها را به اتمام رساندند و داستان خود را در شیراز اجرا کردند.
در این رابطه، مدیر نگارخانه سروناز که میزباان این رویداد هنری بود به خبرنگار مهر ، گفت: روزهای سیفژ یکی از برنامه های مهم در راستای آموزش فیلمسازی و انیمیشن به کودکان است که همیشه در بزرگترین جشنواره های دنیا برگزار می شود و یا در طول سال در شهرهای مختلف برای بچه ها کارگاه هایی را برگزار خواهد کرد.
هستی خالدی، اضافه کرد: این دومین بار است که کودکان در شیراز یک پروژه تطبیقی بین المللی را با بچه های دیگر جهان انجام می دهند.
وی با بیان اینکه شهرهای شیراز و زنگبار در گستره فرهنگی ریشه های عمیق ارتباطی دارند، عنوان کرد: اگر چه معماری و بافت بخش های جنوبی بیشتر با زنگبار نزدیکی دارد، اما در زنگبار به راحتی شیراز را می شناسند.

خالدی، ادامه داد: گالری سروناز پروژه «شیرازنگبار» را با قصه پردازی و حرکت دهی به شخصیت های سفر کرده از زنگبار به تکامل رساند؛ این پروژه با چند تن از کودکان زنگباری انجام شد و پس از طراحی شخصیت و حرکت دهی، قرار شد که کودکان شیرازی با آن شخصیت ها نیز به خلق یک اثر دیگر بپردازند.
وی با بیان اینکه پروژه یادشده در قالب یک کارگاه یک روزه در گالری سروناز انجام شد، افزود: نکته مشترک در اتمام این پروژه ها این است که کودکان به راحتی متوجه حرکت در انیمیشن می شوند و سوالاتی را درباره انیمیشن های مورد علاقه خود می پرسند و حای برخی از آن ها می گویند، ما هم می توانیم درست کنیم.
به گفته خالدی، انیمیشن یک هنر گروهی است و انجام این کارگاه می تواند کلیه توانمندی ها و ویژگی هایی که به نبوغ اجتماعی انسان ها کمک کند را بوجود آورد و حتی تقویت کند؛ تمرکز، دقت، دوستی، شاد بودن، فکر کردن، صحبت کردن، احترام به عقاید یکدیگر، پی بردن به توانمندی های فردی و ... از مواردی است که در ساخت انیمیشن های مختلف در بین کودکان و نوجوانان مرور می شود.
مدیر نگارخانه سروناز، اعلام کرد: «شیرازنگباز» چندمین پروژه بین المللی گروه فیلم و انیمیشن سروناز است که توسط حسن چگینی، طیبه عباسپور از افراد گروه اموزشی یادشده در آن مشارکت دارند و در این پروژه کودکان را هدایت کرده و آن را به اتمام رساندند.

در این رابطه، مهگان فرهنگ که به عنوان نماینده «سیفژ» ایران در جایگاه داور جشنواره بین المللی «ZIFF» به این رویداد رفته است هم به خبرنگار مهر ، توضیح داد: اولین تعامل کودکان زنگباری با انیمیشن و خلق کاراکتر، فکر کردن، نگاه کردن و فهم مفاهیم ساده زندگی اطرافشان بود؛ عناصر جاری در زندگی آن ها شامل درخت، خورشید، ماهی، دریا، خانه و قایق بود، گروه های مختلف حتی کودکان کم توان ماهی، خورشید و دریا را در نقاشی هایشان می کشیدند.
وی ادامه داد: شنا کردن ماهی در آب و رسیدن قایق به جزیره ساده ترین داستانی بود که کودکان زنگباری به آن پرداختند، اما قصه ما با کودکان شیرازی به گونه ای دیگر بود، این کودکان با چیزهایی مثل دریا، درخت نارگیل، درخت مانگو(انبه)، مرد ماهیگیر و قایق های بندرهای آفریقایی و از همه مهمتر واژه آفریقا روبرو بودند، بعضی ها می دانستند آفریقا کجاست ولی هیچ کدام درخت مانگو را نمی شناختند؛ در ابتدا درخت نارگیل را هم با درخت خرما یکی می دانستند، بالاخره همه داستان هایشان را گفتند و بعد همه به داستان یکی از آن ها، رای دادند؛ در داستان کودکان ایران رفتن به جزیره همراه با یک قصه قهرمانانه همراه بود، قصه ای که در آن کسی درون دریا در حال غرق شدن است و ماهیگیر او را نجات می دهد و بعد او به ماهیگیر کمک می کند که ماهی بگیرد.

فرهنگ، یادآوری کرد که قصه خلاقیت را در کودکان زیاد می کند و ساخت انیمیشن به آن ها روحیه همکاری و تمرکز برای ثبت حرکت ها می دهد.
این عضو «سیفژ» ایران که برگزاری کارگاه های جنبی جشنواره زنگبار را به همراه نفیسه گلستانی هم به عنوان دستیار برعهده داشت، افزود: یکی از نکات مهم در کارگاه من در زنگبار آموزش به کودکان کم توان ذهنی(کودکان با نیازهای ویژه) بود که در رسانه های زنگبار و تانزانیا هم بازتاب داشت.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/94124/پویانمایی-کودکان-شیرازی-با-الهام-از-نمادهای-«زنگبار»
بستن   چاپ