پیام فارس

آخرين مطالب

این حلزون به زندگی شتاب می دهد علمي

  بزرگنمايي:

فارس آنلاین - شیراز- حسین نمی تواند حرف بزند چون نمی شنود، صداهایی از گلویش خارج می کند که برای اطرافیانش نامفهوم است و همین مورد موجب نگرانی والدین او شده است اما پزشکان بیمارستان خلیلی شیراز گفته اند حسین با عمل کاشت حلزون شنوایی می تواند بشنود و حرف بزند.
چهارم بهمن 96 دو بیمار که یکی به صورت مادرزادی و دیگری در گذران زندگی و به دلیل بیماری، شنوایی خود را از دست داده بودند برای بدست آوردن شنوایی خود، به عمل کاشت حلزون شنوایی در بیمارستان خلیلی شیراز تن دادند که حسین کودک سه ساله یکی از این افراد است که والدینش در سن حدود یک سالگی این کودک متوجه ناشنوا بودن مادرزادی او شدند.
آقای صفری پدر حسین لحظاتی قبل از عمل کاشت حلزون شنوایی به خبرنگار ایرنا گفت:ماههاست انتظار این لحظه را می کشیم که حسین جراحی شود، ما در روستایی از توابع شهرستان کوار(45 کیلومتری جنوب شیراز) زندگی می کنیم و به این دلیل که تاکنون هیچ کدام از اهالی روستای ما ناشنوای مادرزادی نبوده اند مشکل حسین به چالشی بزرگ برای اقوام و همه ساکنین این روستا تبدیل شده است.
پدر حسین که نگرانی در چهره و کلامش آشکار بود گفت:‌به سختی هزینه های درمان حسین را تامین کردم و برای اینکه هفته ای سه بار به کلاس های گفتار درمانی و همچنین به بیمارستان مراجعه می کردیم خانه ای در شیراز اجاره کردم.
صفری گفت:‌حدود یک سال و سه ماه است که در نوبت عمل کاشت حلزون هستیم و تاکنون حدود شش میلیون تومان هزینه برای تامین پروتزها پرداخت کرده ایم.
او خطاب به خانواده هایی که کودکان ناشنوا و کم شنوا دارند می گوید:خانواده ها نباید ناامید شوند ، حسین با وجودی که یک سال و نیم از سنش می گذشت نمی توانست حرف بزند و هیچگونه صدایی نداشت و خوشبختانه در حال حاضر با پشت سر گذاشتن کلاس های گفتار درمانی برخی کلمات و آواها را ادا می کند و منتظر جراحی و کاشت حلزون هستیم تا بعد از آنکه شنوایی اش را بدست آورد با ادامه گفتار درمانی جمله سازی و تلفظ کلمات را نیز آموزش ببیند و به زندگی طبیعی باز گردد.
** کاشت حلزون و امیدها
سالانه حدود هزار و 200 جراحی کاشت حلزون شنوایی در 11 مرکز کشور انجام می شود،این عمل از سال 1372 در ایران و از سال 82 در شیراز آغاز شد و در حال حاضر در مرکز کاشت حلزون بیمارستان خلیلی شیراز سالانه حدود 150 عمل از این نوع انجام می شود و در طی حدود 14 سال که از تاسیس این مرکز در فارس می گذرد 1500 بیمار از اهالی این استان،استان های جنوبی کشور و حتی کشورهای همسایه و منطقه در این مرکز شنوایی خود را بدست آورده اند.
قیمت پروتزهای وارداتی و دستگاههای مربوطه برای هر فرد که نیاز به کاشت حلزون شنوایی دارد بصورت آزاد در ایران حدود 70 میلیون تومان است که به کمک مساعدت های هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران این مبلغ به مبلغ شش میلیون تومان برای هر فرد کاهش یافته است.
رئیس کمیته علمی کاشت حلزون شنوایی ایران و رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت:جراحی کاشت حلزون شنوایی در پی دوره هایی که تیم پزشکی فارس در داخل و خارج از کشور گذراند، در سال 82 در شیراز و با انجام دوعمل جراحی آغاز شد.
دکتر سید بصیر هاشمی افزود: در سالهای ابتدایی شروع این عمل در استان فارس به دلیل اینکه پروتزهای مورد نیاز این جراحی به سختی وارد کشور می شد تعداد عمل ها کم بود ولی در حال حاضر با بهبودی شرایط در بیمارستان خلیلی سالانه حدود 150 عمل کاشت حلزون شنوایی انجام می شود و مجموعا از ابتدا تا امروز 1500 بیمار در این مرکز مورد عمل جراحی قرار گرفته و شنوایی خود را به دست آورده اند.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی استان فارس ضمن اشاره به اینکه مرکز فارس بعد از تهران به لحاظ تعداد عمل ها در جایگاه دوم کشور قرار دارد ادامه داد:کسانی که به این مرکز مراجعه می کنند اغلب از استان های جنوبی کشورند و جز اهالی استان فارس از کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، هرمزگان، خوزستان وگاه از کرمان ، یزد ،چهارمحال و بختیاری و سیستان بلوچستان نیز مراجعه می کنند و حتی بیمارانی از کشورهای منطقه و حوزه خلیج فارس، عراق و افغانستان نیز برای درمان به این مرکز مراجعه کرده اند.
هاشمی اظهار کرد: این عمل معمولا برای دو گروه بیمار انجام می شود، ابتدا کسانی که بصورت مادرزادی ناشنوا به دنیا می آیند و هیچ نوع سمعکی نمی تواند به آنها کمک کند و دوم کسانی که در طول زندگی و بعد از زبان آموزی به دلیل حادثه، بیماری و دلایل مختلف دیگری دچار ناشنوایی مطلق از دو گوش می شوند.
رئیس کمیته علمی کاشت حلزون شنوایی کشور گفت:‌ این عمل معمولا نتیجه خوبی دارد و یکی از گوش های بیمار بعد از انجام این عمل شنوایی خود را بدست می آورد و بعد گفتار شخص نیز محقق می شود و در مجموع نیاز شنوایی و گفتاری شخص تامین می شود و به زندگی عادی برخواهد گشت.
** کاشت حلزون شنوایی چیست؟‌
خبرنگار و عکاس ایرنا که برای دیدن عمل کاشت حلزون به بیمارستان خلیلی شیراز رفته بودند پس از کارهای اولیه بهداشتی و پوشیدن لباس مخصوص به همراه تیم پزشکی به مدیریت دکتر سید بصیر هاشمی به سمت اتاق عمل حرکت کردند که انجام عمل حدود 40 دقیقه طول کشید و بعد از آن نیز تست هایی انجام شد که جایگذاری پروتز و سلامت الکترودها را تائید و موفقیت آمیز عنوان می کرد.
کاشت حلزون شنوایی به معنای گذاشتن پروتز(وسیله ای کمکی) درون گوش داخلی فرد است که این وسیله همانند حلزون شنوایی واقعی،‌ امواج صوتی رسیده به گوش داخلی را تبدیل به نشانه های الکتریکی(سیگنال های الکتریکی) می کند و این نشانه ها به مغز می رسند و فرد با دریافت این علامت ها قادر به شنیدن و در نتیجه حرف زدن می شود.
به عبارت دیگر حلزون شنوایی نوعی وسیله کمکی برای شنیدن فرد است که درون گوش داخلی کار گذاشته می شود.
** کامیابی در عمل
دکتر هاشمی بعد از انجام عمل کاشت حلزون شنوایی در بیمارستان خلیلی شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این عمل را موفقیت آمیز توصیف کرد و گفت: حدود 40 روز بعد از انجام عمل جراحی کلاسیک کاشت حلزون و بهبودی و کاهش التهاب، قسمت بیرونی این دستگاه باهدف تکمیل این عمل در گوش این کودک کار گذاشته خواهد شد که مرحله شنوایی فرد عملا حاصل می شود و بعد کارهای گفتار درمانی نیز به مدت یکسال ادامه می یابد تا فرد به صورت عادی صحبت کند.
البته برای بزرگسالانی که قبلا شنوایی و زبان آموزی داشته اند این زمان خیلی کمتر و حدود دو ماه طول خواهد کشید.
وی بیان کرد: سیستم دستگاه های کاشت حلزون شنوایی از تکنولوژی بالایی برخوردار و تنها در اختیار چند کشور در جهان است که بین 12 تا 15 هزار دلار قیمت دارد، در ایران سه نوع از این دستگاه ها که ساخت استرالیا،اتریش و آمریکاست استفاده می شود.
رئیس کمیته علمی کاشت حلزون شنوایی کشور افزود: به دلیل قیمت بالای این دستگاه ها کسانی که واجد شرایط انجام این عمل جراحی هستند در مراکز کاشت سراسر ایران تائید می شوند و با مساعدت هیات امنا، این عمل با مبلغی بسیار پایین تر از قیمت واقعی و حدود شش میلیون تومان برای متقاضیان انجام می شود و هزینه زیادی برای افراد به دنبال ندارد.
هاشمی بیان کرد:سالانه در کشور حدود یک هزار تا 1200 فرد ناشنوا وجود دارد که نیاز به انجام این عمل جراحی دارند و خوشبختانه در چندسال گذشته مشکلی در خصوص تامین دستگاههای خارجی مورد نیاز این جراحی وجود نداشته و تنها امسال تاکنون در تامین این دستگاه ها کمی تاخیر ایجاد شده که البته مسئولان وعده تامین این دستگاه ها را داده اند،با توجه به غربالگری صورت گرفته اگر سالانه حدود 1200 دستگاه برای عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی در ایران تامین شود می توانیم کودکان نیازمند به انجام این جراحی را در دوره طلایی که یک تا دوسال است عمل کنیم.
هاشمی در زمینه سن طلایی انجام این عمل جراحی گفت:برای کودکانی که بصورت مادرزادی ناشنوا هستند سن یک تا دو سال بهترین زمان انجام جراحی کاشت حلزون شنوایی است ، کودکانی که از بهره هوشی بهتری برخوردار هستند تا پنج سالگی هم می توان برای آنها این عمل را انجام داد ،از شش سال به بالا نتیجه ضعیف خواهد بود و برای بالای ده سال نیز صلاح نیست که این جراحی انجام شود البته برای افرادی که در طول زندگی به دلیل بیماری یا حادثه ای دچار ناشنوایی شده اند انجام این عمل محدودیت زمانی ندارد ولی بهتر است حداکثر تا 10 سال بعد از ناشنوایی کامل این عمل انجام شود.
11 مرکز جراحی کاشت حلزون شنوایی در کشور وجود دارد که این مراکز در شهرهای تهران ، شیراز ، مشهد، تبریز، اصفهان، همدان و اهواز قرار دارند و به لحاظ تعداد عمل ها ،شیراز بعد از تهران در جایگاه دوم کشور قرار دارد و این در حالی است که تهران دارای 4 مرکز جراحی کاشت حلزون شنوایی است ولی شیراز تنها یک مرکز دارد.
** اشک ها و لبخندها
حدود نیم ساعت از پایان عمل کاشت حلزون شنوایی بر روی حسین گذشته بود و او در بخش ریکاوری هوشیاری خود را بدست آورده و بی تاب دیدار مادر خود بود که یکی از پرستاران او را به آغوش مادرش رساند و مادر حسین بعد از گذشت دقایقی که احساساتش کمی فروکش کرد و دکتر هاشمی نیز خبر موفقیت آمیز بودن عمل حسین را به او داد باچشمانی خیس به خبرنگار ایرنا گفت: احساس بسیار خوبی دارم که فرزندم می تواند شنوایی خود را بدست آورد و صحبت کند.
او هیچ آرزویی در دنیا جز شنیدن صدای حسین ندارد و بسیار خوشحال است که توانایی انجام این عمل جراحی توسط پزشکان ایرانی و متخصص در کشور و شیراز وجود دارد.
شیرین ، زن 55 ساله ای است که امروز بعد از حسین باید جراحی شود، از 16 سالگی بر اثر تب حاصل از بیماری حصبه شنوایی خود را از دست داده و با کمک لب خوانی تا حدودی مفاهیم را درک می کند و می تواند صحبت کند به همراه خواهرش به سمت ورودی اتاق عمل قدم برمی داشت تا برای بدست آوردن شنوایی خود توسط تیم پزشکی مرکز کاشت حلزون شنوایی بیمارستان خلیلی شیراز جراحی شود.
شیرین به خبرنگار ایرنا می گوید:در 16 سالگی به تب شدید دچار شدم و به مرور زمان شنوایی ام کاهش یافت تا اینکه حدود سه سال پیش بطور کاملا شنوایی خود را از دست دادم و اکنون نیز از طریق لب خوانی تا حدودی متوجه منظور افراد می شوم.
او حدود 40 سال است که دچار کم شنوایی و ناشنوایی شده و به این دلیل ازدواج نکرده است.
شیرین به این امید که شنوایی خود را دوباره بدست آورد و زندگی عادی را ادامه دهد برای جراحی کاشت حلزون شنوایی اقدام کرده و حدود یکسال است که در انتظار انجام این عمل بوده است.
امکان انجام این عمل جراحی در 11 مرکز سراسر کشور فراهم شده و به همین دلیل امید زیادی بین افراد ناشنوا در ایران ایجاد شده و تنها مشکل حال حاضر در این زمینه شاید تامین دستگاه های مورد نیاز این جراحی و در مرحله بعدی تامین هزینه های حداقلی این عمل برای برخی افراد کم بضاعت باشد که یاری نیکوکاران را برای رفع این مشکل بیش از این طلب می کند.
9873 / 1876
گزارشگر: محمدامین افشارپور ** انتشار دهنده: غلامرضا مالک زاده

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/15572/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

تاثیر اختلال در دستگاه گوارش روی ریزش مو

درمان قارچ ناخن و میخچه پا در طب سنتی

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)

راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس

قدمت 150 ساله ورزش زورخانه‌ای در آباده

آغاز رقابت بیش از 36 هزار نفر در فارس در رشته تجربی

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

جاده سیاخ دارنگون نیازمند رسیدگی فوری است

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

کشف محموله تنباکو به ارزش حدود سه میلیارد تومان در لامرد

تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

اگر بعد از خوردن بستنی سرفه می‌کنید ممکن است به این بیماری دچار باشید

چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟

عفونت‌های مختلفی که ممکن است در بدن ایجاد شود

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

فارس: حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها در اطراف زاهدان / 2 تروریست به هلاکت رسید

فرصت‌های سرمایه‌گذاری فارس در اکسپو معرفی می‌شود

سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم

بازدید سرپرست مدیریت و برنامه‌ریزی فارس از طرح‌های عمرانی خرامه

افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز

جواب شهر راز را در زمان خودش می‌دهیم/تمرکزمان روی صعود به لیگ برتر است

بارش باران سیل آسا جاده روستای بقرایی به حاجی آباد را تخریب کرد + فیلم

اجرای بیش از 100 برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در کازرون

یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

مهم ترین خبرهای ورزشی فارس

تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید