پیام فارس

آخرين مطالب

تدبير و اميد براي توليد و اشتغال

تلگرام؛ پرايد، چاقو و مزاحمت تلفني مقالات

  بزرگنمايي:

فارس آنلاین - سایت "آبان پرس" سوم شهریورماه جاری یادداشتی با عنوان " تلگرام؛ پراید، چاقو و مزاحمت تلفنی" به قلم محمدرضا نسب عبدالهی سردبیر این سایت منتشر کرده است.
در این یادداشت آمده است: تلگرام یکی از پراستفاده‌ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران است اما مقامات قضایی و پلیس «قضاوت بدبینانه‌ای» نسبت به این شبکه اجتماعی دارند و حتی از لزوم «فیلترشدن» آن سخن می‌گویند.
عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور می‌گوید که «تمام هماهنگی‌های داعش» برای حمله به مجلس و حرم امام در خرداد امسال «از طریق تلگرام انجام شده.»
حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری دادستان کل نیز به تازگی گفته که «دولت،مجلس و وزارت ارتباطات باید نگاه به فضای مجازی را از وضعیت بی‌دغدغه و عادی کنونی خارج کنند و بدانند که فضای مجازی نه بزرگراه، که قتلگاه جوانان و خانواده های ما شده است.»
اشاره دادستان کل به سخنان حسن روحانی، رئیس‌جمهور است که چندی پیش در واکنش به منتقدان فضای مجازی گفته بود بزرگراه را با یک تصادف مسدود نمی کنند.
افزون بر مقام‌های قضایی، پلیس نیز منتقد تلگرام است. کمال هادیانفر، رئیس پلیس فتا مرداد امسال گفت که «43 درصد از جرایم سایبری رخ داده در سال جاری، در تلگرام و 20 درصد در اینستاگرام صورت گرفته.» او می‌گوید: «با توجه به توسعه زیرساخت‌ها و تجهیزات، جرایم در فضای مجازی نیز افزایش داشته است.» پلیس اما هیچگاه توضیح نداده که جرایم فضای مجازی چند درصد از کل جرایم را در کشور شامل می‌شود تا بتوان بر پایه آن در خصوص میزان جرایم فضای مجازی در مقایسه با سایر جرایم، قضاوت واقع‌بینانه‌تری داشت.
همه این اظهارنظرهای مقامات قضایی و انتظامی در این جهت است که تلگرام یکی از شبکه‌های اجتماعی «زیان رسان» تلقی شود و زمینه فیلترشدن آن فراهم گردد.با این حال این مقامات به این پرسش پاسخ نداده‌اند که به چه دلیلی باید به خاطر تخلف برخی افراد در تلگرام، این شبکه اجتماعی باید به طور کل و برای همه فیلتر شود؟
این مقامات اگر بر این بارو باشند که به دلیل تخلف برخی افراد در تلگرام، این شبکه اجتماعی باید فیلتر شود، قاعدتا باید به این موضوع نیز باور داشته باشند که «چاقو» به عنوان یکی از ابزارهایی که سالانه با آن صدها ایرانی در درگیری و اختلاف‌های شخصی به قتل می‌رسند و به گفته پلیس سالانه 45 درصد قتل‌ها با آن انجام می‌شود، «باید جمع ‌آوری شود.»
این مقامات حتما به این موضوع هم باید باور داشته باشند که کارخانه تولیدکننده پراید نیز به دلیل تولید خودروی غیرایمن که باز هم به گفته پلیس، بیشترین آمار تصادفات و کشته‌های حوادث رانندگی را دارد، باید پلمپ شود. تصادفات رانندگی در ایران سالانه نزدیک به 17 هزار قربانی و چندین برابر مصدوم و معلول به جای می‌گذارد.
چرا مقامات قضایی هیچگاه نگران جان هزاران ایرانی نمی‌شوند که سالانه به دلیل یک خودروی غیرایمن قربانی می‌شوند و هزاران خانواده، نان‌آور خود را از دست می‌دهند؟ مگر همین پراید، علت اصلی افزایش کشته‌شدگان نیست پس چرا در همه این سال‌ها تولید و روانه بازار شده و مسئولان آن را «قتلگاه» توصیف نکرده‌اند؟ مگر چاقو در درگیری‌های و اختلافات شخصی و خانوادگی به عنوان «سلاح سرد» استفاده نمی‌شود، پس چرا آن را جمع‌آوری نمی‌کنند؟
هر چقدر که جمع‌آوری «چاقو» را غیرعقلانی بدانیم به همان میزان و حتی بیشتر، فیلترکردن شبکه‌های اجتماعی نیز غیرعقلانی است. چاقو برای آدم‌کشی نیست اما برخی افراد در درگیری‌های شخصی از آن به عنوان «ابزار قتل» استفاده می‌کنند. آیا باید «چاقو» را یک خطر برای جامعه دانست؟ مشخص است که «چاقو» ابزاری‌ست در خدمت بشر برای راحتی در انجام برخی آموزش.
اسماعیل فراهانی، معاون عملیات اورژانس تهران تیرماه امسال گفت که «روزانه 653 نفر مزاحم اورژانس می‌شوند و در سه ماه نخست امسال فردی را شناسایی کردیم که به تنهایی 170 بار برای سامانه 115 ایجاد مزاحمت کرده بود.» به گفته معاون عملیات اورژانس تهران در سال گذشته 225 هزار و 165 مزاحمت ثبت شد.
مزاحمت تلفنی یک جرم است اما چرا نمی‌گویند به دلیل اینکه برخی افراد از تلفن برای مزاحمت استفاده می‌کنند، باید کل بستر ارتباطی تلفنی را جمع‌آوری و مسدود کرد؟ چون مسئولان پذیرفته‌اند که تلفن یک ابزار ارتباطی است و اگر کسی از این ارتباطی برای انجام جرم استفاده کرد، ابزار را نباید مجازات کنند و صرفا باید متهم به انجام جرم مورد تعقیب قضایی قرار گیرد. نهایتش این است کسی که از تلفن برای ایجاد مزاحمت استفاده کرده، مجازات می‌شود و نه تلفن در سراسر کشور. شبکه‌های اجتماعی و تلگرام هم رسانه‌هایی ارتباطی امروزی هستند که می‌توانند بر آگاهی مخاطبان‌شان بیفزایند. در این میان ممکن است کسی هم از این ابزار ارتباطی برای انجام یک جرم استفاده کند اما به دلیل انجام یک جرم نباید تلگرام و 40 میلیون کاربر آن را مجازات کرد.
به گفته مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حدود 40 میلیون ایرانی از تلگرام استفاده می‌کنند؛ خرد حکم می‌کند رسانه‌ای را که این تعداد مخاطب دارد، نباید قلع و قمع کرد، حتی اگر داعش از آن برای انجام هماهنگی جهت حمله به مجلس افتاده کرده باشد. داعش از خودرو و جاده هم برای رسیدن به مجلس استفاده کرده، اگر خودرو نبود، آن‌ها به این راحتی به تهران نمی‌رسیدند. مسئولان امر حتما اعتقاد ندارند که باید جاده و خودرو را جمع‌آوری کرد، پس تلگرام را هم نباید قربانی کرد.
1876/ 2027
دریافت خبر: غلامرضا مالک زاده ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/5631/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است

ابهام مالیاتی در بورس

جزئیات افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آلومینیوم-پرسپولیس در جام حذفی بدون تماشاگر!

کشف سکه‌های تاریخی از یک متهم در مسافرخانه ای در فسا

جزئیات برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 در استان فارس

این ویتامین‌ها را بخورید؛ لاغر بمانید

قبل از ورزش غذا بخوریم یا بعد از ورزش؟

خرید چندنرخی با یک کالابرگ!

جزئیات فروش آنلاین میوه و سبزیجات در میادین میوه و تره‌بار تهران

تراز تجاری مثبت منطقه آزاد ارس در سال 1402/ جهش سرمایه‌گذاری در منطقه را شاهدیم

سخنگوی دولت: دهک‌های پایین را صاحب مسکن می‌کنیم

دو انتصاب جدید در شرکت توسعه بنادر و فرودگاه قشم

افزایش پایگاه‌های موتورلانس اورژانس در فارس

14 جایگاه عرضه سوخت مایع در منطقه فارس به بهره‌برداری رسید

آغاز برداشت غلات از مزارع فراشبند

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد روسیه شد

تمدید خدمات خطوط شبانه ناوگان اتوبوسرانی شیراز

واگذاری سهام باشگاه پرخرج به هلدینگ خلیج فارس غیرقانونی است

هدیه تولد، آزادی زندانی در جهرم

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد سن‌پترزبورگ شد

شهادت دستکم 16 اسیر فلسطینی در زندان های صهیونیست ها

برداشت ملون و جانا از مزارع جنوب فارس

تمجید فیلسوف اهل‌سنت از سیلی ایران به اسرائیل

هدیه تولد همسر، آزادی زندانی در جهرم

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

علت بی حسی پا پس از جراحی دیسک کمر

فروش بیش از 117 هزار سکه در مرکز مبادله؛ ربع‌سکه در صدر تقاضا

افت بازار سرمایه پس از 4 روز رشد

پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا چیست؟

بارش‌ها در میبد و جاده چادرملوی اردکان +فیلم و عکس

کشف فلزیاب از متخلفان در بختگان

هوشیاری پلیس فسا مانع از فروش سکه‌های دوره اشکانی شد

قتل خانم 82ساله در آباده و سرقت طلاجات او

مسمومیت اعضای یک خانواده شیرازی با قارچ

اجرای طرح «خانواده میزبان» در فارس

هشدار؛ در نوشیدن آب زیاده‌روی نکنید!

هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان

تشخیص اوتیسم قبل از تولد امکانپذیر است؟

جایزه خودرو برای صرفه‌جویی‌کنندگان برق

انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می شود

در چه صورتی انتقال دارایی مشمول مالیات نمی‌شود؟

دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز راه‌اندازی شد

افزایش ظرفیت‌های جدید سامانه ارتباطات مردمی 137 شیراز

استمرار روند فعالیت خدمات خطوط شبانه ناوگان اتوبوس‌رانی شیراز

دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی

تأمین برق پایدار برای همه مراکز برگزاری کنکور در فارس

‌راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شیراز

کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند

افزایش ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس