پیام فارس

آخرين مطالب

رييس مرکز پژوهش هاي جوي و اقيانوسي دانشگاه شيراز :

قانون بهره برداري از آب نيازمند بازنگري است اقتصادي

  بزرگنمايي:

فارس آنلاین - شیراز - ایرنا - رییس مرکز پژوهشهای جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز بر لزوم بازنگری در قانون بهره برداری از آب و سنجش شایستگی مدیران با معیار مراقب و حفاظت از منابع آب تاکید کرد و گفت : مجلس شورای اسلامی باید دراین زمینه قوانین جدید تدوین و تصویب کند و برنامه های توسعه بر مبنای مراقبت از منابع آب تدوین و اجرا شود.
دکتر سید محمد جعفر ناظم السادات یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به انتصاب دکتر عیسی کلانتری به عنوان معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت : دکتر کلانتری از جمله افرادی است که از ابتدای نظام اسلامی در جریان مسایل آب و کشاورزی کشور بوده است و آشنایی با چالش های حوزه آب دارد و می داند که مشکلات و سختی ها دراین عرصه چقدر است.
این پژوهنده گفت:افت سطح زیرزمینی آب یکی از چالش های حوزه آب است و در زمان مدیریت دکتر کلانتری بر وزارت کشاورزی هم اتفاق افتاده است و رئیس سازمان محیط زیست با آن بیگانه نیست ، دکتر کلانتری باید دراین زمینه تلاش کند تا قانون بهره برداری از منابع آب مورد بازنگری قرار گیرد.
رئیس مرکز پژوهش های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه ما باید از همه توانمندی ها برای حفظ ذخایر آب استفاده کنیم تا بتوانیم لطمات گذشته را دراین حوزه جبران کنیم و کارهای انجام نشده را به پایان برسانیم گفت:برداشت کلی بسیاری از صاحبنظران این است که وزارت کشاورزی و نیرو و سازمان محیط زیست درباره آب کم لطفی کرده اند و نتوانسته اند وظایف خود را بخوبی انجام دهند.
ناظم السادات گفت: مشکلات حوزه آب در واقع از بروز نگرش های نادرست به آب و کشاورزی شکل گرفت، آب و زمین های موات و جنگل ها جزو انفال قرار دارند ولی افرادی آن را تصرف کردند در نتیجه برای تولید شغل و کار، فشار بر بخش کشاورزی فزونی گرفت و از این سرمایه ملی با فشار بیشتر استفاده های بی رویه شد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در برخی از زمان ها دولت از سرمایه های زمین و آب استفاده کرد تا شغل ایجاد کند گفت: در آن زمان موقتا همه خوشحال شدند که کار ایجاد شده است ، امیدواری در حوزه اشتغال ایجاد شد ، در زمین های زیادی کشاورزی رشد کرد ، این امیدواری برای کسانی بود که نگرش های گذرا و کوتاه مدت به آب و کشاورزی داشتند اما کسانی که نگرش های بلندتری داشتند همان زمان اخطار دادند و فشار بر بخش کشاورزی و حوزه آب را تهدید برای کشور و جامعه دانستند و تذکرهای لازم را هم دادند.
ناظم السادات ادامه داد : نگرش های گذرا و نادرست باعث شد سازمان های مختلف مسئول و دست اندرکار نتوانند به صورت یکپارچه عمل کنند ، سازمان محیط زیست و وزارتخانه های کشاورزی و نیرو برای رسیدن به یک هدف خاص نتوانستند هماهنگ عمل کنند، بسیاری از مسئولان و مردم فکر می کردند آبهای زیرزمینی به آب های بی پایان دریا متصل است و محدودیتی ندارد.
وی ادامه داد: این نگرش نادرستی بود که محدودیتی برای برداشت آب قائل نبود هر کس هم هشداری می داد به عنوان ضد عمران و ضد آبادانی معرفی و منزوی و از صحنه خارج می شد.
رئیس مرکز پژوهش های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز اظهارداشت: مشکلات در حوزه آب از همین نگرش های نادرست شروع شد و در سطح کلان هم مدیریت درستی برای مدیریت خاک و آب ایجاد نشد، وزارت کشاورزی و وزارت نیرو در این حوزه به علت همین نگرش های نادرست نتوانستند هماهنگ عمل کنند، قوانین هم این ناهماهنگی را تشدید کرد، قوه قضاییه هم ابتدا ورودی به این مسئله نداشت و نیازی ندید که خودش را درگیر این مسایل کند ، شکایتی هم به این قوه نمی رسید و عمران و آبادانی با برداشت بی رویه آب همچنان جریان یافت.
ناظم السادات اضافه کرد : استان فارس در این میان بیشترین آسیب را دید ، بییشترین زیان در استان فارس بر جای ماند، فارس توانمندی در تولید محصولات کشاورزی داشت و با استفاده ازاین توان ، اقلیم و منابع آب را به نابودی کشید، از سویی مردم فارس در آگاهی به علوم وفنون و استفاده از ابزار پیشرفته برداشت آب جلوتر از سایر نقاط کشور بودند، پمپ های نیرومند آوردند و شبکه های توزیع آب تجهیز شد، آب فراوان به مزارع رسید، کشت و زرع گسترش یافت و فارس در مقام نخست کشور قرار گرفت.
استاد دانشگاه شیراز گفت:‌ در عین حال آب در دشت های فارس بسرعت پایین افتاد و بسیاری از دشت های آباد فارس یکی پس از دیگری به خشکی گرایید .مهاجرت ها شکل گرفت ، بسیاری به مرکز استان مهاجرت کردند و در آینده هم این مهاجرت ها بیشتر خواهد شد، افت سطح آب به 200 و 300 متری هم رسیده است و این جریان متاسفانه همچنان ادامه دارد.
رئیس مرکز پژوهش های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: استفاده بی رویه از آب های زیر زمینی آینده خوبی برای استان فارس رقم نخواهد زد ، راه حل قانونی و سنجیده و روشنی که مسئولان بتوانند در برابر قانون شکنی و برداشت بی رویه مقاومت کنند هنوز تدوین نشده است ، کسی جلودار برداشت بی رویه از آب نیست و فارس با سرعت به سمت نابودی منابع آب و خشکی و تنش های اجتماعی پیش می رود.
استاد دانشگاه شیراز گفت: اگر به طور سنجیده بزرگان استان فارس اقدام هماهنگی نکنند با مسایل بیشتر روبرو خواهیم شد.ثروت اصلی فارس با برداشت بی رویه از بین می رود و مسایل و چالش های اجتماعی پدید می آید.
مصاحبه : نیکنام خشنودی ** انتشاردهنده:‌غلامرضا مالک زاده
6113 /1876

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/6289/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز مهار شد

افزایش 21درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس

واکنش نکونام به برکناری خطیر: همه از این اتفاق بزرگ خوشحالیم

پشت پرده برکناری علی خطیر؛‌ در باشگاه استقلال چه خبر است؟

روایت فارن پالیسی از ماجراجویی های پرهزینه تل آویو

ماجرای عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

بارش‌ها غرب کشور را تا پایان هفته درگیر خواهد کرد

ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد

حسن روشن: نام باشگاه استقلال را نباید تغییر داد

آیا نکونام فصل بعد هم سرمربی استقلال خواهد بود؟

(ویدئو) استفاده از پهپاد نظامی مهاجر در جاده‌های فارس!

ادبیات مواجهه با دهه کرامت را متفاوت کنیم

از معلمان امین شهر، قدردانی شد

یورش به کلمبیا؛ پلیس تحصن دانشجویان هوادار فلسطین را برچید

مهار آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز

از توقیف موتورسیکلت‌ها تا کشف احشام قاچاق میلیاردی در فارس

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی

«دلار چند؟»

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست

نجات آقای « ب.ز»

پیام ناتو به روسیه با برپایی بزرگ‌ترین مانور از زمان جنگ سرد

بلا و بهای خام‌اندیشی

درمان ورم معده

چه مزاج هایی بیشتر دچار سر درد می شوند؟

فراشبند در صدر بارش‌های فارس قرار گرفت/ بارش‌ها فردا تشدید می‌شود

کاهش 9 درصدی حوادث ناشی از کار در کشور

رسانه، سلاح اصلی در جنگ فرهنگ‌ها، ایدئولوژی‌ها و جهان‌بینی‌هاست

مبادله بیش از 40 تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور

علیه کارگر؛ تبعات قراردادهای موقت

محدودیت‌های نانوشته علیه معلمان

عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

فرقان؛ ردپای مارکسیسم

مردی که تسلیم نمی‌شود

مطمئن‌ترین راه برای فرار از فشار خون چیست؟

خبر خوب برای دارندگان خانه در بافت فرسوده

آیین تقدیر از مقام معلم در مدارس فسا برپا شد

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید

توصیه های پیشگیری از یبوست در طب سنتی

وعده مخبر درباره افزایش 35 درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر عملیاتی شد

حال و هوای تماشایی شیراز در پسین بهشتی اردیبهشت

تعلیق دانشجویان دانشگاه کلمبیا اعتراضات را شعله‌ور کرد

نفوذ سرمایه‌داری در سنگر کمونیست‌ها

ایران هسته‌ای مخلوق شرایط و تحولات است

هشدارها و حسرت‌های دو رئیس‌جمهور

شایع ترین علت سر درد از نگاه طب سنتی