پیام فارس

آخرين مطالب

مشاغل خانگی، راهی برای کاهش نرخ بیکاری معاونت امور زنان و خانواده

مشاغل خانگی، راهی برای کاهش نرخ بیکاری
  بزرگنمايي:

پیام فارس -

تمرکز برگسترش مشاغل خانگی که یکی از ظرفیت‌های مهم در اقتصاد هستند ،به طور خاص می‌تواند بهترین راه ایجاد اشتغال که نیازمند منابع مالی زیادی نیز ندارد، راهکاری مهم و اثرگذار در کاهش نرخ بیکاری باشد.به عبارتی مشاغل خانگی ازجمله شیوه های نوین و جدید کسب و کار و ایجاد اشتغال است که به دلایلی از جمله نیاز به حجم پایین سرمایه‌گذاری و سودآوری مطلوب، مورد توجه و استقبال بسیاری از افراد جویای کار به ویژه زنان و جوانان قرار دارد.
همه مسئولین و مردم به این امر واقفند که دولت به تنهایی توانایی ایجاد شغل گسترده برای همه جوانان تحصیل کرده را ندارد و در این راستا، مشاغل خانگی البته با حمایت دولت و ایجاد تسهیلات می تواند پیرامون کاهش بیکاری راهگشا باشد، البته درگسترش و ایجاد مشاغل خانگی، همواره مشکلات و چالش هایی نیز وجود دارد و باید آن ها را حل نمود.صاحبان بسیاری از کسب و کارها، از آنجایی که منابع مالی و فیزیکی کافی در خور شروع یک کسب و کار در اختیار نداشته اند، ترجیح داده اند، به گونه ای خلاقانه فکر کنند که بتوانند حتی در منزل و بدون اجاره کردن مغازه یا محلی برای کسب و کار و البته بدون نیاز به نیروی کار زیاد کسب درآمد کنند. کسب و کارهای خانگی یکی از جذاب ترین انواع کسب و کار است که به علت خصوصشیات منحصر به فرد خود در تمام دنیا یکی از مطمئن ترین راه های درآمد زایی محسوب می گردد. از آنجایی که این مشاغل در فضای خانه و امکانات منزل بهره می گیرند، در صورت بروز رکودهای اقتصادی، از مقاومت بیشتری برخوردارند. همچنین معاف از مجوزهای دست و پاگیر و پرداخت مالیات هستند. از این ‌رو، بهترین و شاید کارآمدترین اقدام پسندیده برای کاهش نرخ بیکاری خود اشتغالی در منازل است که در مقابل باید همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد، مسئوولین با حمایت‌های خود تسهیلات ویژه‌ای را برای محقق ساختن این امر مهم در نظر بگیرند و تمامی راهکارها و تسهیلات در حد حرف و روی کاغذ باقی نماند.
براساس آخرین آمارها، 88 شرکت تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی در سراسر کشور با عضویت 4170 نفر و با سرمایه 3519180 هزار ریال و ایجاد 1800 فرصت شغلی در سامانه ثبتی وزارت تعاون به فعالیت اشتغال دارند. اما آنچه از این آمار روشن و مبرهن است که متاسفانه تا به امروز از ظرفیت مشاغل خانگی و تاثیرات شگرف آن در توسعه اقتصادی، اجتماعی و محرومیت زدایی از خانواده های کم‌ درآمد و آسیب پذیر،آنطور که شایسته است ،مورد توجه قرار نگرفته است. درحالیکه هر خانه می تواند به عنوان یک واحد تولیدی و خدماتی نقش موثری در راستای تحقق اقتصاد درآمدزا و مقاومتی ایفا کند. صنایع دستی همچون قالیبافی، خیاطی، دامپروری ، شیلات و... فعالیت های تولیدی و صنعتی و کسب و کارهایی با گرایش فناوری اطلاعات تنها بخشی از مشاغل خانگی محسوب می شوند که با شناسایی چالش ها و فرصت های پیش روی آن می‌توان به رونق هرچه بیشتر آن کمک کرد.
اکنون با گسترش فضای مجازی، مشاغل خانگی با رویکردی نوین در حال گسترش هستند و طیف وسیعی از رشته ها را در بر می گیرند. از تشکیل گروه های خرید و فروش اجناس مصرفی از جمله
صنایع دستی، پوشاک تا سفارش انواع شیرینی ها و غذاهای خانگی همگی از جمله مشاغل خانگی هستند که تعداد آن ها رو به فزونی و تنوع است. این فضا ،امکان حضور افراد در محیط خانه و استفاده از رایانه و وسایل جانبی مورد نیاز را به سادگی فراهم می سازد. البته ناگفته نماند که زنان نقش اول را در تحقق مشاغل خانگی عهده دارند و به عنوان یکی از محورهای اساسی آن نقش ایفا می کنند و بطور قطع در برنامه ریزی ها و اجرای آن حرف اول را می زنند. در کشورهای توسعه یافته، زودتر از ما به فکر ساماندهی و حمایت و برنامه ریزی برای مشاغل خانگی افتاده اند و این در حالی است که از سال 1389 عملا قانون ساماندهی و حمایت از اشتغال خانگی به تصویب رسید. به گفته کارشناسان، کسب و کارهای خانگی 15 تا 80 درصد نیاز به اشتغال 150 کشورهای جهان را تامین می کنند. در حال حاضر، بسیاری از کشورها نظیر چین، هند ،انگلیس ، استرالیا وآمریکا از جمله کشورهای موفق در زمینه توسعه کسب و کار خانگی و کارآفرینی به شمار می‌روند. کشور چین در حوزه مشاغل خانگی، پیشتاز و فعال بوده و با راه اندازی 1040 شغل خانگی، مولد بیش از سی درصد محصولات بازار چین می باشد، و این در حالی است که در ایران حدود 300 حرفه تصویب شده مشاغل خانگی وجود دارد. در انگلیس هم بیش از پنجاه درصد مشاغل کوچک در خانه انجام می شود تا جایی که مشاغل خانگی در سال 2014 حدود 400 میلیون پوند در اقتصاد این کشور تاثیر داشته است.علاقمندان این شاخه می توانند با کمی تحقیق و جستجو در فضای اطراف زندگی خود نیازها را شناسایی و با توجه به بازارهدف ،کسب و کاری را راه اندازی نمایند. با توجه به اهمیت کسب و کارهای خانگی و تاکید صاحب نظران بر درآمدزایی و اشتغال زایی بالای این مشاغل، اهتمام هر چه بیشتر مسئولین در راستای تسهیل روند اشتغال و استفاده از ظرفیت های موجود وطنی در مشاغل خانگی بستر حل بسیاری از معضلات نشات گرفته از بیکاری و مسائل اقتصادی جامعه را فراهم می سازد.
ناگفته نماند ،بحث اشتغال خانگی در قالب بنگاه‌های کوچک در جهت کاهش بیکاری می تواند راه حل ایجاد شغل در کوتاه مدت باشد، ولی راه مستمر و نهایی نیست و باید برای حل معضل بیکاری و ریشه کن کردن آن در بلندمدت به سمت اشتغال های پایدار دیگر برویم.
منبع: روزنامه تفاهم

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/245128/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران خویشتنداری کرد و گرنه حق داشت بمب اتمی بسازد

چابهار، بازیچه وزن‌کشی سیاسی؟

هشدار؛ این افراد نباید موز بخورند

تغذیه مناسب برای مبتلایان به واریس

ارسال اطلاعات 120 هزار خانه خالی به سازمان امور مالیاتی

دیگه لباسشوییت نمیلرزه ... فقط با 139 تومن

ارائه فهرست محرمانه دکترای بیکار به استانداران

اختصاص چهار هزار تن قیر به دزفول

‌مساجد در تحقق شعار سال می‌توانند مانند رسانه عمل‌ کنند

افزایش سرعت بادهای غربی در خلیج فارس

آمادگی مجمع تقریب برای ایفای نقش در دستیابی به نظم نوین جهانی/پیشنهاد راه اندازی یک نهاد علمی مشترک بین همه مذاهب اسلامی برای بررسی مسائل مورد ابتلای مسلمانان

شادی و نشاط را باید به طرق مختلف جامعه تزریق کرد

آیت‌الله یعقوبی: در تبلیغ، از ابزار مؤثر و متناسب با نیازهای روز استفاده شود

پیشخوان روزنامه‌های فارس؛ شنبه 29 اردیبهشت

راه آهن یزد- اقلید تا 2 ماه آینده تکمیل می شود

ضرورت ورود دانشگاه‌ها به مشکل اشتغال نخبگان جوان

تحول عظیم در طرح های آبرسانی استان یزد در دولت سیزدهم

واسطه‌ها؛ خریدار نعناعِ بجستان برای صادرات به کشورهای خلیج فارس

‌موضوعات علمی را مردمی کنیم

‌حمایت از دانش‌بنیان‌ها و مردمی کردن اقتصاد؛ راهکار برون‌رفت از مشکلات اقتصادی

مرگ سه راهدار در محور سروستان-شیراز

تعطیلی روز شنبه؛ تخریب فرهنگ، تضعیف اقتصاد

بهترین روش‌های خانگی درمان نفخ

کاهش کلسترول خون با خوردن این دمنوش

گزارش صداوسیما از حال و روز بازار شکر؛ علت کمبود و افزایش قیمت چیست؟

امنیت شغلی، معیشت و تامین اجتماعی مهمترین دغدغه کارگران

تعطیلی شنبه‌ها به بانک‌ها نمی‌رسد

پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب‌دیده در سیل مشهد

واردات چای به دستور رئیس‌ جمهور محدود شد

فارس استان معین پذیرش بیماران از جنوب کشور

پیام مسئولان درپی جان باختن سه تن از راهداران فارس

افزایش سرعت باد‌های غربی در خلیج فارس، 29 اردیبهشت

تکمیل و بهره برداری راه آهن یزد-اقلید به زودی

پیش بینی هواشناسی هرمزگان 29 اردیبهشت

برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ شنبه 29 اردیبهشت

سفر شیخ زکزاکی به عراق

پیام تسلیت جهاد دانشگاهی تهران در پی شهادت یکی از رزمندگان حزب‌الله

روایت اختصاصی خبرنگار مهر از وضعیت چای

سرمقاله ایران/ هوشیاری در مقابل اسب تروای امیدستیزان

سرمقاله دنیای اقتصاد/ برادر بزرگ، همه ما را می‌بیند!

سرمقاله جام جم/ کابینه بحران‌زده

سرمقاله ابتکار/ دوقطبی «پنج شنبه» «شنبه»

سرمقاله اطلاعات/ 76سال نکبت

مردان مجرد بخوانند؛ تجرد چه بلایی سر قلب‌تان می‌آورد؟

پازل گمشده سیاست ارزی

مجوز "وکالت" الکترونیکی می شود

خشت‌مالی؛ پیشه‌ای قدیمی که خاطره شده است

دستگیری دو گروه از شکارچیان متخلف در پارک ملی بمو شیراز

حضور کاروان زیر سایه خورشید در حاجی آباد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری دیدار کرد