پیام فارس

آخرين مطالب

قالیباف بازی خورد، آنهم از پایداری ها مقالات

قالیباف بازی خورد، آنهم از پایداری ها
  بزرگنمايي:

پیام فارس - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
قالیباف در سال 1403، اگر بخواهد برای ریاست مجلس وارد گود شود، قطعا افشاگری‌ها از طریق نقاط ضعف متعددش بیشتر خواهد شد. او این بار جنگ قدرتی محدودتر اما سنگین‌تر را در خرداد ماه تجربه خواهد کرد.

سالی که پشت‌سر گذاشته شد، سالی سخت برای سیاسیون بود، بخصوص ماه‌های آخر سال که جنگی به واقع خونین در فضای مجازی و رسانه‌ها بر سر قدرت شکل گرفت.
یکی از مجروحان این جنگ سخت قدرت، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس فعلی بود که ضربات مهلکی بر پیکره سیاسی او وارد شد.
دشمنان قالیباف کم نیستند! /حاشیه سازی های مداوم مشاوران
قالیباف، دشمنان خود را در طیف‌های وسیعی تعریف کرده است؛ البته آنها کم هم نیستند. از پایداری‌چی‌ها گرفته تا دولتی‌ها و گنگ رائفی‌پور و رسایی. هرچند قالیباف از ابتدای مجلس یازدهم در معرض ضربات سنگین جبهه پایداری بود، اما در ماه‌های منتهی به انتخابات، جبهه‌های دیگری علیه او گشوده شد؛ جبهه‌هایی که بعضا ناشی از دشمن‌تراشی مشاوران قالیباف نیز بود.
در نیمه دوم سال کمتر هفته‌ای پیدا می‌شد که یا محمود رضوی، یا مهدی محمدی، یا دیگر مشاوران رییس مجلس، برای دفاع از او، حاشیه و دعوایی در فضای مجازی دست و پا نکنند. در واقع دشمن‌تراشی‌های مستمر مشاوران قالیباف، باید یکی از فاکتورهای اصلی در گشایش جبهه‌های جدید نبرد قدرت درنظر گرفته شود.
به عبارت ساده‌تر، ضربه‌ای که قالیباف از جبهه پایداری در طول مجلس یازدهم متحمل شد، به مراتب کمتر از ضرباتی بود مشاورانش به واسطه گلاویز شدن‌های مجازی به او تحمیل کردند؛ آنها منتقدان عملکرد قالیباف را بجای آنکه از زمره منتقد بیرون و حداقل وارد دسته بی‌طرف‌ها کنند، از زمره منتقد، آنها را تبدیل به دشمن کردند.
همه رفتند به جز حدادعادل و محسن رضایی
یادداشت‌ها، توییت‌ها، استوری‌ها و پست‌های اینستاگرامی و فعالیت‌های رسانه‌ای رسانه‌های نزدیک به او، مجموعا باعث شد تا قالیباف در میان جنگ قدرت، تنها بماند و فقط حداد عادل و محسن رضایی برای او بمانند؛ دو چهره‌ای که خودشان نیز برای ماندن در عرصه سیاست و وزن کشی انتخاباتی نیازمند یک یار کمکی بودند.
به عبارت ساده‌تر، تیم قالیباف در طول 4 سال مجلس یازدهم، نتوانستند منتقدان را کنترل و جذب کنند؛ در کنار این موضوع، آنها از کادرسازی و ساختارمند کردن اطرافیان رییس مجلس نیز عاجز ماندند. از همان زمان که چند شب قبل از انتخابات مجلس یازدهم ائتلافی شکننده و از سر اجبار میان تیم قالیباف و جبهه پایداری و با ریش‌سفیدی حداد عادل شکل گرفت، مشخص بود که قالیباف در طی چهار سال آینده‌اش، روزگار خوش و آرامی نخواهد داشت؛‌ که همین هم شد. قالیباف شانس اول ریاست مجلس را داشت و در نخستین انتخابات هیات رئیسه مجلس توانست بازی خوبی انجام دهد؛ با جنگ رسانه‌ای از سوی منسوبان به جبهه پایداری مواجه شد.
قالیباف در طول این سال‌های مجلس یازدهم، یک روز با ماجرای خرید سیسمونی نوه‌اش دست و پنجه نرم می‌کرد؛ روزی با متهم شدن به دستکاری در بودجه؛ ‌روز دیگر با ادعای مخالفت با لایحه عفاف و حجاب؛ مدتی دیگر با رسوایی اعطای خودروهای شاسی بلند به برخی مجلسی‌ها و …
این بار فرق می کرد!
او این سال‌ها زیر فشارهای سنگینی بود اما در طول 3-4 ماه منتهی به انتخابات قضیه فرق داشت؛ یا به قول طیفی از دشمنانش، «این بار فرق می‌کند». فرق هم داشت؛ سنگین‌ترین فشارهای سیاسی به قالیباف از ناحیه مخالفان و دشمنان جدید و قدیمی‌اش در ایام انتخابات وارد شد.
یک طیف از آنها، قالیباف را با وعده‌ها، مدیریت مجلس و عملکردش زیر ضرب برده بودند اما طیفی دیگر با افشاگری‌های خانه خراب‌کن. مهمترین افشاگری انجام شده، انتشار اسناد درخواست فرزند کوچک رییس مجلس برای اقامت دائم کانادا بود؛ این درخواست مانند پتکی بر برنامه‌های انتخاباتی قالیباف فرود آمد.
قالیباف از همه‌سو تحت فشاری سنگین و از سوی افکار عمومی خواستار توضیح درباره این موضوع قرار گرفت؛ اما قالیباف شخصا وارد میدان نشد و افکار عمومی را قابل ندید تا برای تنویرش توضیحی بدهد. او در این رابطه همان استراتژی قدیمی‌اش را اجرا کرد و مشاورانش را در فضای مجازی به میدان فرستاد؛ آنها هم تا توانستند ماجرا را بدتر کردند؛ توجیهاتی نظیر درخواست اقامت دائم برای کاهش هزینه تحصیل در کانادا، بدترین توجیهی بود که مشاورانش می‌توانستند به کار ببرند تا ماجرا بدتر شود! فهرست سفرهای متعدد اروپایی آقازاده‌ی قالیباف به پاریس و آمستردام و … کار را بدتر کرد؛ اوضاع دیگر اصلا قابل کنترل نبود. منتقدان و مخالفان و دشمنان به کنار؛ این افشاگری‌ها افراد بی‌طرف را هم حتی به میدان آورد.
قالیباف بازی خورد؛ آنهم از پایداری ها
از سوی دیگر قالیباف از سوی جبهه پایداری بازی خورد؛ از این طریق که این تشکل تندرو، برای ائتلاف با فهرست شورای ائتلاف وارد مذاکره شد؛ او و حدادعادل فکر می‌کردند با ائتلاف پایداری‌ها دیگر همه طیف‌های اصولگرایی همراهشان خواهد شد؛ اما این ائتلاف باعث شد تا چندین نفر از افراد منتسب به قالیباف و حداد از فهرست خارج شوند و پایداری‌چی ها جایگزین شوند. اما این افراد وارد فهرست‌های دیگر هم شدند و باعث شدند تا هم مهره‌های حداد و قالیباف حذف شوند و هم آن 8 پایداری‌چی به همراه افراد سایر فهرست‌ها بتوانند وارد مجلس شوند.
او در دور اول انتخابات نتوانست حتی یک فرد از نزدیکان خود را به مجلس ببرد، در جریان ائتلاف با پایداری‌چی‌ها به هر شرط آنها تن داد و یاران نزدیکش را به خواسته‌ی جبهه پایداری حذف کرد.
زلزله‌ای که در جریان انتخابات قالیباف را تکان داد، چهارم شدن او بود؛ پایین‌تر از محمود نبویان، حمید رسایی و امیرحسین ثابتی. این امر تزلزل قالیباف را بیش از پیش کرد. نشان داد که او اگر انصراف ندهد و وارد مجلس شود، روزهای سختی را در پیش خواهد داشت.
منتظر افشاگری های جدید باشیم؟
قالیباف در سال 1403، اگر بخواهد برای ریاست مجلس وارد گود شود، قطعا افشاگری‌ها از طریق نقاط ضعف متعددش بیشتر خواهد شد. او این بار جنگ قدرتی محدودتر اما سنگین‌تر را در خرداد ماه تجربه خواهد کرد.
قالیباف با تن دادن به شروط پایداری‌چی‌ها از یکسو اعتماد حلقه‌های نزدیک به خود را از دست داد و آنها بر این تصور شدند که قالیباف برای منافع خودش، دوستانش را قربانی می‌کند؛ از سوی دیگر تک و تنهاتر از همیشه در مجلس روبروی دشمنان دیرینه و جدیدش خواهد بود؛ قالیباف در این انتخابات نشان داد که بازی را بلد نیست و مشاورانش به مراتب بیشتر از رئیسشان بازی را بلد نیستند؛ با از دست دادن اعتماد حلقه نزدیکانش و گیر افتادن میان دشمنان، او را باید مصداق چه قبل از انتخابات و چه بعدش، دچار خسران شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/802872/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

سرمقاله وطن امروز/ ایران انسانی رفتار می‌کند یا آمریکا؟!

سرمقاله فرهیختگان/ نقش تامین مالی جمعی در توسعه مشاغل خرد و کوچک و تحقق شعار سال

سرمقاله شرق/ بلوغ اجتماعی و حکم اعدام

سرمقاله اعتماد/ چرا امید در جامعه ایران کم‌فروغ شده است؟

سرمقاله ایران/ تغییر مرزهای جهانِ فرهنگی

سرمقاله آرمان امروز/ تنهایی اسرائیل

سرمقاله شهروند/ «اکسپو»، بخش خصوصی و رونق تولید

سرمقاله جمهوری اسلامی/ روحانیت خودش پیشقدم شود

پدر شهیدان والامقام «بابایی ملکشاه» از مازندران آسمانی شد

ببینید | روایت خبرگزاری فارس از ترفند جدید کلاهبرداری از مردم

کنکور دوباره برای جاماندگان مناطق سیل‌زده

استاد دانشگاه استنفورد: چطور غزه دانشگاه‌های آمریکا را فتح کرد؟

آغاز لابی‌ها برای حذف

گرداب تورم و مالیات

شبح ویتنامی دیگر بر سر آمریکا

گزارش از دل اعتراض؛ در دانشگاه کلمبیا چه خبر است؟

ایران و روسیه؛ معادلات برهم خورده اسرائیل

پنجره بن سلمان رو به بسته شدن است؟

بیماری بیرون‌زدگی چشم چیست؟

دلیل پلمب بیمارستان محب مهر مشخص شد

اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر

بارش‌های اخیر ایران محصول ابردزدی و بارورسازی ابرها است؟

پیام جدید القسام درباره کشته شدن ده‌ها اسیر اسرائیلی

استان فارس ظرفیت‌های قابل توجهی در ایجاد زنجیره‌های ارزش دارد

اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد

نهضت ملی مسکن در شهرستان جویم تسریع شود

ورزش فارس در 8 اردیبهشت

برپایی دوازدهمین دوره المپیاد «آماده دادرس» در فارس

یک فوتی دیگر در پی حادثه تصادف نوجوانان بسکتبالیست قزوینی

درخواست اسرای صهیونیست از نتانیاهو درباره پذیرش توافق آتش بس

علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟

نامگذاری روزی به نام سروستان گامی برای اعتلای این شهر است

همایش علمی خلیج فارس هویت ملی و تاریخی

(عکس) دانشگاه شیراز در سال‌های قبل از انقلاب

تلاش برای اتمام خط 2 مترو شیراز تا 2 سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است

با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم

عامل تیراندازی در کوار دستگیر شد

برنامه های روز ملی خلیج فارس اعلام شد

دیدار سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام با خانواده های معظم شهدا

دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی

شمایل دکترین هسته‌ای اصولگرایان

جبهه پایداری به دنبال تصاحب کامل هیات رئیسه مجلس است

اولتیماتوم به بانک مرکزی

دفاع «جوان» از تعطیلی پنجشنبه به جای شنبه

روحانی مخالف کاندیداتوری خاتمی بود

ضرب‌الاجل به پاستور

وجدان بیدار در جامعه بیمار

خشونت‌‌ در چهاردیواری‌های بدون شاهد

تسخیر دانشگاه