پیام فارس

آیا چین در حال برنامه ریزی برای حمله به تایوان است؟ مقالات

آیا چین در حال برنامه ریزی برای حمله به تایوان است؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - جماران /متن پیش رو در جماران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
چین به طور رسمی از احتمال آغاز جنگ با تایوان سخنی به میان نیاورده است. با این حال، شی جین‌پینگ معتقد است یکپارچه‌سازی سرزمین با تایوان امری اجتناب‌ناپذیر است. رئیس جمهوری چین در عین حال یکپارچه‌سازی قهری را منتفی نمی‌داند.
به گزارش یورونیوز، از میان سه نگرانی اصلی ایالات متحده در منطقه - روسیه، چین و کره شمالی - چین «تنها کشوری است که توانایی، ظرفیت و اراده برهم زدن نظم بین‌المللی را دارد.»
جان آکیلینو، دریاسالار نیروی دریایی ایالات متحده در اظهاراتی گفت که سرعت افزایش توان نظامی چین به حدی است که پس از جنگ دوم جهانی سابقه نداشته است، به این معنی که چین در مسیر رسیدن به هدف خود برای تهاجم به تایوان تا سال 2027 میلادی است.
آکیلینو در متن شهادت‌نامه خود خطاب به کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا نوشت: «همه نشانه‌ها حاکی از این است که ارتش آزادی‌بخش خلق چین در حال عینیت بخشیدن به دستور رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ برای آماده شدن برای حمله به تایوان تا سال 2027 میلادی است.»
این دریاسالار آمریکایی که ماه‌های آخر خدمت خود به عنوان فرمانده ستاد نظامی ایالات متحده در منطقه هند و اقیانوسیه را سپری می‌کند افزود: «علاوه بر این، اقدامات ارتش آزادی‌بخش خلق چین نشان دهنده توانایی آن‌ها برای برآورده سازی جدول زمانی ترجیحی شی جین‌پینگ برای یکپارچه کردن سرزمینی تایوان با سرزمین اصلی چین به محض صدور دستور وی است.»
قابل توجه آنکه دریاسالار آکیلینو در جلسه استماع روز چهارشنبه به قانونگذاران گفت که او معتقد است که چین همچنان امیدوار است که بتواند تایوان را بدون جنگ و درگیری با سرزمین اصلی خود عجین کند، ولو اینکه پکن با شتاب زیادی به رسیدن به توان حمله نزدیک می‌شود.
واکنش واشنگتن چه باید باشد؟
هم دریاسالار آکیلینو و هم الی راتنر، معاون وزیر دفاع آمریکا در حوزه فرماندهی هند و اقیانوس آرام، هر دو ابراز داشتند که تهدید درگیری مستقیم بین ایالات متحده و چین «نه فوری است و نه اجتناب‌ناپذیراست»، اما پنتاگون باید برای کاهش خطر جنگ گام‌های لاز م را خیلی سریع بردارد.
جدول زمانی پیش‌بینی‌شده توسط دریاسالار آکیلینو با زمان‌بندی ارائه‌شده توسط مقام سلف او یعنی دریاسالار بازنشسته فیلیپ دیویدسون و دیگر رهبران نظامی ایالات متحده نیز مطابقت دارد؛ آن‌ها هم معتقد بودند که چین به دنبال دستیابی به قابلیت‌های تهاجم تایوان تا سال 2027 است، هر چند که لزوما به دنبال جنگ نیست.
این مقیاس بزرگ تا چه حد است؟
آکیلینو در متن شهادت‌نامه خود نوشت که از میان سه نگرانی اصلی ایالات متحده در منطقه - روسیه، چین و کره شمالی - چین «تنها کشوری است که توانایی، ظرفیت و اراده برهم زدن نظم بین‌المللی را دارد.»
این مقام نظامی ایالات متحده می‌افزاید: «چینش ساز و برگ نظامی ارتش آزادی‌بخش خلق چین در زمین، دریا، هوا، فضا، سایبری و حوزه‌های اطلاعاتی در مقیاسی که از زمان جنگ دوم جهانی تا به حال دیده نشده است، در حال انجام است.»
آکیلینو گفت که ارتش چین بیش از 400 هواپیمای جنگنده و 20 کشتی جنگی را به زرادخانه خود اضافه کرده و موجودی موشک‌های خود را در سه سال گذشته دو برابر کرده است.
وی افزود: در عین حال، پکن تعداد ماهواره‌های خود را 50 درصد افزایش داده و زرادخانه کلاهک هسته‌ای خود را بیش از دو برابر کرده است.
آکیلینو از ایالات متحده خواست تا این کشور هم به نوبه خود توسعه نظامی‌اش را سرعت بخشد چرا که «رشد و شتابگیری» تهدیدها در منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام کماکان ادامه خواهد داشت.
آکیلینو در جلسه استماع دو ساعته روز چهارشنبه بارها به قانونگذاران گفت: «ما باید سریعتر دست بجنبانیم.»
او توصیه کرد که تا سال 2027 یعنی دو سال زودتر از مهلت تعیین شده کنگره باید سامانه‌هایی در گوام مستقر کرد تا بتوان در برابر موشک‌های مافوق صوت و کروز توان دفاعی داشته باشند.
فرماندهی نظامی ایالات متحده در منطقه هند و اقیانوسیه در سیاهه امسال اولویت‌هایش آورده است که امیدوار است کاخ سفید 11 میلیارد دلار بودجه اضافی به آن اختصاص دهد که 430 میلیون دلار آن را برای سامانه دفاع موشکی گوام هزینه کند.
اراده چین برای یکپارچه‌سازی سرزمینی با تایوان برغم ابهام در توانایی
چین به طور رسمی از احتمال آغاز جنگ با تایوان سخنی به میان نیاورده است. با این حال، شی جین‌پینگ معتقد است یکپارچه‌سازی سرزمین با تایوان امری اجتناب‌ناپذیر است. رئیس جمهوری چین در عین حال یکپارچه‌سازی قهری را منتفی نمی‌داند.
تحلیلگران درباره توانایی فعلی پکن برای انجام موفقیت‌آمیز تهاجم آبی خاکی به جزیره تایوان شک و شبهاتی را مطرح می‌کنند، مضافا اینکه احتمال مداخله ایالات متحده و به موقع بودن واکنش واشنگتن در این محاسبات خیلی دخیل است.
اگر روزی قرار بیاید که چین به تایوان حمله کند، آن وقت است که عبور امن انبوه نیروهای زمینی چین از فراز تنگه دریایی تایوان کار بسیار دشواری خواهد بود و به نظر می‌رسد که چین در حال بررسی گزینه‌های استفاده از کشتی‌های غیرنظامی برای کمک به جابه‌جایی نیروها است.
از سوی دیگر، تحلیلگران معتقد هستند که بهترین گزینه دفاعی تایوان احتمالاً کشاندن ایالات متحده به درگیری خواهد بود.
این در حالی است که رهبران ایالات متحده نسبت به دستور رئیس جمهوری چین برای ارتقای توان ارتش چین به سطح یک «کلاس جهانی» تا سال 2027 نگران هستند، بطوریکه کاخ سفید نگران است که مبادا پکن به دنبال جانشینی ایالات متحده به عنوان قدرت غالب در اقیانوس هند و اقیانوس آرام و در نهایت در بقیه جهان باشد.
نیروهای پکن اخیرا در گیر و دار یک رسوایی فساد گرفتار شدند و شی جین‌پینگ را مجبور کرد تا چندین مقام ارشد از جمله برخی از نیروهای موشکی که به شدت مورد تاکید قرار داشتند را برکنار کند.
عملیات پاکسازی ارتش چین از فساد مالی بر توان زرادخانه‌ای چین تأثیر می‌گذارد و ابهاماتی را در سطح بین‌المللی درباره قدرت واقعی ارتش آزادی‌بخش خلق و احتمال به تاخیرافتادن اهداف نظامی شی را برانگیخته است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/802877/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شمایل دکترین هسته‌ای اصولگرایان

جبهه پایداری به دنبال تصاحب کامل هیات رئیسه مجلس است

اولتیماتوم به بانک مرکزی

دفاع «جوان» از تعطیلی پنجشنبه به جای شنبه

روحانی مخالف کاندیداتوری خاتمی بود

ضرب‌الاجل به پاستور

وجدان بیدار در جامعه بیمار

خشونت‌‌ در چهاردیواری‌های بدون شاهد

تسخیر دانشگاه

نقش قالیباف در قانون اقدام راهبردی

3 سال انتظار برای ارشاد مدیران

فارن افرز: خبری از ظهور اتحاد ضد ایرانی در خاورمیانه نیست

شایع ترین دلایل کم خونی

همه چیز در مورد کم خونی

اسیر باورهای غلط ناباروری نشویم!

آیا حرارت دیدن عسل مضر است؟

افزایش قد با حجامت

چه کسانی بیشتر در معرض کم خونی هستند؟

بهترین زمان خوردن شیرینی از زبان یک متخصص تغذیه

تأثیر آهسته غذا خوردن در سلامت بدن

سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

تفاوت عمل اسلیو و بای‌پس معده رو باهم ببینیم

مهم ترین عوامل ناباروری در بانوان

مهم ترین عوارض کم خونی

علائم کم خونی را بشناسید

ادامه روند کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز

بدترین روز بورس آمریکا در یک سال گذشته

آخرین وضعیت ارائه ارز از زبان معاون ارزی مرکز مبادله

افزایش 30 تا 50 درصدی قیمت جهانی حبوبات/ واسطه‌ها بازار را بهم می‌ریزند

واگذاری سرخابی‌ها به بخش خصوصی موفق خواهد بود؟

پیش‌بینی مردم درباره عوامل موثر بر افزایش قیمت‌ها در سال جاری

پیش‌بینی قیمت دلار 9 اردیبهشت 1403

تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در 10 سال آینده

پیوستن شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان

چراغ قوه جیبی چندکاره Kit

رشد 15 درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری

‌دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در فارس برگزار می‌شود

توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش

روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست

‌زورخانه بزرگ مرکزی شیراز احداث می‌شود

اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره ای توسط بازیگر زن «نون خ» | آرزوی سلامتی خانم بازیگر برای ترانه علیدوستی + ویدئو

مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود

همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست

استقبال دانشجویان از نخستین تور شهروندی عمران و پیشرفت شهرداری شیراز

سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی

کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول

فارس بارانی می‌شود

مرگ 2 کارگر شهرداری شیراز

بیش از 2000 پروژه در شهرداری شیراز فعال است