پیام فارس - حسن زمانی روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: اولین مزرعه سورگوم دانهای در جهرم با مساحت دو هکتار زیر کشت رفت که پیشبینی میشود این محصول حدود 25 هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان را به خود اختصاص دهد.
وی بیان کرد: کالیبراسیون، یعنی اندازهگیری و صحت وسیله اندازهگیری در مطابقت با مرجع تأییدشده و تنظیم دستگاه کف کار جهت کشت دو ردیفه سورگوم با میزان 20 کیلوگرم بذر در هکتار صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه سورگوم پنجمین محصولی است که بعد از گندم، جو، ذرت و برنج در کشور در سطح وسیع کشت میشود، تصریح کرد: سورگوم دانهای به دلیل مصرف آب کمتر نسبت به ذرت، مقاومت به شوری و دوره رشد 100 تا 120 روزه از اولویتهای الگوی کشت و توسعه پایدار در سطح شهرستان است.
به گفته وی سورگوم دانهای به موازات مصارف جو و ذرت است و از آن به عنوان غذای انسان و برای تهیه خوراک دام و طیور و همچنین در صنایع نشاسته و الکلسازی استفاده میشود.
زمانی با بیان اینکه پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، الیاف خام، فسفر و ماده خشک مشابه سایر غلات از دیگر موارد مصارف این دانه است، اظهار کرد: بیشترین سطح زیر کشت سورگوم در دنیا به نوع سورگوم دانهای است و در وهله اول بعنوان یک غله مطرح است ولی به علت کمبود علوفه سبز در ایران نوع علوفهای آن در اولویت تولید قرار گرفته است.
سورگوم دانه ای به شتر گیاهان زراعی مشهور است.
شهرستان جهرم در فاصله 193 کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.
برچسبها وزارت جهاد کشاورزی نان و غلات جهرم صنعت غذایی
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/271060/برای-نخستین-بار-در-جهرم-محصول-سورگوم-دانهای-کاشته-شد